Страница 87 от 221 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:съвет за покупка на климатик

Чел си за Грии ама вече ги няма какъв искаш да е климатика инвертор или конвенционал?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

конвенционал

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Ако мислиш за конвенционал мидея според мен се откажи за конвенционал бих ти предложил този модел имам наблюдение че се справи добре през изминалата зима.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

В момента ли ги няма или попринцип няма да ги има.Защото аз не бързам,но до есен трябва да взема.Четох за nippona които препоръчваш.Ще се доверя на твоето мнение.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335883359[/time]_________________________________________________

По принцип кой от двата е по добър,като се има в предвит че зимата при нас има доста мъгли.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Ами Грито си го дават до -7 а този Нипон до -15.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

Мерси за съвета.

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

това с "даването" и "белязането" на кашоните на такива световноизвестни марки си е цяла авантюра все пак...
    не ми благодарете за съвета...

10. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте,

Моля за помощ за избор на два климатика.

Бюджет 3000-3500лв. с монтажа. Квадратура на стая 1 - ~30 квадрата +-2-3(хол/всекидневна). Квадратура на стая 2 - ~20 квадрата (не повече). Спалнята е южна, всекидневната има южна, източна и северна външни стени. Изолацията навсякъде е вън и вътре по 10 сантиметра. Дограма пет камерна с нормален стъклопакет с К стъкло. Тази студена зима я изкарах с 2 киловата ел. печка на теси в спалнята. Като печката беше на степен 2-3 от общо 9 и термо релето включваше и изключваше при достигане на температура. Във всекидневната изкарах с една 4,2кв газова печка на пропан бутан, като мога да кажа, че за това помещение по-скоро му трябват 5 киловата отдавана топлина при най-тежките условия.

За спалнята критерия ми е тишина - всичко над 22ДБ е неприемливо. Според мен 9-ка или дори 7-ца биха ми свършили работа. За всекидневната мисля нискотемпературна 12-ка или нормална 18ка? Примерно: Фуджи Електрик RSG/ROG-12LECN Nordic или DAIKIN FTXN50G/RXN50G или MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA?

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За всекидневната виж това, а за спалнята това това И не забравяй, че в студа киловатите, които гледаш като данни падат почти на половина, че и повече.

12. Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    За всекидневната виж това, а за спалнята това това И не забравяй, че в студа киловатите, които гледаш като данни падат почти на половина, че и повече.
    Благодаря много! Това Мицубиши и аз съм го харесал. Иначе за киловатите, всичките ли падат или само максималните, или само номиналните? И при нискотемпературните ли важи това падане с 50% или там е по-малко? По принцип за това уж разглеждах 18-ки. Иначе в другия ми апартамент, съм сложил един Дайкин 9-ка от най-новите модели и зимата топли, а лятото охлажда 40 квадрата апартамент. Само че апартамента е топъл през зимата и парник през лятото.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Климатик се оразмерява по номинал. Максималните стойности са достижими, но обикновено не за дълго време. За това ти давам Нокрията, която е 6 киловата по номинал и 9 максимални. При -20 няма да си на студено. Ако ги окомплектоваш и с това, стават желязо! Разбира се тук във форума говорим само ориентировъчно. Редно е като си избереш фирма да мине на оглед на място.

14.  

15. Тук е от
    May 2012

Както изглежда изборът ми ще бъде между Daikin FTXN35K/ Fujitsu ASY-A12LKC/ Fuji RSA-12LKC. Предложения ако обичате, благодаря предварително

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от menko
    Както изглежда изборът ми ще бъде между Daikin FTXN35K/ Fujitsu ASY-A12LKC/ Fuji RSA-12LKC. Предложения ако обичате, благодаря предварително
    Този FTXN35 няма начин да те стопли в 20м2 и с висок таван, за другите незнам. Ако искаш да е Дайкин - минimum FTXS35!

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

Помощ за избор на климатик

Здравейте, обръщам се към Вас, понеже ми предстои избор на климатик. Обикаляйки доста магазини, и слушайки много съвети на познати, тотално се обърках в избора си. Твърдо съм решил да сложа клима, досега бях с конвектор на 10 години, но от година живея с бъдещата си жена, която е бременна, и тази по-люта зима беше у дома постоянно, а ADAX-а беше на 26 градуса нон стоп и сметките за малката гарсониера бяха 250+ лв за най-студения месец.

Та по темата:
    -Параметрите на помещението са: Панелен блок, 2ри етаж, 1 външна стена с 4К стъклопакет и вътрешна изолация с ГК и вата, Южно изложение, 18-19 кв.м. площ при 2,5-2,55 см височина на помещението, като тавана оригинално е към 2,80 и е смъкнат с ГК до тази височина. Помещението е всекидневна и спалня, като тук ще отглеждаме и бъдещото ни дете. Жената желае зимата да може да се поддържат 24-5 градуса, а за лятото просто да е прохладно. За зимата на мен 22-3 са ми предостатъчни, ама съм я намерил по-зиморничава. По принцип конвектора няма да се маха, ако стане ледена епоха да може да помага на климата. Като съседни стени, 2 са към съседския апартамент, постоянно пребиваващи, а третата е към коридор и кухня на нашето жилище.
    - Предвиден бюджет 1200 лв, като е възможно и до 1400 да стъпя, но само при наистина краен случай, (поради долната причина, която бях забравил)
    - Забравих да добавя, че и ще остъкляваме терасата, с 4К стъклопакет ПВЦ дограма също до края на годината, което ще си е и един вид изолация.

Бих желал и да ми препоръчате фирми, които имат качествени монтажници, а няма да дойдат, да осе*ат всичко, и да си оставят ръцете! Бях в няколко фирми днес, Термо-клима, Еко-Клима (към която имам и малко резерви, въпреки по-ниските им цени близо с по 100 лв.) Вулкан 2002 бяха затворени.

Насочиха ме към следните машини:
    1. Fujitsu asya-12LKC или ASYG-12LECA, като ми обявиха, че разликата м/у двете, освен 100те лева е икономичността. И това е най-доброто за моя бюджет.
    2. В Еко-Клима, веднага ми скочиха с ОСАКА - CH-12-dsbp, за 950 лв. като "бил същия" като фуджицуто, само дето е бил с китайски части. При тях Фуджито 12KLC беше с 90 лв. по-евтино от Термо-клима
    3. Препоръчан ми е и Дайкин FTX35J/RX35J, но той е почти на прага максимум на моя бюджет.

Отворен съм за препоръки от всички! Благодаря на отзовалите се!

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Помощ за избор на климатик

Здравей naB4o,
    не си писал от кой град си, но предвид посочените фирми предполагам става въпрос за Варна. Стой далече от Т...о-Клима, че във форума има доста оплаквания от тях.
    Колкото до подходящ модел, може да се насочиш към Hitachi RAS-35FH6, който се вмества в бюджета или Toshiba RAS-137SKV-E3, който пък се вмества в максимума.
    Успех!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе