Страница 86 от 221 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Ами той човека това си е решил, ама реших да не му напомням и аз приказката "от трън на глог". И след време пак тук с нов въпрос за смяна на Мидея с друга марка.

Той обаче го иска предимно за охлаждане до колкото разбрах а за това става всеки климатик.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2012

Наясно съм, че при тези параметри са нужни поне 2000 лева за много добър и качествен климатик. Но това е прекалено висока цена за нас.
    В момента единия вариант е да се ремонтира стария климатик за 500 лева (което е горе-долу 50% от цената му) и който се оказва, че не е подходящ за големината на това помещение. Другия вариант е да се намери по-подходящ климатик за кубатурата и да се помисли за защита в случай на чести спирания на тока.
    Иначе, сега погледнах за 24-ка Мидеа, доколкото виждам, цената не е много по-висока от 18-ка, може да обмислим и такъв вариант.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2012

24-ка определено е по добро решение. Искам да ти кажа че аз до скоро ползвах 17-ка Осака за охлаждане и чат пат за отопление в такава квадратура също в къща и нямах проблем до малко под нулата, по надолу спира да топли.

Напомням ти че за тия пари можеш да вземеш много класна машина втора употреба.
    Мога и да ти дам Осаката, така ми стои в гаража

5. Тук е от
    Apr 2012

Какви варианти имам, ако се насоча към климатик втора употреба при този бюджет?

6. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Ами добри бих казал, аз тия дни купих един който е модел 2009 на половин цена.

Стана ми любопитно какво му се е повредило на Самсунга ти че ремонта ще е толкова скъп?

7. Тук е от
    Apr 2012

Може би трябва да уточня, че съм в ролята на посредник. Става въпрос за къщата на родителите ми, затова тук вече не мога да съм съвсем конкретен. Доколкото знам, изгорели са платки и трябва да бъдат сменени. Гаранцията, която дават за ремонта, е 6 месеца. Не мога да цитирам и модела на Самсунг, знам, че баща ми го е купил от Техномаркет, и че е инверторен, и би трябвало да е по-малък от 18-ка.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами то при "игра" на напрежението нагоре-надолу гаранция няма, а при япончетата цената на резервните части е щото пристигат от Джапан...
    ...Но ако ти сложат свестен трансформатор(може би тороидален), тогава може покупката да излезне удар в десятката ...

Нищо не пречи да се застраховате с един ппредпазител на ниско и високо напрежение-български-някъде в Пловдив ги правеха и са добри точно за такива случаи.

За над 95% сигурност мисля беше коментирано във форума за катоден отводител или нещо такова .

10. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Най вероятно повредата е от токов удар или мълния за да е тия пари а не от неоразмереност, но да не правим грешни изводи.

11. Тук е от
    Apr 2012

Сега баща ми му обясни какво са му казали за ремонта на Самсунга. Вътрешното тяло не може да разпознае външното. Заради това, трябва да се смени една платка. Цената на ремонта е 450 лева, майстора е в Козлодуй.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Това обяснение ми се струва странно, явно някакъв софтуерен проблем при който тая цена ми се вижда малко надута. За тия пари можеш да си купиш цял климатик. Но ако тоя ти е вършил добра работа няма да намериш по евтино решение освен ремонт. Моята препоръка е да опиташ с друг майстор.

13. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Изобщо несе занимаваи даго правиш и да ти сменят платката пак може да изгори обикновено или захранването заминава или силовия модул Шътниго тоя за резервни части на някои и си земи друг климатик но не и от ефтините модели на самсунг Самсунга имат и хубави модели ама цените им почват от 1600 нагоре Така че се орентирам кам някои панасоник фуджи или мицибуши

14.  

15. Тук е от
    Apr 2012

Благодаря на всички за съветите и за полезния форум!
    Ще обмислим какво е най-добре да направим. Определено няма да се прави ремонт на стария климатик. А за новият, ще помислим дали да е втора употреба или да е нов.
    След всички изказани мнения, сега мисля, че сме малко по-добре ориентирани в темата "климатици". При предната покупка дори и не сме предполагали, че избора на климатик е толкова сложна материя.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

съвет за покупка на климатик

Здравейте.Моля за помощ,при избора ми на климатик.Живея в къща в Пазарджик.Климатикът ще се използва в кухня 15кв.м.-38куб.Дограмата е дървена с външни ролетни щори.Изолирана е с изолация от долу защото е пристройка.Отвсякъде е открита,югозападно изложение е.Таванът също е изолиран и едната стена.Покривът е от ламарина.В другите две стаи сме с midei msg-12ar и сме много доволни,но чета в постовете, че нещо са ги изкалпазанили.Четох хубави неща за gree.Моля за съвет какъв да взема.Да не е много скъп,да не се обледява и да е 12-ка.

17. Тук е от
    May 2012

Добър ден
    Регистрирах се, за да потърся малко помощ за избиране на климатик.
    Условията са следните: помещение около 20 м^2, висок таван, затворено.
    Бих желал климатикът да е не по-скъп от 800-900 лева, но не за сметка на качеството. Основна функция охлаждане, но бих се радвал ако през зимата топли на 20 градуса.
    Разгледах предишните постове, марките Daikin/Fujitsu бяха най-споменати, бих желал да си купя такъв. Ако цената е по-висока бих добавил още 100 или 200 ако се брои монтаж
    Разбира се предпочитам, да не кажа непремено искам тип инвертор, климатикът в другата стая е японски Panasonic на 11 години, който едва преди няколко месеца си поиска ремонта.
    Предложете оферти за град Пловдив, допустимо е и междуградски на добра цена на климатика.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

За тези пари които би могъл да отделиш, можеш да се спреш на японски употребяван климатизатор. Определоно, ако модела е избран правилно, инвестицията си заслужава. Колко е висок тавана на помещението и какво означава затворено? защо не извикаш човек на оглед, за да ти даде компетентно мнение, каквамашина е необходима?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе