Datanasov, то марката с най-висок минимум е най-безшумната
Това дали ще е шумен климатика в он/оф режим, зависи от това дали вентилатора се форсира при тръгване.
Datanasov, то марката с най-висок минимум е най-безшумната
Това дали ще е шумен климатика в он/оф режим, зависи от това дали вентилатора се форсира при тръгване.
datanasov,
Като ползвател на Панасоник KIT-E9-MKE-3, в подобно на описаното от теб помещение, но със северно изложение и усойно, подкрепям edi1 и diksanal.
За твое спокойствие можеш да поставиш 12-ка, но и 9-ката ще се справи. Разликата в цената е около 200 лв.
Малка подробност е, че с климатик няма да е същият топлинния комфорт, както с печките на твърдо гориво.
През изминалата зима нямаше проблем със замръзването.Първоначално публикувано от datanasov
Наскоро и аз се сдобих с Панасоник KIT-E9-MKE-3,на пръв поглед съм доволен и най вече е доста безшумен.Но все пак ще го видим реално какво може другата зима.И аз доста време се чудих какъв да сложа и мисля че този панасоник за парите си е най-доброто
msr-12hrn1 е най евтин конвеционалка, но пак ти казвам ако търсиш комфорт избери инвертор Мsr-12ardn1Първоначално публикувано от heyhey
Здравейте моля ви много ми е спешно да направя избор за 2 климатика, моля степенувайте ги и кажете по някоя дума - как бих се държали зимата, ще се огънат ли, и до колко да се очаква да работят - трябва да отопляват къща.
1. HITACI - RAS/RAC - D10 EX2
2. PANASONIC CS/CU-E9GKE
3.PANASONIC CS/CU-E9JKE
4.HITACHI - RAS/RAC - D14EX2
Моля ако има нещо по добро в този ценови клас - ми го посочете - за една жена са, аз само и пускам обявата - за София става дума ......Благодаря много!
Това са слаби машинки и са за помещения не по-големи от 14m². Вероятно гледаш инвертори уж за по-голяма икономия, ама тези са слаби и не стават. Първо се преценя каква мощност е необходима, после поглеждаме в портфейла да видим колко пари има вътре и чак тогава се купува мощност според парите.
Т.е. вален1 ти казва да кажеш колко е квадратурата/кубатурата на помещенията и какъв е максималния бюджет за тях. Тогава ще ти предложим подходящи модели.
Не знаех, че ЕХ2 още се намира.Много добра машина.
Говорим за къща в гр.София, 2 етаж, тухла, без изолация - ориентир изток - запад дограми обикновени -3 камери - едната стая ( хол ) 15м2 другата (спалня) 14.5м2 -разчита се холския да топли и коридор и да мята към кухничка колкото може - так че той е за основно отопление - до сега се е топлело с камина с водна риза 9кв която е топлила и бойлер. Ако нещо изпускам - ме подсетете. Еди хитаците нямаха ли проблем с размразяването?
14ЕХ2 за двете стаи.Машината си има и двупътна аспирация.Никакъв проблем с размразяването.
Два Panasonic CS/CU-E12MKE-3 също ще свършат отлична работа.
Като гледам в Т....маркет имат много налични бройки. Модела при специализираните фирми също го има.Първоначално публикувано от edi1
Значи са необходими около 9 kW при -15°С. Все пак не знаем тази камина с водна риза до сега как си е вършила работата. Вероятно е нямало проблеми с отоплението, но искат да намалят сезонните парични разходи.
Умножаваме 9 kW по 2 и разбираме, че максималната отдавана мощност по каталог от климатиците в режим отопление трябва да е около 18 kW. Това е при положение, че искаме в помещенията температурата да бъде близка до тази постигана с камината.
Благодаря ви много това ме успокои. Притеснявам се понеже жената ми е близка, и иска да и помогна - ама аз нямам нужните познания. А тя пък искаше да си ги купи още вчера - което ме уплаши - едвам я накарах да изчака ден ( да не свършат) Вече си е купила ама за сега само 1-та 14ка - от техното - там тия с тр. дефекти. за под 800лв ако не се лъжа. Друг няма - да не тръгне някой да тича ами това е от мен - да сте живи и здрави
Здравейте,
Търся изгодна оферта за 1 бр. климатик:
гр. Пловдив, тухлен апартамент на 4-ти етаж от 8, ПВЦ дограма без изолация. Помещението е 25 кв.м. хол с кухня. Ще се ползва за основно отопление. Изложението е североизточно. Сумата е около 1500 лв. Исках да взема едно мицубиши GE35VA, но са го направили 1800 лв., а миналата година си взех същото за 1400. В спалня 20 кв.м. почти през цялата зима работеше на он-оф (23 гр.), затова мисля, че щеше да свърши работа. Намерих едно Фуджи 12LDC, но за него пък ми искат 1850 лв. с монтажа. Гледах и други марки и модели, но явно всички са вдигнали цените.
Моля за вашите предложения.