Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 83

Климатици за нискоенергийна къща.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Отговор: Климатици за нискоенергийна къща.

Момчета исках по въпроса за климатици които не правят дефрост за щяло и нещяло някой модел да споделите.ЗА дайсека 5 четох във форума,като един пише три мин. друг около 10 мин. му бил дефроста.Дано някой с преки наблюдения да сподели.То ясно,че външните условия са важни,но поне ориентировъчно някакво мнение ми се ще да прочета.За плавното тръгване след он/оф режим също.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Дефроста е колкото е нужно. Дайсейкай 5 и 6 правят дефрост само при нужда. Дори съм виждал 6-цата да не прави дефрост с дни. Когато дойде време за дефрост той е толкова, колкото е нужно. Средно към 6-7 минути целия цикъл.

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Абе Бате,грабвай SX8 или Дайсекай 5-ца и няма да сбъркаш!!....Другото е компромис!Аз с простичкия акъл тъй си мисля-Евтин Мерцедес няма!!Викни и Сашо да ти ги монтира и.....чакай зимата!Кавам го съвсем добронамерено!.....Тоя път го минах,ако наистина парите не са ти проблем,и след като на SX8 цените придобиха приличен вид,какво още да го мислиш!?......Ама погледни и един-два конвектора.......ей тъй ...за всеки случай!!!И на Коледа-хем топло,хем свинско и винско!!

- - - Обновено - - -

Ама да не обидя и да не подценя и други-има тук пичове явно дето си разбират от занаята!Спирай се на някой и...монтирай!...Пардон-първо ...купувай!

- - - Обновено - - -

....и още нещо.......Влизал съм в какви ли не къщи,дори и в такава дето прозорците следват движението на слънцето...едно чудо в Бърно дето е от 300 000евро нагоре...ошашавих се,и в кенефа имаше движение на въздуха,....само дето не разбрах от къде идва!Та мисълта ми е,това,че имаш дебели стени...ОК,ама не го мисли чак толкова,човек не живее нито с климатиците,нито с КОП нито с дефроста!!!!!

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

А знам,че всеки който пише тук(или почти всеки) е добронамерен и за това от всеки съвет си вадя заключения.За SX8 имам време достатъчно да реша.Както и за дайсека 5.Те са ми на второ и първо(дайсека 5) място за сега.
    Този пост е редактиран от mhifjme; 29-09-12 в 01:55.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

За плавно потегляне след ОН-ОФ,се огледай за Мицубиши или Дайкин.При тях не можеш да усетиш разлика работят ли,почиват ли, или размразяват,там тишината и комфорта са на първо място.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Така е, аз бих взел различни машни, за да имам и база за сравнение. Като цяло гледай: Toshiba Daiseikai 5 или 6, Mitsubishi Heavy ZJX-S, Nocria ти е голяма за тези помещения. Макар, че каквото и да е в 15 квадрата при тези условия ще работи на on-off.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Ако тази формула е относително вярна 90 % от климите ще ми работят он/оф до -10 *.За MHI аз първоначално бях за тях най-много навит ама данните са им много кът.За дайсека 5 намерих данни(почти съм сигурен за достоверността им)примерно на(не успях да кача таблицата)на различни % от натоварванията и на различни градуси колко харчи и колко отдава.Ей за друга марка такива данни не видях за съжаление.За това много им се кефя,а и не само за това.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от mhifjme Виж публикацията
    За дайсека 5 намерих данни(почти съм сигурен за достоверността им)примерно на(не успях да кача таблицата)на различни % от натоварванията и на различни градуси колко харчи и колко отдава.Ей за друга марка такива данни не видях за съжаление.За това много им се кефя,а и не само за това.
    Ето я и табличката. Това са данните за 10-ката.
    daiseikai5-10.jpg

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Да за тази таблица имах предвид.Не мога да намеря за ME и MHI подобни данни.И за Дайкин също.Таблицата на тошиба дава отговори на най важните ми въпроси.
    Този пост е редактиран от mhifjme; 29-09-12 в 01:43.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

mhifjme : карал ли си зима в тази къща?
    каза че си проветрявал.
    с какво си се топлил? не е по темата просто ми е интересно.

още нещо на което може да се обърне внимание - пак с това проветряване, по сайтовете пишат че с него се губи най-много енергия и дори е по-важно от изолацията.
    http://www.greenbuildingadvisor.com/...formance-walls

та защо не оставиш минимумите, коповете и дефростите и не огледаш за клими с аспирация? за да можеш да поддържаш качествен въздух в помещенията.

ето това е от мненията след 23ч - сега вече подобдрено и оправено.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 29-09-12 в 14:18.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Къщата е с готова фасада и на шпакловка и замазка,ограда нямам още.Иначе живея в друга къща която също е добре изолирана(5 см фибран/10 вата),която топлим с пиролизен котел.Проветряваме както писах ударно(отварям всички прозорци за 2-3 мин,минимум сутрин и вечер).Според мен това е достатъчно за да се смени целият въздух,а всичко вътре си остава затоплено.Мисля по същия начин да проветрявам като се преместя.Не ми се слагат други глезотии освен климатици."да поддържаш качествен въздух в помещенията"-Моята баба е на 95 години,а е дишала все мръсен въздух,ама още си живее.Не мисля,че ще е чак толкова мръсен въздуха вкъщи,а и плазмите нали ще пречистват.Няма проблем да питаш нещо ако те интересува.
    Този пост е редактиран от mhifjme; 30-09-12 в 01:21.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Има нещо вярно в поста на колегата. Все по-често е случва, когато монтираме климатици в малки помещение (спални) в нови сгради, добре изолирани и хората се оплакват, че се будят към 4-5 часа, и не им достига въздух!

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Чувството е, че все едно влизаш в парник /оранжерия/.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Не знам,вечер преди лягане задължително проветрявам докато се къпят децата,ако ще и -20* да е и не сме имали подобен проблем,обаче знам че всичко е възможно.Това с недостига на въздух мисля,че е психологически проблем.
    Този пост е редактиран от mhifjme; 30-09-12 в 11:04.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от mhifjme Виж публикацията
    Не знам,вечер преди лягане задължително проветрявам докато се къпят децата,ако ще и -20* да е и не сме имали подобен проблем,обаче знам че всичко е възможно.
    ... При всички слуаи е по-добре да се спи в стая с по малко CO2. В такива много изолирани къщи е добре да има рекуперация и свеж въздух. Другото е съсипване на здравето, бавно, но сигурно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе