Първоначално публикувано от
freezz До колкото помня , на самата машина Mitsubishi J227 пишеше МОДЕЛ 2007 , както и модераторът по-назад спомена , това не е година на производство, а тогава излиза модела. На колко години е самия климатик и как е работил е мистерия
Друго : Mitsubishi е много търсена марка и по правило вървят една идея по-скъпо от Sharp , а Plasmacluster има почти всеки Sharp . Не казвам ,че последния е по-лош модел , дори напротив , но е недооценен сред клиентите и е по-евтин модел при нас поне.
Колкото до цената , точно за J227 колегата отсреща (не искам да споменавам фирмата му ) ми прочете конско ,че при него бил 720лв +180лв монтаж = 9 стотака , т.е. направо ги давам без пари :D
При мен точно и новите и по-старите модели са на една цена , така че , който хване промоцията с новия , както колегата по-горе , се радвам за него
Друг въпрос е до колко е от значение годината на модела и дали условията, при които са работили не са по-важни. Аз лично имам наблюдения на повече(или поне същия относителен дял) изгорели компресори от новите модели( Hitachi NJ , National H22*A , Toshiba 22*BD) отколкото на старите баракуди .
Аз лично работя в по-малкия офис на фирмата, когато не съм на огледи , който е 55 куб . м.(партер на плочки с 10 кв. м. витрина) и се грея с Hitachi 22ка 2002г. модел . Охлаждането му е по-лесно и от отоплението , въпреки че пече слънце вътре до 13-14 часа.Обичам да го давам за пример на клиентите , които твърдят какъв хубав Panasonic ще си купят от Технополис за 1000лв вместо нашите антични трошки :D