Здравейте! Как да си почистя вътрешното тяло на климатика? Филтрите са свалени и измити, но вътре има много прах, даже пепел на ребрата. Пробвах с четка, но не се получи.
Здравейте! Как да си почистя вътрешното тяло на климатика? Филтрите са свалени и измити, но вътре има много прах, даже пепел на ребрата. Пробвах с четка, но не се получи.
С "Мелио", найлонов ръкав, лозарска пръскачка и голям леген. Има видеоклипове из мрежата. Сваля се целия пластмасов капак на вътрешното тяло, за улеснение.
https://www.youtube.com/watch?v=dP7QL6hpvyo
https://www.youtube.com/watch?v=ZTkNwMlmBF4
Този пост е редактиран от dodo_pv; 07-10-15 в 18:03.
уха тая тошиба на втория клип трябва да е около 30 годишна и си бачка
За хубаво почистване на вътрешния вентилатор трябва да свалиш поне клапите. Точно тия на клиповете освен да хабят водата друго не правят. Може да си сигурен, че така турбина не може да се изчисти.
Турбината се пръска с препарата, както ламелите. Върти се с пръсти, за да облее навсякъде. Клапите се свалят, ако пречат. При плакненето, турбината се развърта сама и пада огромна мизерия.
Мицубиши, колега, ти не го ли взе скоро този климатик? Как така ти го продадоха мръсен и с пепел вътре?
toshiba ras 285gdr може би ще имам възможност да взема, според вас добър ли е модела предвид по- лекото външно тяло с 6 кг от това на 285jdr както и номинала е по-нисък, но айде това няма да е от голямо значение. При гдр копа е 6,67.
Този пост е редактиран от avenger; 08-10-15 в 23:15.
от значение е .. външното тяло на GDR е с едноредов топлообменник за разлика от JDR който е с двуредов .. това не го прави лоша машина но определено ще е по маломощен към -10-15° ,в какво помещение се каниш да го сложиш ?
Да ясно и аз така предполагах. Помещението е 24 кв хол плюс евентуално част от коридор 1-2 кв. Значи да се придържам към jdr.
285 gdr е много добра машина /споделям от личен опит- имам същата, монтирана в по-малко помещение/, но за тази площ 24 кв. ще дойде слаба. JDR e по-удачния избор.
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате климатик за стая с преход и антре с обща кубатура около 100м3 , къща в София с външна изолация вата 5см и стъклопакети , таван - гредоред, неизолиран, ще се ползва за отопление . Цена с монтаж до 2К.
Предварително ви благодаря!