Страница 144 от 356 ПърваПърва ... 94134142143144145146154194 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,146 до 2,160 от общо 5333
Like Tree2910Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Здравейте,
    понеже в момента ни слагат изолация, та смъкнахме външните тела да могат да работят както трябва както и стойките сменихме с по-дълги, реших да видя какво има под ламарините на единия понеже отдавна исках да разбера какъв вид компресор е вграден в този климатик. Ако ви е интересно и на вас, това е компресора в sharp r28xc лично аз не можах да намеря информация какъв тип и изобщо повече за него. Ако някой от по-разбиращите знае, може да сподели.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от avenger; 13-10-15 в 22:00.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ами то си пише - Matsushita Electric Industrial (Panasonic) - много корав компресор, 700 W.
    AC_From_Hell одобрява това.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

и е скрол
    AC_From_Hell одобрява това.

5. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Да мен по скоро вида ме интересуваше, марката я виждам и аз
    По какво разбираш че е скрол, нещо по сигнатурата ли има?
    Този пост е редактиран от ilian; 10-10-15 в 19:23.

6. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Много се съмнявам че е скрол. Роторен трябва да е. Даже двоен.
    ilian, снимай компресора по-отдалече - да се види целият.

7. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

По номера на компресора излизат снимки и сайтове, според които се монтира на LG Art cool.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Да това го видях и аз, но от тях нищо не става ясно. Ще трябва пак да му махна ламарините за да го снимам целия. Утре ако нямам какво да правя ще го направя.

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Скрол е да. Познава се по първата буква R e ротационен, C е скрол. Мултитата на Хеви също са със скролове панасоник.

Цитат Първоначално публикувано от ilian Виж публикацията
    Да това го видях и аз, но от тях нищо не става ясно. Ще трябва пак да му махна ламарините за да го снимам целия. Утре ако нямам какво да правя ще го направя.
    Няма смисъл да го снимаш целия. Достатъчно е да погледнеш как са разположени смукателната и нагненатеталната тръби.
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 10-10-15 в 21:42.

11. Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Варна

Здравейте момчета,времето във Варна захлядня и имах повод да тествам климатика.Както бях и обещал ще напиша малко първоначални впечатления. Виждам,че доста се е изписало по темите от последното ми влизане,повечето неща ми бяха лично на мен излишни,но както се казва в споровете се ражда истината.
    Та така първоначалните ми впечатления от моето MITSUBISHI-MSZ-Z40LS са повече от добри.Естествено понаучих и малко японски, уакаримас?-разбирате ли? ;-) Та така вън днес беше 9градуса по целзии,сутринта в двете стаи бе +14 градуса пуснах го първоначално на 24,после свалих на 21,после на 20- е не се стои от жега в къщи,а работи на минимална степен не вентилатора.Взех го за около 30 квадрата -две преходни стаи а сега отоплявам и два коридора и още една спалня и пак жега.Имам и въпрос разбира се към вас,но за начало ето и малко снимки:

Купих си и домашен електромер.Меря Ватове и тн. Искам да ви питам нормално ли е като си достигне температурата да изключва почти де и ватовете от около 350-370 да падат до 16-17, а после се включва дига до около 750-800 и пак нормализира до около 350 ,докато изключи. Всичко това е като работи на най- ниска степен на вентилатора,а клапите и вертикални и хоризонтални съм ги включил според мен на автоматичен режим? Отговорете ми моля ви,ако сметнете ,че въпросите ми не са твърде тривиални.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Казах ли ти, че ще си доволен.
    Честито!
    Гларус68 одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

И от какво трябва да е доволен ... От ниския минимум ли ... (350 вата)

14.  

15. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Румба, да не си му утикал ти тоя 13 годишния барутник
    На мен пролетта уж 6-7 годишни машини бяха ми сложили, качвам се на стълбата и гледам лепенките на външните тела - въйй те на по 10 - 11 години били.
    Е, то минимума не е за притеснение в 30м2. Aма при външна 9*С, човек само с вентилатор няма да успее да се стопли. Нека малко да свие до 0* поне, ясно че човек няма търпение
    При мен Митето на която и да е степен не падаше по-ниско от 300W, но откакто е на автоматична степен, пак върти, все едно е на най-слабата, но си държи стабилно на 240W с трафа при по-хладно време.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 14-10-15 в 00:06.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Относно минимума от 350 в. е малко кофти за преходните сезони пролет-есен, че изпада в режим он-офф. Иначе през студените месеци предполагам ще си работи добре. Машината е хубава и здрава. Аз имах Z22P и при него на отопление минимума беше около 310-330 вата преди да изключи. Това много ме дразнаше и го изтърпях 40 дни и го върнах на фирмата. Не разбирам защо при Мицубиши електрик не могат да си покажат теоретичните минимуми / които ги пише производителя в официалните документи/. Иначе от работата на тази серия машини много ползватели са страшно доволни. Пластмасите не пукат и като цяло изработката е от качествени материали и компоненти. И дизайна на вътрешното тяло е на ниво. Само куцат жестоко в минимумите. Но пък идеален климатик няма....
    Alexi одобрява това.

17. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Май се оказва доста от климатиците немогат да си достигнат минимумите, поне с такова впечатление оставам. Този моя шарп и него го дават 120 вата че има минимум но под 340 вата не съм го виждал да пада. От какво зависи това? На охлаждане пада до 140 вата, по книга го дават 105 вата.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Минимумът зависи от това, колко е топло времето. Ако е 20-тина градуса отвън и му зададеш 21 градуса вътре, може и да достигне минимума. Ако е наред хладилната част.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе