Страница 147 от 356 ПърваПърва ... 97137145146147148149157197 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,191 до 2,205 от общо 5334
Like Tree2910Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv
    Това означава, че за него би ти трябвало машина с електрически минимум от около 100 W, която трудно би намерил на 230 V...
    Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Я дай един пример за такава машина, че нещо не се сещам...
    Става въпрос за електрически минимум от около 100 W, който осигуряват някои 7-ци на Хитачи, Тошиба и Панасоник. Около 2к5 - 3к лева идват, с изключение на панасоника. Топлинната им ще е около 400 W.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    ...Голямата част от моите хайвани са с минимум от 300W. Стуваха по 1350лв.
    Предполагам, имаш пред вид 300W топлинна мощност. За малки стайчета, хората не обичат да дават повече от 1000 лева или си взимат по-големи и дърти машини "със запас" и после реват, колко зле било!
    bobbyap одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Повечето хора се стоплят от това като видят 75-100W на ватметъра, а не с това, което им отдава климатика при тази консумация... Никой не може да ме убеди, че ниските минимуми водят до голям комфорт. Единствено мога да се съглася за лятото - тогава е супер. ...и евентуално в спалня. А зимата Хитчито от подписа ми под 200-250 вата духа хладно дори на минимална степен на вентилатора. Хора, които са ми гостували са ме питали - "Абе т'ва що духа студено?" . После върви се обяснявай, че това е екстра, а не плюс и , че се усеща студено, но реално е около 35-36 градуса. Този сезон мисля изобщо да не го жаля и да го ползвам само на минимална степен, пък ако ще и 2киловата да дърпа. Той поне си вдига сам степените ако изходящата температура премине някаква граница. Тези дни като захлади го пробвах на минимум и вече е друга бира. 500-600 вата , но се разнася една приятна горещина, която дори бавно се разсейва и като минеш през нея е супер. Това е комфорт за мен, а не да си вдигам яката като минавам около климатика. Иначе за спорта съм го виждал на 110W след трафа, но "к'ва файда"....

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Бе сложи си една японка в подписа и пак ще приказваме.
    DUNDURMA одобрява това.

5. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Ако това е към мен, то да кажа, че визирах S50T2, който е от ония с трафовете..или имаше предвид нещо друго?

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мойто хитачи на 200 вата не духа студено .. сам си смъква турбината на първа степен и винаги духа топличко .. поне при тия температури навън де ,ще видим като захладнее как ще е

7. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Е то 200Вт за 9-тка си е добре , очаквано е да е духа топло, но ми е любопитно тошибите дето стигат до 75 на изхода какво е(питам наистина с любопитство, не с лоши помисли). Освен това ако турбината е по къса съответно и потокът е по-малък.. Пък и да не изключваме субективното усещане. За мен леко хладко с наченки на топло .. не е топло.

Поздрави,
    Спас
    Този пост е редактиран от spas.slavchev; 17-10-15 в 00:44.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2014

[QUOTE=spas.slavchev;744002]Е то 200Вт за 9-тка си е добре , очаквано е да е духа топло, но ми е любопитно тошибите дето стигат до 75 на изхода какво е(питам наистина с любопитство, не с лоши помисли). Освен това ако турбината е по къса съответно и потока е по-малък.. Пък и да не изключваме субективното усещане. За мен леко хладко с наченки на топло .. не е топло.
    Относно Тошибите: като слезне консумацията на 75 вата изходящият въздух изобщо на може да се определи като топъл. Просто машината работи на този минимум известно време, след това за кратко покачва консумацията примерно до около 115-140 вата /при това положение вече се поне за мен струята е леко затоплена,/ но не гореща!/ и при добре изолирано помещение след известно време слиза отново на минимума. Накратко казано климатика излъчва толкова топлина, колкото е необходимо, за да поддържа зададената температура в помещението. Лично мое мнение, че при Тошиба са постигнали добър баланс в управлението на машината в това работно състояние. Но мога да посоча паралелен пример с Уруру Сарара на Дайкин, който климатик като темперира помещението и слезе на минимума си /около 95-110 вата/ издухва по-топъл въздух от идентичната консумация при Тошиба. Да уточня отново, че въздуха не е топъл, но не е и студен. Но при леко покачване на консумацията на Дайкина - около 140-160 в. вече си излъчва топлинка./ по-топло спрямо Тошиба/ Наблюденията са извършени при следните условия: зададена вътрешна температура 23 гр., външна температура - около 10-11 гр. При спадане на външните температури ще ми бъде интересно да видя как ще се представят машините.
    spas.slavchev одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Карнобат

Трудно ми беше с една ръка,но все пак си личи,а исках да се видят и температурите.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    spas.slavchev одобрява това.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

За това е много важно вътрешните тела да са монтирани на правилните места. Мен. например, не ме интересува каква е температурата на струята, а каква е температурата в помещението. Все пак, за сушене на коси след баня са измислени сешоари - климатика има друга функция. А иначе, ниския минимум прави машините много по икономични точно в тези преходни сезонни времена. При мен, например, с предишните машини, общата консумация в къщи се въртеше около 1.15-1.30кВт. Сега е 0.55-0.70кВт - разликата е огромна, а реално сега поддържам по висока температура в цялото жилище. Машините са настроени на 23.5С, като разликата в цялото жилище е не повече от 1С, на различни места. Тишината е несравнима с преди.

ПС - Някой, ако се е отоплявал с нискотемпературно отопление - подово или конвектоери, може да направи сравнение. Аз знам как работят и двете и мога спокойно да кажа, че комфорта е някаква идея по добър и то при подово, но реално източник на топлина реално няма. При конвекторите даже е по зле, отколкото при климатици с нисък реален минимум. Така, че при високоефективните отопления винаги комфорта страда по един или друг начин. А и това все пак е много субективно усещане.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от charliii Виж публикацията
    Трудно ми беше с една ръка,но все пак си личи,а исках да се видят и температурите.
    А бе charliii, в какъв режим работи тая машина?
    Този пост е редактиран от tony34al; 17-10-15 в 09:28.
    DUNDURMA, mirandi и rukar харесват това.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Карнобат

Разбирам,това е по ясна снимка.Не е като UDR да има 3и означения(цвята) за режима.Това е PDR и има само това.
    tony34al одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

пълен боклук.моите в момента хабят дооооста по-малко....0 вата.после що купуват хората таквиз машини.....

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Карнобат

Още едно боклуче.И се спирам,че ще ме нахокат.

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Я провери дали външното работи с тази консумация.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Да бе, сигурно и кабела му е изключен от контакта...

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Я провери дали външното работи с тази консумация.
    Работи, работи - когато изключи показва 10W.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе