Има ли полза да активирам ПАМ контрола, ако ДА - съответно някаква разлика в двете различни позиции ?
Има ли полза да активирам ПАМ контрола, ако ДА - съответно някаква разлика в двете различни позиции ?
Hitachi’s PAM (Power Active Module) control system mirrors the currentpulse waveform to avoid distortion and therefore achieve almost100% power factor to enhance power efficiency. This cutting-edgedevice is employed in all Hitachi Mono/MultiZone products for yourcomfort and energy saving for our environment. It ensures the efficientuse of input power and minimises loss to less than 1% Това трябва да отговори на въпроса ти
При японските Хитачи-та няма такова нещо като "Power Active Module". Това е някаква приумица на европейските псевдо инженери, които правят климатиците на Хитачи.
PAM означава пулсова-амплитудна модулация и това е активна верига във външната електроника за повдигане на захранващото напрежение на инвертора. Печели се по-висок СОР и по-стабилна работа на компресора при висока мощност.
Тази система я има при всички японски модели на Хитачи с четири кабела от среден/висок клас.
Като функция бутонът PAM на дистанционното играе ролята, като на турбо бутон, макар да не е точно това означението на символа. Ще завиши млако още мощноста и силата на турбината, ако е нужно.
Иначе РАМ системата си работи и при не натиснат бутон естествено, което обезсмисля ползването на въпросния от дистанционното.
Познат ми предлага MITSUBISHI MSZ-G257 на много сносна цена, някой може ли да даде мнение или характеристики за модела тъй като освен че работи със стария фреон R22 нищо друго не можах да намеря.
А някакво мнение за качествата на модела, а това че е с фреон R22 проблем ли е?
Какви качества с COP-2,8(ако ми го подарят ще го взема за старо желязо)
E това че има COP-2,8направо ме разби
Днес дойдоха монтажниците да видят защо Хитачито не иска да топли. Огледаха външното тяло - мърка като коте. Качиха се да видят вътрешното. Свалиха му всички капаци и нещо пипа човека из вътре, изключва, включва и се оправи. Взе да си духа топло както преди. Питах, каза че някакъв датчик/не разбрах кой/, нещо се откачил или нещо такова. Или нещо не е бил щракнал добре. Важното е, че пак топли! Уговорихме се като изкочи някой читав екземпляр, с по висок номинал и по тих да го сменим с Хитачито.
Тръбния датчик на тези модели се закача към изпарителя, посредством пластина, която играе ролята на щипка. Предполагам, при почистването, не е бил сложен както трябва и е изпаднал. Тогава и да искаш, няма да топли, защото турбината няма да може да се управлява коректно, а от там и и цялата машина.
Точно това каза, че при почистването не е сложен както трябва. Или са го забравили да го закачат?
- - - - - - - - - -
Снощи се прибирам в 02.00ч. в спалнята топло, Хитачито вади доста топла струя. По ДУ на 24гр. и режим Auto. Шумно е и сменям на 2-ра степен да утихне. Завивам се с една олекотена завивка и заспах. Тази сутрин се събуждам "леко" премръзнал.Вади отново хладна струя. Мисля си, нещо пак се е разместил /откачил/ датчика? Сетих се, че монтажника го остави на режим Auto и викам - Дай да пробвам? Преместих го на Auto и ... отново задуха топло!
Няма да го местя повече! Да стои на Auto, да шуми, но да топли! Но, интересно защо само на този режим духа топло?
![]()
Да ви представя тука една машинка YORK ,работеща на това място от далечната 1997г когато е отворен обекта ( бензиностанция на Шел ) ; от другата страна има още една такава работеща и тя ,2те заедно отопляват/охлаждат почти 365 дни в годината целия магазин с доста стъклария и топлозагуби .
Здравейте уважаеми съфорумци. Отдавна чета и се забавлявам в форума,но сега възникна въпрос който надявам се ще намери отговор тук. И така имам възможност да закупя такъв Инверторен климатик Fujitsu ASYG24LFCC/AOYG24LFCC, 24000 BTU, Клас A++ климатик втора употреба,монтиран 2013 година и демонтиран преди 6 месеца. Искам евентуално да бъде монтиран в около 20 квадратни метра хол и да се ползва за охлаждане и отопление на хола и доколкото е възможно на съседната спалня. Ясно ми е че е малко голям и е предимно за охлаждане но друг е въпросът. Колко според вас е цената до която бих могъл да се пазря ,наддавам за тази машина? 600 лв например добра цена ли е,при условие че ще трябва да платя след това и за монтаж и профилактика. Знам че въпросът е странен ,но колко бихте платили вие за подобна машина?
Никой няма да ти я даде за 600лв. А за твоята кубатура и площ е необходима 12ка. Монтаж на всичко по мощно от това е чиста глупост!
1. Цената е много добра
2. Машината е много добра
3. Ще те отвее в това помещение![]()