Здравейте, загубих превода на дистанционното на Hitachi ras-2210mx
Дали някой от вас има за този модел или ще трябва да ходя до фирмата, от която го купих?
Здравейте, загубих превода на дистанционното на Hitachi ras-2210mx
Дали някой от вас има за този модел или ще трябва да ходя до фирмата, от която го купих?
Здравейте, имам въпрос относно монтажа на един климатик - National CS-228XB.Климатикът е монтиран пролета и не съм го ползвал на отопление, само е пробван. Сега се ползва за охлаждане и реших да погледна колко конденз отделя отвън и забелязах че тръбата за конденза не е оставена по-къса, а влиза заедно с медните тръби при крановете на външното тяло.
Въпроса ми е дали има някаква причина да е така или нещо са объркали монтажниците?
Климатика има и аспирация, но тръбата се вижда че са е оставили по-къса.
Прилагам снимки, за да стане по-ясна ситуацията.
Благодаря
http://www.img-share.eu/f/images/388...8Sf_sredna.jpg
Този пост е редактиран от M.Schumacher; 07-07-17 в 11:31.
Здравейте. Очаквам монтаж на National CS-36RGX (благодарение на съвет от Aleksandars) и съм доста нетърпелив да му пробвам функциите и работата. След около седмица ще дам отзиви
![]()
Този пост е редактиран от Celeronix; 08-07-17 в 20:59.
Ето го и вече на стената.
Благодаря на момчетата за хубавата работа и на Aleksandаrs за помощта.
Сега остана да работи безпроблемно и да сме живи и здрави![]()
Колеги, кажете къде да търся Toshiba от 28-ца до 40-ка от DR серията за предпочитане PDR или по-нов. За София или Пловдив става въпрос. Моля някой ако е мяркал да сподели може и на ЛС. Даже предпочитам да е пловдивска фирма, тъй като ми писна от несериозното отношение на фирмите в София, Варна и Бургас.
Питай Alexandars, но аз като го питах преди нямаше и купихме нови клими. Може да ти предложи някаква алтернатива от друга марка. GDR мисля, че има нов, но цените са други вече![]()
Днес една комшийка се оплака от отношението(склонен съм да и вярвам,щот не е тип КИФЛА)НА БУРГАСКИЯ ОФИС на ВАРНА КЛИМА.Казали и,че била претенциозна(ми пари дава все пак),ма и предложили иначе ЯПОНСКО ФУДЖИ
Има такива дами. Тая лента защо е синя, а не бяла...тая лампа що свети толкова силно... Иначе аз съм виждал "японско LG" с йероглифи внос от Япония. Та няма да се учудя и за Фуджи.
Ооо, за Варна клима съм склонен да го вярвам това. Разговарял съм с тях по телефона и нещата са като в Корекома - надути, надменни, горе-долу ти казват Абе ти знаеш ли ние кои сме
С тях приключих в момента в който се опитаха да ми продадат нов климатик с външно тяло от по нисък клас модел ,щото то нямало разлика ( нямаше ,само някакъв си 1 киловат от максимала ) .
Те и Джапан Клима не са цвете за мирисане, ама хайде. Нямаме голям избор из тая Варна.
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.5 kW (0.8 ~ 2.7), 8533 BTU (2730 ~ 9215)
Консумирана електроенергия: 500 W (165 ~ 620)
COP: 5.00 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.8 kW (0.8 ~ 3.9), 9556 BTU (2730 ~ 13311)
Консумирана електроенергия: 505 W (165 ~ 890)
COP: 5.54 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.8 kW, 9556 BTU
Консумирана електроенергия: 790 W
COP: 4.95 (средна стойност) (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Втората машина е с номинал 2.5 KW. Подходящи са за малкото помещение, но и за голямото.