Здравейте, загубих превода на дистанционното на Hitachi ras-2210mx
Дали някой от вас има за този модел или ще трябва да ходя до фирмата, от която го купих?
Здравейте, загубих превода на дистанционното на Hitachi ras-2210mx
Дали някой от вас има за този модел или ще трябва да ходя до фирмата, от която го купих?
Здравейте, имам въпрос относно монтажа на един климатик - National CS-228XB.Климатикът е монтиран пролета и не съм го ползвал на отопление, само е пробван. Сега се ползва за охлаждане и реших да погледна колко конденз отделя отвън и забелязах че тръбата за конденза не е оставена по-къса, а влиза заедно с медните тръби при крановете на външното тяло.
Въпроса ми е дали има някаква причина да е така или нещо са объркали монтажниците?
Климатика има и аспирация, но тръбата се вижда че са е оставили по-къса.
Прилагам снимки, за да стане по-ясна ситуацията.
Благодаря
http://www.img-share.eu/f/images/388...8Sf_sredna.jpg
Този пост е редактиран от M.Schumacher; 07-07-17 в 12:31.
Здравейте. Очаквам монтаж на National CS-36RGX (благодарение на съвет от Aleksandars ) и съм доста нетърпелив да му пробвам функциите и работата. След около седмица ще дам отзиви
Този пост е редактиран от Celeronix; 08-07-17 в 21:59.
Ето го и вече на стената.
Благодаря на момчетата за хубавата работа и на Aleksandаrs за помощта.
Сега остана да работи безпроблемно и да сме живи и здрави
Колеги, кажете къде да търся Toshiba от 28-ца до 40-ка от DR серията за предпочитане PDR или по-нов. За София или Пловдив става въпрос. Моля някой ако е мяркал да сподели може и на ЛС. Даже предпочитам да е пловдивска фирма, тъй като ми писна от несериозното отношение на фирмите в София, Варна и Бургас.
Питай Alexandars, но аз като го питах преди нямаше и купихме нови клими. Може да ти предложи някаква алтернатива от друга марка. GDR мисля, че има нов, но цените са други вече
Днес една комшийка се оплака от отношението(склонен съм да и вярвам,щот не е тип КИФЛА)НА БУРГАСКИЯ ОФИС на ВАРНА КЛИМА.Казали и,че била претенциозна(ми пари дава все пак),ма и предложили иначе ЯПОНСКО ФУДЖИ
Има такива дами. Тая лента защо е синя, а не бяла...тая лампа що свети толкова силно... Иначе аз съм виждал "японско LG" с йероглифи внос от Япония. Та няма да се учудя и за Фуджи.
Ооо, за Варна клима съм склонен да го вярвам това. Разговарял съм с тях по телефона и нещата са като в Корекома - надути, надменни, горе-долу ти казват Абе ти знаеш ли ние кои сме
С тях приключих в момента в който се опитаха да ми продадат нов климатик с външно тяло от по нисък клас модел ,щото то нямало разлика ( нямаше ,само някакъв си 1 киловат от максимала ) .
Те и Джапан Клима не са цвете за мирисане, ама хайде. Нямаме голям избор из тая Варна.
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.5 kW (0.8 ~ 2.7), 8533 BTU (2730 ~ 9215)
Консумирана електроенергия: 500 W (165 ~ 620)
COP: 5.00 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.8 kW (0.8 ~ 3.9), 9556 BTU (2730 ~ 13311)
Консумирана електроенергия: 505 W (165 ~ 890)
COP: 5.54 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.8 kW, 9556 BTU
Консумирана електроенергия: 790 W
COP: 4.95 (средна стойност) (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Втората машина е с номинал 2.5 KW. Подходящи са за малкото помещение, но и за голямото.