Здравейте,ще имам нужда от малко помощ за подмяна на два климатика.Апартамент панел,Шумен,стаите са еднакви-17м2 около 45м3 източно изложение,с качествена пвц дограма и 2,5см фибран отвън.Двата к2у са sanyo SAP-C228LVR,и mitsubishi MUZ-CX22F сложени преди 7 години главно за охлаждане.Но вече хамалогията на парното ми омръзна и искам да ги сменя защото на отопление се задъхват.Прочел съм доста от темите и поради липса на алтернатива съм подбрал някои от предлаганите от варна клима-toshiba 225JDR,225NDR,225UDR,225EDR,или по големите 281JDR,28EDR,и 285 JDR.Едната стая е детска а другата хол(спалнята също има К2У който се справя отлично).Благодаря предварително.
С две ръце мога да ти препоръчам 281JDR. 2011г., минимум 45W/ел./, макс. на отопление 7.3kW/топл./, енергиен монитор, плазма и т.н.
Един телефонен разговор с Варнаклима за наличните модели доста ще свие възможностите за избор.
А може да стане и невъзможен.
285JDR го имам аз, желязна машина, ако е профилактирана добре.При мен топли над 30 квадрата подпокривно на вилата и в най-върлия студ.Инче всички посочени машини са високия клас, само да са читави.
Намерил съм в Япония 402 jdr 29,800 йени сиреч към 650 лева и една 562 jdr за 65 000 йени говорих с хората налични са само проблема е доставката ако има някой, който прави внос на добро сърце на ги натоварим, ще се му платя доставката.
- - - - - - - - - -
Има и 502 udr na 70 000 йени сега видях че са ми го пратили като оферта .
Ок,ще отида на място в магазина и ще видим какво има.
вносители много .. жена ми се занимава с логистика от Азия .. ще намекна ,че транспорта не оскъпява двойно стокатаче и тройно като гледам цените ..
Успех....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Тая с "таковането" на дявола сме я коментирали много пъти.
70000 йени са 1070лв. Да приемем, че намерите добро същество, което ви го достави безплатно...
Добавете към сумата ДДС и мито. Плюс традиционната балканска практика "рушвет" /сещайте се защо/.
Супер! Имаме 502 UDR за 1600лв. И ся кво...? Някой трябва да го профилактира, тества и евентуално ремонтира.
Само на мен ли не ми излиза сметката...?
Е ти изкара фирмите дето ги внасят ,че работят на загубаайде помисли и смятай пак
Алекси, нали не е все едно дали ще внесеш 2 климатика или контейнер? А пък ако се декларира контейнера като резервни части-смятай сам.![]()
Ще работят на загуба ако трябва да внесат 3 климатика, вместо 300. Сметай ти!
Много ви знаят балалайките, ма аз знам само за един такъв случай - потребител да си внесе сам машини.
И доколкото помня, хич не беше доволен от разправиите и резултата...
П.С. Ако имаш кило брашно, дай го на майстор да ти го омеси.
Този пост е редактиран от Kasap; 01-04-18 в 18:24.