Миланов, в тази тема изобщо е пълна скука. Добре, че има други теми дето броят и следят дефрости на чисто нови съкровища, че иначе съвсем ще се успи форума. Тук за дефрости чакай да се пише след месец-два.
Миланов, в тази тема изобщо е пълна скука. Добре, че има други теми дето броят и следят дефрости на чисто нови съкровища, че иначе съвсем ще се успи форума. Тук за дефрости чакай да се пише след месец-два.
а впрочем светва ли някаква лампичка на вътр тяло като прави дефрост,как се разбира
При моите климатици няма индикация. Малко трудно се разбира кога размразявят. Единствено по спрялата турбина.
Няма място да се генерализират начините на работа на К2У и нови за европейския пазар. И при двата вида има добри и не до там добри модели. Спрямо условията, региона и спецификата на стаята един и същи климатик може да работи по коренно различен начин независимо дали е нов или използван. Едни може да размразяват, пуфтят, бръмчат повече други по-малко и т.н.
Моите ПДР-ки при доста влажно и студено време, когато размразяват си бълбукат и пуфтят ама на Иван от Петрич (примерно) същия модел може и звук да не издава.
Така че бъдете по-умерени и снизходителни към машините си и не им обръщайте чак такова внимание ако си работят и ви топлят
Разбира се, че е така-различни машини, различни условия и т.н., но когато примерно 80-90% от собствениците на дадена марка /не модел/ климатик, споделят едни и същи ефекти или недостатъци, значи има нещо не в ред и е добре да се четат и такива постове, за да имат потребителите информиран избор. Иначе по време на първата зима става интересно в определени теми. Иска се и малко търпение и умерен оптимизъм при изказвания за новопридобити машини, поне докато не презимуват. За да няма фриволни тълкования ще разясня, че визирам всички машини-и нови и К2У.
Може ли да ми препоръчате сериозен човек /фирма/ за София, който да ми направи оглед и даде оферта за жилище 80м2 /етаж от къща/ за отопление с К2У? И как стои въпроса с монтажа и гаранцията с тази техника?
п.с. Ако е секретно нещо може и на л.с.
Подобно на една песен на Дражето (май така беше) - Плоооовдив (в оригинала е Ямбоооол) е града" за К2У.
Попаднах на следната оферта - https://www.olx.bg/ad/klimatitsi-ot-...a-ID6ypUJ.html
Някой да има преки впечатления?
Като говоря с човека за какво конкретно да разпитам?
п.с. Гледам и една голяма фирма предлага втора ръка хиперинвертори с 2г гаранция на малко по-висока цена от човека.
Посъветваха те да си вземеш клими от Пловдив и за това си има основателна причина.
Ок. Обаче Пловдив е доста широко понятие. Нещо по-конкретно? А монтаж и гаранция?
Има различни варианти. Единият е свързан с повече пари, другият с търсене и известен риск.
Първият е да купиш от фирма от Пловдив и същите хора да дойдат с машините и да ги монтират в София срещу известна сума за пътни. Въпрос на пазарлък. После ако се наложи поддръжка пак ги викаш от Пловдив. Има няколко такива случая във форума. Дори има потребител, който е чак от Бургас със закупени и монтирани няколко броя от aleksandars ( http://www.airqualitybg.com )от форума, който е от Пловдив. Повечето хора се хвалят, че не им се е случвало да аварират.
Другият е да се разбереш със Софийска фирма специално за монтажа на закупените от Пловдив К2У. За гаранционна поддръжка пак опираш до Пловдив.
Действително има рискове, но при К2У освен марка и модел е много важно кой как е сервизирал и обслужил машините преди да ги продаде и в Пловдив има няколко фирми с отлично реноме в това отношение.
Този пост е редактиран от VanDan; 14-12-17 в 15:14.
Ок. Благодаря. Ще се свържа с човека. Но все пак издирването на софиянец продължава.
Аз лично не съм срещал постове във форума на потребители купили си (и доволни) от К2У от фирми от София. Но това нищо не означава.
верно ли че на японските климатици цифрите о модела се делят на 2 и се получава европейската равносилност,напр моя е fujitsu as v28w,значи 14-ка,или ме будалкат!