От тази мощност при 2°С, можеш да си направиш лесно изводи как ще се държи климатика надолу. Не случайно я дават.
Наблюдават се доста "цепеници" които запазват прилични мощности дори до -5; -7. От там надолу обаче клекът е толкова ниско, че "започват да им опират дупенцата в тревата"
Обикновено машинки с рахитични тела, каквато е National CS-506TB2.
Вероятно някой може да си прави сметки на база мощност при +2. Какво обаче ще се случи на практика? Един господ знае.
Този пост е редактиран от mimojef; 20-10-19 в 18:01.
Знам, затова скоро заложих на 3 японски машини, вместо на грий или производните им. Нямам им вече вяра на европейките, много им станаха пропуските, а цените пълзят нагоре. Националът в подписа ми още бичи здраво, а едва ли е по-зле от MHI -то.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
6.0(0.6~9.5)
1260(90~2915)
Това са параметрите на отопление на една друга 50-ка. Я да видим специалистите по теглото колко килограма ще и дадат.
6.0(0.3~6.7)
Консумацията на минимум и максимум е тайна-явно така иска европееца, а номиналната е поотделно за вътрешно и външно тяло, но общо е 1540 W.
Това е отоплителната мощност на европейският и "аналог" 18 000 Btu.
За да не тормозя "капацитетите" ще напиша и теглата:
1-ва - 36 кг. /пълен рахитик/
2-ра - 40 кг. /много убава на тегло/
Този пост е редактиран от SPSt; 20-10-19 в 19:06.
Маани ги, Касапе! Понеже са дребнички и си правят климатиците лекички, като за тях си.![]()
Ей така, като почнете един след друг да залитате и пишете глупости, някои хора започват да си мислят, че моделите за японския пазар са дело на извънземна технология!
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Не е извънземна, но там хората наблягат килограмите на компресора, а не на карантията. А при европейските компресора е с тънка ламарина и с дебели капаци на външното.
Нищо не им разбирам на японските машини, гугъл преводачът не ще да превежда йероглифите. Подбират ми ги майстори, по заявка. Сменям оригиналните им дистанционни с истински и повече не пипам нищо. Заигравам се само с европейските съкровища.
Моля, кажете на един лаик, какъв климатик да купя за стая 12 кв.м на 2,70 височина, западно изложение Пловдив(най-студена от всички в апартамента зимата и най-топла лятото).Имам вече 7 години една японска машина втора употреба SHARP, с която топля хола+ трапезария, от която съм доволна.