Преди началото на зимата си сложих един чисто нов китайски климатик-инвертор и един япоснки Дайкин-инвертор на фреон 22. Дайкина го взех без пари и затова реших да си го монтирам и останах много доволен. Миналата година на мястото на китайчето имах един Дженерал втора ръка(пак без пари), но Дженерала изкара само няколко месеца, преди да му блокира компресора. В обобщение искам да кажа, че климатик втора ръка бих си взел само ако е безплатен или ако му знам пълната история. Иначе може да се окаже голяма набивация.
Този пост е редактиран от ccankov73; 10-03-18 в 19:34.
Честито, както каза Сашо корава машина. Аз съм с подобна само че 9-ка. Знае 2, занае и 200.
0.9-6.3-8.6kw ли са мощностите на отопление? Изглежда яка машина.
Този пост е редактиран от rosswen; 10-03-18 в 21:43.
Росене, само точиш лиги и се пипаш... Хайде, чакаме те в Клуба на клошарите!
Да , това намерих за него :
https://translate.google.bg/translat...0s2detail.html
п.с въпрос - има ли подгрев на компресора?
Този пост е редактиран от ccankov73; 10-03-18 в 20:00.
О, аз отдавна точа лиги по тях. Винаги съм бил ценител на качественото, не на новото (затова и бързах да взема ZMX-a, от старата школа е). Просто живея в девета глуха, далеч от цивилизацията и малко не ми се занимава, повечко гимнастики са, затова не съм си накичил такива убусници по стените. Ама ще видим, за сега съм се обзавел вече и съм доволен от машинките, ама като му дойде времето на МЕ-то в спалнята, може и да се "престраша". [emoji485]
Честито! На книга изглежда страхотна машинка. Сигурен съм, че ако е добре обслужена ще си много доволен от нея!
- - - - - - - - - -
Може разбира се! Особено като вземаш климатик и дори не знаеш на какво напрежение работи. Иначе си доволен, ама го искаш без пари. Без пари даже и в тоалетната не пускат. Гледам си "професионалист", обаче си с безплатни климатици. И то не нови. Обаче си мечтаеш за нови, освен ако не са подарък.
За 6-7 хил. можеш да оборудваш с хубави европейски климатици 2 стаи. За хубави климатици от онези дето не знаеш на какво напрежение работят ще ти трябват пари наполовина. И ще са по хубави.