Дефрост алгоритмите не зависят от "напрежението". За К2У питах.
@Тони, 150W минимум би бил съвсем приличен. Много по-кофти са дефрости на 40 минути, без смисъл.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Дефрост алгоритмите не зависят от "напрежението". За К2У питах.
@Тони, 150W минимум би бил съвсем приличен. Много по-кофти са дефрости на 40 минути, без смисъл.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Е, аз европейски Дайкин нямам и проблем с дефростите също! А миналата "зима" пък съвсем. И явно дефрост алгоритмите "зависят" от напрежението, защото това, което описват собствениците на европейски Мерцедеси, няма нищо общо с японските. Все пак пак ти казвам - има много добри машини и от други марки.
Петко, не си казал, не съм ти предложил Санчо...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Гледам Сашо има на сайта 225 JDR , ако е наличен, за мен е добър избор.
Тези машини, които споделихте по-нагоре, вече изглеждат с доста по-реалистични данни. Консумирана 100W и отдавана 300-400W е съвсем приемливо. Ясно е, че машината на минимални обороти на компресора, няма да е най-ефективна. COP от 3 до 5, на минимум, ми се струва съвсем реалистично. Виж, консумирана 50 и отдавана 500, ми идва малко "фантастика", че и по-фрапиращи случаи има.
Pтопл.=2.5(0.2~6.1)kW
Pконс.=400(45~1490)kW
Ето ти реални параметри на 22-ка-реални, а не фантастика. За 500/50 не знам.
Страхотни параметри. Минимална отдавана 200W, при консумация 45W. COP 4,4 - съвсем реално!
Последния фрапиращ пример, за който се сещам, е старата Нокрия, за европейския пазар - консумирана 90W, отдавана 900W... Срещал съм подобни данни и при японски машини, но не помня конкретно, кои бяха моделите.
http://www.airqualitybg.com/%D0%BA%D...chi-ras-2210rx
COP:12 на минимум...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Тея мойте Тошо 365UDR и Начо X405A2 ги пробвах, ама не се излъгаха да тръгнат пусто да остане.
Тошо излъчва в момента на задаване на таймера и спира климатика.
Втори път проба, като блокирам сигнала.
ДУ праща сигнал и в момента, когато трябва да включи, но климатика не тръгва, а само си мига и показва че е спирал тока.
Иска си веднъж ОФФ и втори път ОН.
Мислил съм за електроника + механика, която да натиска бутона.
Може да се направи, но не си заслужава загубеното време, мисля.
Този пост е редактиран от zxc0; 06-10-18 в 01:19.
Заповядай в сервиза - ако можеш да възпроизведеш на 100% условията при които се тестват машините в Япония, ок...
Пробвах, че е достатъчен сигнал ОН от дистанционното за да тръгне. ОФФ не е необходим.
Имаше мисля някави инфраред устройства, клониращи сигналите от ДУ.
Май broadlink или нещо подобно.
Ако може да им се зададе да изпращат ОН през час да речем ще стане.
Недостатък - климатика писка при ОН.
За през нощта ще е кофти.
Този пост е редактиран от zxc0; 06-10-18 в 12:44.