Здравейте, имам нужда от помощ за избора на Японски К2У само за отопление . Става въпрос за детска стая 17 кв2 с таван 2,60м. Първи етаж с една външна южна стена. Остъклена тераса, изолация на пода фибран и ламинат, стени и таван с дебела изолация - каменна вата. Врат/прозорец 2,2 м2 с висококачествена PVC дограма. Като цяло стаята е доста добре изолирана и топла. Намира се в гр. Казанлък. Понякога вратата към стаята ще е открехната към входния коридор на апартамента за да чувам детето. Останалата част от апартамента се отоплява с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA по препоръка от форума ( хол с кухня 33 м2 и отворена врата към спялнята, която не се отплява с нищо зимата-освен топлината достигнала от нокрията ) При нас избора на фирми не е голям и това което ми предлагат е следното (всичко на цена 800 лв с монтажа и 3 г гаранция ):
1. Panasonik SC-228TB
2. Panasonik SC-229A-W
3. Panasonik SC-223CF
4. MITSUBISHI MSZ-J227-W
5. FUJITSU AS-E22T-W
6. FUJITSU AS-E22R-W
Моля за съвет и помощ при избора , ако има такъв, понеже инфото което аз намирам е доста оскъдно.
Благодаря предварително
AS-E22R
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
Здравейте. Днес Тошибата RAS-255NDR пристигна и ще ми я монтират в сряда, и честно казано съм много нетърпелив. Та въпроса е друг. Къде е по- добре да се монтира, над леглото или до малкото прозорче? Отсрещната стена пак е вариант, там ще монтирам секция а пред дивана ще слагам маса.И бихте ли ми препоръчали ватметър да измервам консумацията, че ще взема иначе какъвто ми хване окото. Благодаря!
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
Обърках се. Над леглото ли е най-добре? За първи път ще слагам климатик, и затова незнам как ще усещам най-приятно работата му.
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
Машината се монтира така в помещението, че въздушния поток в различните режими, да не оказва негативно влияние върху потребителите. Същевременно и да достави максимален комфорт.
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
Ако клапите на вътрешното тяло са като на европейския дайсейкай 5, под него няма да се усеща струята въобще. Намери снимка на вътрешното тяло и я качи тук. Някои цепеници духат / фучат навсякъде. И размерът има значение, разбира се.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Горен ляв ъгъл на снимката(над прозореца), особено ако сте снимал от врата към помещението.
Горен ляв ъгъл, ама ще има секция отсреща! А и не е ясно, колко е разстоянието от прозореца до тавана. Има вариант на дясната стена, някъде между спалнята и малкото прозорче.