Дай да видим тогава една табличка за мощности на японка до -15.
Дай да видим тогава една табличка за мощности на японка до -15.
За непрофесионална / домашна техника от известно време насам се дават по два - три технически параметъра и толкова! И прахосмукачките вече не са това, което бяха. Най-ощетени и манупулирани са потребителите в Европейския съюз, така че възможността да се получи достоверна техническа информация за битови уреди на японския, американския или руския пазар е много по-голяма. Относителното количество на идиотите там намаля! [emoji3]
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Благодаря,
Би ли разяснил четирите линии които се събират при -15 и 3,7kW коя за какво е?
От това което намерих в нета, компресора е скрол с инжекция, обаче доста бързо му пада капацитета при намаляване на външната температура. Може и да си е нормално за 20 годишен компресор, не знам.
Този пост е редактиран от bobivg; 31-07-19 в 01:03.
Да подновя единия въпрос към знаещите, какъв вид е компресора на national cs-ex227a.
доста други неща могат да се видят в таблицата .. начело с факта ,че 20 годишна машина 7БТУ е с по добро топлоотдаване от съвременна 12ка среден клас ,че и висок ..
Алекси, дори дъртите китайски сглобки на 100V за японския пазар ги отвяват европейките от базов и среден клас. Завчера видях една такава китайка, която ме впечатли откъм съдържание. Явно за китайците европейските пазари принадлежат към третия свят. Тъжно, но факт.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Китайците в случая не са виновни. Каквито машини им поръчат, каквито материали и софтуер им доставят, това ще сглобят. Нали виждаш какви разлики има в машините на една и съща марка, сглобени в Китай, но поръчани за Япония и за Европа?
Аз пък не съм толкова впечатлен от характеристиките. Само мускулна маса не е достатъчно. Може да помислите, защо в по-новите японки са заменили скроловете с двойно роторни! Звучи много яко да и викате 7-ца като гледате номинала на охлаждане, но по номинал на отопление си чиста 9-ка. В тоя ред на мисли аз поне се сещам за няколко 9-ки които въпреки, че не са със скрол не и отстъпват по топлоотдаване.
п.п Темата е за друго, та може да ме храните в темата за цепениците, където след малко ще пусна два линка за любителите на къщичките. Темата е за преоразмеряваното и коп-овете.
Този пост е редактиран от bobivg; 31-07-19 в 20:26.
Аз не съм специалист по климатична техника, но ще кажа две думи като ползвател на К2У.
Не знам при минус 15° какви са характеристиките и колко е Коп-а. Знам само, че преди две или три зими в Пловдив близо месец температурите се задържаха -17°- -19°. Машините работеха перфектно, тихо и топлеха като змейове! За разлика от новите "фуражомелки" покрай мен.