Разхлабваш конуса на тънката тръбичка зад вътрешното тяло на Новата Европейка на R32, щракваш със запарката няколко пъти и тя започва да топли като змей (или поне Огнедишащо Водно Конче )
[emoji4][emoji4][emoji4]
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Генади, 1000W. А ето и параметрите, ако ги нямаш при различни температури.
Тези дни, ето този хайван ще бъде готов....Голям "добитък"... Развърта се до 11.4 kW...
Този пост е редактиран от Aleksandars; 01-08-19 в 00:38.
Е вие срама нямате! Не е честно, уж покрай Пловдив климатът най-мек, пък основно там вкарват такива "животни"... Така е, в несправедлив свят живеем...
Развъртането на максимал умишлено се ограничава за Европейския пазар, писано е вече защо. Лошото е, че покрай него почнаха да икономисват и от другите неща. Затова някои дърти японски 22-ки топлят при -15°C три пъти повече от европейски 12-ки. Едно е да ограничиш компресора, за да не пренася излишно топлина в топлите зимни дни, с ниска (никаква) ефективност, друго е да орежеш хладилната част така, че изпарителят да клекне още при -10°C или да се превърне в буца лед, заради "интелигентните" дефрости. Аз домашни машини по хартиени разпечатки отдавна спрях да избирам. Отиваш и гледаш на място.
Додо. "Лайк", че на телефона нямам бутон.
Много си далеч от истината, ако си мислиш, че водещата причината е цената. Лесно може да я откриеш с малко търсене в нета.
Скроловете се ползват и в европейските машини, но в този тип машини където може да се използват предимствата на този тип компресори.
Всеки има правото да си сложи двигател от камион в лекия си автомобил, щом е убеден, че от това има нужда.
Цената е единствената причина ( а не водеща ) за олекотяването на хардуера .. медта поскъпна в пъти последните 10+ години ,всички метали са много нагоре ... а без топлообменници няма топлообмен ,както знаем ..
Ами като поскъпна толкова много медта, защо продължават да я прахосват за цепеници? Има начини една нова машина да се натовари с, примерно, 1000 лева екотакса, което значително ще намали търсенето на нови евтини цепеници, както ще се подобри и опазването на околната среда. Вентилаторите също могат да разхлаждат, това го пиша за любителите на тънката поста. Случи ли се това, на пазара ще останат само хубавите машини. Все едно ще бъде, дали ще платиш 3500 лева за цепеница или 4000 за една добра и неосакатена машина. Но, разбира се, това няма да се хареса на феодалите.
Здравейте. Предлагат ми климатик TOSHIBA RAS-255 NDR, за моите нужди (по назад съм писал). Нищо не намирам за него, ако може да ми кажете нещо за него и някакви характеристики. Благодаря.
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk