Боби, цялата им докумендация съм получил от тях, без да съм я искал. Даже с по 2 дистанционни. Питам тук, защото снимката долу не ми подсказва много.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Боби, цялата им докумендация съм получил от тях, без да съм я искал. Даже с по 2 дистанционни. Питам тук, защото снимката долу не ми подсказва много.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 08-11-19 в 10:25.
Това ако ви свърши работа. Обикновено под надписа Хитачи на външното тяло пише и PAM, но тук го няма.
Нямат PAM. То не им и трябва при такъв малък размах на мощността.
Румба, PAM има отношение към ефективността на работата на асинхронен електромотор при ниски обороти и много високи натоварвания. Отразява се и на шума им от магнитострикцията. Имам MHI 20ZM-S, което е без PAM контрол и работи доста по-шумно от гореспоменатите хитачита на 100V. Затова се усъмних, че управлението на компресорите им не е същото. Преводите ми от японски са ужасни.
То много неща имат значение, за да работи тихо компресора. Честота на ШИМ, вид импулс след инвертора, тегло на компресора и дебелина на стената, както и как са устроени тръбите около компресора, да гасят резонанси. Утежнявания на различни места и хубава звукоизолация. А с РАМ-а гарантират по-стабилна работа на компресора при висока мощност, както и коригират количеството върната реактивна енергия в мрежата (cosФ).
При твоите наистина няма нужда. На такива малки мощности слагаха РАМ на първите Хитачита след 2000г. и бяха с четири проводника на клемореда.
А бе кефи се на хубавите климатичета. Каквото им трябва си го имат.
Рос, не съм убеден, че двойно по-високата цена на мицубишито си заслужава за добре изолирано малко помещение с перфектна дограма, с една външна стена, по средата на сградата. Поне да имаха плазма и прахосъбирачка тези MHI. На хартия са с почти еднаква ефективност, ще погледна колко им е фреона на тия хитачита, да не са объркали нещо по таблиците.
Не си заслужава, разбира се. Дори и да имаше плазма, пак не си заслужава. Поне според мен. Колкото и "ефективна" да е една машина, то в малко, изолирано помещение трудно ще си "избие" ефективността. В такива случаи се гони само комфорт и тишина...и да топли в студа, разбира се. 3 лева на месец няма да ги разбереш. Ама тези неща, предполагам ги знаеш по-добре от мен.
Този пост е редактиран от rosswen; 09-11-19 в 01:01.
dodo, да не изхвърли хевито от спалнята?
Не съм, работи си. Ма хитачитата са по-хубави засега, поне за местния климат.
Здравейте, имам едно въпросче преди седмица се нанесохме в новия (стар) апартамент а миналия декември благодарение на Сашо си имам две mitsubishi та sv287 за хола и sv227 в спалнята.
Та откакто сме тука не ги спирам, днес ми се наложи да вържа един контакт в спалнята и спрях бушона като преди това угасих 227 цата от дистанцията след като си свърших работата дигнах бушона пуснах го и влизам след 1 час в спалнята и го гледам духа с всичка сила студено и зелената лампа мига. Изгасих го изчаках 2 - 3 мин и го пуснах пак тръгва върти клапата и след 20-30 сек почва да мига и да духа силно студено отворих прозореца да видя не върти вънка тялото. На какво може да се дължи тази аномалия.
Ето кратко клипче ако може да се разбере нещо.
Вънка не е спряло да вали трети ден това да му влияе по някакъв начин.
https://photos.app.goo.gl/h3YxSzAGfzQ684vV9
Едит-1:
Тръгна оставих го няколко часа без ток и се оправи нещо се е ошашкал.
Този пост е редактиран от slavimaster; 26-11-19 в 13:34.
Здравейте, имам нужда от вашата помощ и съвет.
Ползвах вече 12г една машина Sanyo на 100v MJ228LV (вътр. тяло). Не е с много нисък разход на ел. енергия или свръх тиха работа затова не съм споделял мнение за него.
От миналата седмица го заварих не топлещ и с мигащ диод (като при размразяване). При смяна на режимите скед ок. 2.5 мин. се чува цъкане на реле и отново започва да мига диода.
Има няколко копченца под капака, при тяхното прецъкване светва 1-я диод и се чуват писукания 1-3.
До момента сравнително по веднъж на сезон ми се е случвало при големи натоварвания да спре да духа топло, а отвън компресора да работи на макс, най-често след размразяване. Оправяше се със смяна на режимите след ден два почивка (обяснявах си го с проблем с "клапана", който управлява посоката на фреона (съжалявам но толкова разбирам от клими).
Молбата ми е, ако вие сте или познавате човек, който да може да диагностицира толкова стара машина на 100в за град София, да ми изпратите телефонен номер или да се свържете с мен на 0889299669 - Борислав или ако има нещо, което сам да мога да направя. Благодаря
Този пост е редактиран от bvenkov; 09-12-19 в 12:25.
Здравейте имам нужда от малко помощ относно превод на дистанционно.Това е модела на климатика и дистанционното. Става въпрос за основните функций.Благодаря предварително.
Има нещо неоригинално на горните снимки, на прима виста: дали батериите, дали дистанционните...