Глупав въпрос! Много глупав...
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Е базов, базов, колко да е базов?
При отопление:
Отдава (kW): 3.0(0.6~7.7)
Консумира (W): 450(75~1,980)
COP при отопление: 6.67
Самопочистването е автоматично, без необходимост да се контролира от потребителя.
Ако говоря ангро, моля да дадете по-добро предложение за нов климатик в диапазона до 2000 лв.
Ако имаш климатик със самопочистване на филтрите /а не да духа питата/, пробвай да го оставиш на автоматичен режим и пак пиши, когато му дойде кефа да се почисти към 2,30 през ноща. Аз лично климатик от висок клас без оригинално дистанционно не бих погледнал, независимо от цената. Какъв е смисълът да имаш куп екстри и да не можеш да ги ползваш?
Не спорете! Понеже аз повдигнах въпроса за Варнаклима, само да кажа, че в страницата им не можах да намеря тези климатици, които гледах в Търново и те нямат официален магазин тук...Тази търновската фирма е техен партньор и явно взема от тях рециклираните и съответно Варнаклима ги поддържат...Разбира се, ако харесам директно от сайта на Варнаклима, предполагам, че ще го доставят чрез търновската фирма...
И да питам директно - отдавана топлина за моето/моите помещения от 3,6 (до макс 5,2) както е при Шарпа, добре ли е? Или мин.колко трябва да гледам?
За съжаление, системата не работи точно така. Каквото и са си харесата на сайта, вероятността да го има в наличност не е голяма. Относно мощността на климатика, личния ми съвет е да си вземете подходящ климатик за детската стая (нещо с индекс 22 в означението на модела), а когато ви се отвори възможност, да си климатизирате и останалите помещения. Успех в избора!
AIR, уточни с тоя климатик колко помещения ще отопляваш. Останах с впечатлението, че искаш да топлиш две помещенията, детската и преходния хол. Най-добре си попълни въпросника в правилната тема за да са ясни нещата. Ако си гледала някакви модели им напиши моделите, защото линковете от вмах не работят.
За съжаление или за радост аз се разминах с Hitachi-то което си бях харесал (SC40Z2)* Още не беше тествано като го харесах и някакъв проблем с платката се е появил при тестовете.
Някой от вас ако има под ръка повече информация за National CS-40JA2E5 ще съм много благодарен. Това е алтернативата ми. Превод на дистанционно имам но друго си е да сложа ръце на японското упътване.
Сега се опитвам да се регистрирам в Club Panasonic евентуално там като регистрирам машината с сериен код да попадна на повече информация.
Иначе намирам тези две късчета от упътването, но са крайно недостатъчни и точно за 40 нищо не се вижда.
Благодаря! Ще се прехвърля в посочената тема!
За протокола гледах във Вимакс: Хиперинверторен климатик Fuji Electric RSG12KGTA(B)/ROG12KGCA, 12000 BTU ;
Toshiba RAS B13J2KVSG-E13
Рециклирани: Sharp AY S28SC, Mitsubishi MSZ-GM 220 и нов Fujitsu ASYG 12KMTA.Въобще не погледннах Национал, не бях я чувала тази марка....
Ще се отоплява основно детската (16 кв.м и 43 куб.м), идеята ми е късен следобед да се отваря и към хола (11 кв.м), когато аз се прибирам от работа..
Този пост е редактиран от AIR; 30-07-20 в 00:36.
AIR, напъваш се малко и вземаш два климатика. По един от следните:
https://*********/invertorni-klimati...tu-klas-a.html
https://*********/invertorni-klimati...tu-klas-a.html
Не са най-икономичните на света, но разлика в месечните сметки от порядъка на 2-3 кутии цигари надали те събаря.
Да отопляващ две стаи с един климатик просто забрави напълно. Да охлаждаш ... как да е, ама не става за отопление.
Правилен избор понякога няма ... всичко е на късмет. Само трябва да помниш, че с един климатик две стаи не става.
Машина с подобни параметри, ще пасне идеално на условията.
Параметри на климатика при 35°С външна температура (27°С в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.8 ~ 3.5), 9556 BTU (2730 ~ 11946)
Консумирана електроенергия: 545 W (125 ~770)
COP: 5.14 (min 6.4, max 4.55)(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A+++
Параметри на климатика при 7°С външна температура (20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.8 ~ 5.1), 12287 BTU (2730 ~ 17406)
Консумирана електроенергия: 640 W (120 ~ 1180)
COP: 5.63 (min 6.67, max 4.32)(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A+++
Параметри на климатика при 2°С външна температура (20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 3.7 kW, 12628 BTU
Консумирана електроенергия:1040 W
COP: 5.39 (средна стойност)(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
APF: 5.5 (целогодишна ефективност на енергийно потребление – CSPF – 6.04, HSPF – 5.3)
Допълнителна информация:
- Система за почистване на филтрите на климатизатора (свързана с аспирация), както и на изпарителя след работа, предотвратяваща образуването на микроорганизми във вътрешно тяло;
- Аспирация – извеждане на замърсения въздух чрез система за аспирация извън помещението;
Aleksandars, това като примерни параметри ли е или е определен климатик? Може ли марката и модела?