Не му трябва заместител, оригиналното си е идеално.Ако почакаш малко, може скоро да видиш превод.Машината спокойно ще се справи и с по-голямо помещение.
Не му трябва заместител, оригиналното си е идеално.Ако почакаш малко, може скоро да видиш превод.Машината спокойно ще се справи и с по-голямо помещение.
Още една стара, но стойностна машина е монтирана в апартамента ми. за вътрешна стая 16м2 избрах National CS-X255A. Прилагам снимка от монтажа20200723_120435.jpg
Един страничен въпрос - дали може да се настрои климатикът, след прекъсване/възстановяване на захранването, да се връща в състоянието, в което е бил? Сега се изключва при токов удар и помещението се затопля впоследствие.
Не.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Здравейте!
Сега се регистрирам, защото се нуждая от компететнтно мнение за отопление с климатици...
Накратко: жена съм и винаги съм живяла на централно парно, родителите ми също, повечето от познатите ми и те, т.е нямам към кого да се обърна за мнение.. Ще се местя с детето ми (ученик гимназист) в семейно жилище от 60-те години, голямо и студено, последните 5 г неотоплявано (преди това покойните ми баба и дядо отопляваха само 1 стая с акумулираща печка). Правя козметичен ремонт. Стаята, в която искам да сложа климатик е бъдещата детска с размери 3,5х4,5х2,6(височина), юг-запад, на южната и западната стена с прозорци по 2,5 м ширина, стара двойна дървена дограма и само на тавана се сложи изолация вата; третата стена е преход към хол с размер 3х3,5м., без никакви излолации и изложение запад. Жилището е на трети последен жилищен етаж, но има много високи тавански помещения - големи стаи (т.е. не съм съвсем под покрива). Желанието ми е да отоплявам основно детската стая, а по-малкият преходен хол - основно привечер и за сън...В кухнята смятам да сложа конвектор (вече взех да се двуомя и за там климатик), другата стая (най-студената) - зимата ще е затворена, без отопление
Досега гледах основно нови климатици 12-ки на цени около 1800 лв. (https://*********/hiperinvertorni-kl...tu-klas-a.html ; https://*********/hiperinvertorni-kl...tu-klas-a.html ; https://*********/invertoren-klimati...tu-klas-a.html), без да съм много наясно с параметри, още по-малко каква марка търся..Днес за пръв път се "сблъсках" с рециклирани климатици, като по думите на продавачите - няма причина да не избера такъв, дори ме убеждаваха, че е по-добре от нов, не само заради по-ниската цена..Посочиха ми от наличното в магазина - Sharp AY - S28SC , MItsubishi MSZ-GM220, MItsubishi MSZ-J28T и нов Fujitsu ASYG12КМТА.
и Предстоят въпросите - въпросните предложени рециклирани климатици добре ли са? А новият от Вимакс? Ако трябва да сравнявам? Изобщо, ще се радвам на препоръки и какво точно да гледам и питам при избора..(направи ми впечатление, че при рецилираните почти никаква информация не предоставят по етикет..)
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от AIR; 28-07-20 в 01:33.
AIR, ако споменете в коя част на планетата се намира въпросното жилище, ще имаме значително по-голям шанс да Ви помогнем. Не бързайте с избора. Най-добре е да се обърнете към специализирана и надежна фирма за да бъде направен предварителен оглед. Успех!
Този пост е редактиран от AIR; 28-07-20 в 02:30.
AIR, купувал съм от Варнаклима. Нямам оплаквания а имам 7 климатика от тях. В момента в склада си във Варна имат наличен National CS-X288A с COP 6.66 на цена около 1250-1300 с монтажа. Климатикът няма оригинално дисртанционно и специализираните му функции няма да могат да се ползват, но затова и цената е толкова ниска. Аз преди да взема моя X255A се бях насочил тъкмо към този и по тази причина имам информацията, която споделям сега.
Satmar, благодаря!
и Шарпа, за който писах по-горе е с COP 6.2 (каквото и да значи това; разбрах само, че колкото е по-голямо числото, толкова по-добре) - потърсих го в нета, но попаднах само на спецификации и ръководство на японски, успях да разбера, че е 2005 г..не е ли малко старичък?
Ами доколкото виждам Шарпа е с коп 5.29, по-стар е 2005 срещу 2008 за национала. Като цяло национала е по-висок клас машина, но няма оригинално дистанционно. нямам представа Шарпа какво му е дистанционното. Аз бих избрал национала. Нека кажат по-запознатите.
Защо не го купи ти без оригинално ДУ? Такъв климатик без оригинално ДУ не е дори и базов модел. Какво му е високият клас, когато най-вероятно няма да могат да се ползват повечето или всички екстри? Японски климатик без оригиналното дистанционно и то на 12г. не бих погледнал, а камо ли да дам 1300 лв.
Този, който аз купих също е без оригинално ДУ! Не виждам никакъв проблем.
За базовите модели няма никакъв проблем. Купувам само такива, с дистанционни на английски. Оригиналните им стоят за майсторите, ако се наложи някаква диагностика.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk