Разбира се, че бих искала японски втора употреба заради качеството, а не заради цената, няма съмнение!
Разбира се, че бих искала японски втора употреба заради качеството, а не заради цената, няма съмнение!
вземи си нещо на 1-3г ,намират се ..
чл. 3. Избягвайте да пишете извън дискусията ("извън темата" съдържание) в сериозна тема или ако пишете го маркирайте като такова с "//Извън темата" и син цвят.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 08-02-14 в 21:51.
както бях писал и преди,да се почва ПЪРВО с цената е грешка.предполагам в кюстендил е студено и за неизолирана къща ще искаш мощност.щом е за възрастни хора трябва и да е надежден и икономичен,така че и аз съм на мнение че за 1000 лв. е невъзможно.че японките нямат аналози е ясно,но втора употреба не значи евтино.
Този пост е редактиран от RaveUnit; 08-03-14 в 21:01.
Здравеите.Отдавна не съм писал.защото нямам проблеми с климите от подписа.предстои ми да се местя в ново жилище и не ми се местят.фен съм на тошиба втора ръка но разликата в цената на тези двата ме кара да се замисля.
преди години хората тук много ми помогнаха.Разчитам на помощ наи вече от Александър.
toshiba RAS-2812D DAISEIKAI-1750лв. Нов
TOSHIBA 281JADR-1300лв 2ра ръка
Този първия модел не е daiseikai, а е базов модел на тошиба, модел 2012 година. Взимай втория...
Този пост е редактиран от Aleksandars; 07-03-14 в 16:18.
Здравейте. Тук ще намеря точния отговор на моя въпрос и затова го задавам тук. Въпросът е следния; Гарсониера Варна южно изложение 41м3, изолация от вън и от вътре 5 см. стириопор, сменена дограма с PVC KMG, последен 5 етаж, панелка. Какво ще е Вашето мнение за National CH-286-A, който ще се използва за отопление и охлаждане? Благодаря за отговорите на знаещите и компетентни съфорумци. Климатика мисля да бъде монтиран в спалнята, следва Г-образен коридор към кухнята.
Тази машина може да използвате само за спалнята, но не и за цялата гарсониера.
Благодаря за бързия и компетентен отговор. Тайно в себе си се надявах да получа отговор точно от Вас, Александър. Благодаря още веднъж. Имам преки наблюдения над National CH-285-A, който работи в жилището на майка ми, 80м3, изложение изток-запад, 3-ти етаж, панелка. Дограма PVC и изолация външна. Монтиран е преди 4 години и засега се справя много добре с топло 22гр. и студено 16гр. Поради тази причина се насочих към наследника му - 286-А.
CS-H285A и CS-H286A нямат никаква разлика, освен в предния панел. Максимално тези модели могат да се развъртят до 4.1 kW.
Значи за в бъдеще ще трябва още един климатик за кухнята. Размерите са 3.50 Х 3.50 Х 2.50 височина. Терасата е усвоена към кухнята. Какъв климатик ще препоръчате, фен съм на National. Благодаря.