Няма как да Ви препоръчам машина, следа като не знам какво Ви предлагат.
Няма как да Ви препоръчам машина, следа като не знам какво Ви предлагат.
колега за 40кв ти трябват 8квт топлоотдаване
Здравейте,днес съвсем случайно си купих от приятел прозоречен климатик SHARP AW-D18E.От две години него ползвал и ме попита дали някой не си търси.Та се спазарихме набързо,изпробвахме го на топло прави 53 градуса,а на студено 1 градус при 18 гр. външна температура.Работи много тихо.Ще ви помоля за малко инфо.и превод Благодаря.IMG_20140329_155128.jpgIMG_20140329_160228.jpg
- - - - - - - - - -
Привет, някой може ли да ме осведоми по един въпрос, свързан с Toshiba RAS-285ER (2005-6, 3.2kW за отопление, COP 5.16).
По-долу съм дал снимка от дистанционното му. Става дума за маркираният бутон - продавачът ми каза, че с него се пуска/спира йонизатора. Но според превода с google translate (japanese->english) на Pdf, който намерих, е по-скоро е някакъв бутон за самопочистване. Ако второто е вярно тогава как се пуска йонизатора, или той си работи винаги, когато е пуснат плазмения филтър?
Този бутон е за активиране на самопочистване на изпарителя. Йонизатора работи с плазмениа филтър.
10x за бързия отговор. Беше важно да го уточня, защото само заради този йонизатор (и плазмен филтър) ъпгрейднах напълно работещия му събрат 255LT, след 7 години служба..
Здравейте,надявам се експертите по Японски машини да помогнат (и най вече Сашо които и преди го е правил). Доста усилия положих да намеря информация за следните две машини и по точно cop-a. Sanyo sap-c250vr и National cu-ba22s5 климите са доста стари а и Японси което прави намирането на инфо много трудно. Много благодаря на всеки отзовал се.
Тези машини сигурно си имат табелки с технически данни. Там всичко пише.
днес ЕДНИ ХОРА,ми сложиха ЕДНИ КЛИМАТИЦИ-2 броя................както винаги перфектен монтаж и машини.да са живи и здрави,като този път спестих и от софра НАБЪРЖЕ си тръгнахаMitsubishi MSZ-AXV40RS (1).jpg,National CS-406TB2.jpg
Здравей, моля за малко помощ.Собственик съм на климатик Дайкин R25dhds. Ето и снимка на табелката от вътрешното тяло
20140422_125423.jpg
този модел климатик инверторен ли е или не. Може да е малко тъп въпроса ми, но ме притеснява режима му на работа, а той е следния:
При зададена температура 23 градуса(същата е достигната и в помещението) компресора включва и започва да се развърта и достига 3.5А т.е 800W, съорветно вътрешното тяло започва да отдава топлина, след около 3 мин, тока е спаднал до 3А(690W),компресора на външното тяло изключва, тока пада 0.150А, а перката на външното тяло продължава да се върти още около 30 секунди и спира и тя. Турбината на вътрешното тяло намалява оборотите си и след около 4 минути пак се включва компресора на външното тяло и така процеса се повтаря. Задавам му по висока температура и климатика започва да работи почти на пълна мощност до достигане на температурата и започва пак да се повтаря описания цикъл по горе. Та въпроса ми е следния нормален ли е този ражим на работа?
Няма как да получите адекватен и напълно верен отговор, без да се знае техническото състояние на модела. Ако всичко му е наред, при тези външни температури е нормално. Минимума в режим отопление, по каталожни данни е 600 W при 80 W консумирана електроенергия.
Мен ме притеснява ,че при каквито и да е условия (при режим отопление) няма понижаване на ел. мощността,примернно от 800w до 80W, и ако минимума му е 80W, аз такива стойности немога да отчета стигне ли мощността стойност 660W(3A ток) и климатика изключва