Не е нужно да пускате еднакви въпроси на няколко места. Така или иначе, раздела за публикуване на въпросите Ви, не е този.
Не е нужно да пускате еднакви въпроси на няколко места. Така или иначе, раздела за публикуване на въпросите Ви, не е този.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 24-04-14 в 08:16.
Здравейте, някой може ли да помогне с инфо за модел климатик?
Въпреки, че е стар, ме уверяват , че е в перфектно техническо състояние.
Daikin - 100В
вътрешно тяло - AN228DS-W външно - AR228DS
Параметри на климатика, шум и т.н.?
Ще отоплява евентуално стая около 20 кв.м, панел, последен етаж, изолация, ПВЦ дограма. Благодаря предварително![]()
Ако не е тайна, за какви пари става въпрос?
para1968 , такъв модел на дайкин не съществува...Почти съм сигурен, че модела е AN22BDS от 2002 година.
o0800060011866284593.jpg
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°С в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.9 ~ 2.8)
Консумирана електроенергия: 505 W (110 ~ 880)
COP: 4.36 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.9 ~ 4.4)
Консумирана електроенергия: 680 W (100 ~ 1280)
COP: 4.71 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Този пост е редактиран от Aleksandars; 05-05-14 в 20:56.
Aleksandars, много благодаря за инфотоТочно този е.
Гледах го само на снимка и явно вместо B в серийния номер, са ми написали 8 и затова се е получило разминаването.
БТВ. Как мислите, в случай, че е изправен технически, би ли свършил работа за помещение около 18 кв.м., - 46 куб.м. , юг, ПВЦ, , изолация,панел, последен етаж?
Без да работи разбира се на максимума на възможностите си?
Конвекторна печка от 2 кВт успяваше да поддържа в големите студове около 20 градуса в помещението.
Този пост е редактиран от para1968; 05-05-14 в 23:12.
Може и да се справи....Само, че конверторната печка не се влияе от външната температура.
Добре де, как ще дадеш хилядарка за това нещо!? Да ти го дават без пари, иди-дойди, дори трябва да ти платят нещо...
пара,както ти казах ПАРАТА за 3 клими(3000 лв.) с монтажа няма да ти стигнат.консултирай се с някой от форума,да не се ядосваш после.при К2У най-важното е как са сервизирани,а не толкова годините.един наш съфорумец профилактира скоро идеално работещ климатик от...................1987 г.
Пара погледни тези продават нов за подобна цена. Не знам колко са читави, купувал съм от друга варненска фирма, но аз за 12 годишен климатик и то среден модел не бих дал 1000лв.
PANASONIC CS-V282C - Сайт на Japan Clima - Японски Климатици Варна
Това са му данните пусни ги с гугъл преводача. Успех!!!
インバーター冷暖房除湿タイプ ルームエアコン CS-V282C 詳細(スペック) | エアコン | Panasonic
адаш нов е ,сложен е при новите им клими на сайта
Даден е като нов Александърс, извинявам се ако съм подвел колегата, но колегата може да се обади и да ги попита, наистина попадъл съм на сайтове за климатици с подвеждаща информация, още повече съм написъл, че не съм използвал услугите им не знам колко са коректни. Такива сайтове им чета само разделите с нови японски и купувам само такива. Предполагам никой не вярва,че тези клими 12 г. са били собственост на баба ескимос, която ги е припалвала само по празници. В интерес на истината бих рискувал с климатик втора ръка, но само ако е 4-5 годишен и много висок клас макар и струващ повече от 1000 лв., но 12 годишен ми идва в повече. един въпрос към специалистите, може ли при климатици да се влиза в сервизно меню, както при телевизорите и да се види точно колко часа е работил. Все пак успех на колегата в избора!!!
Този пост е редактиран от rgadzhev; 09-05-14 в 11:20.
Бъди сигорен,че нашите "майсторчета" веднага ще започнат да им връщат километражите ако имаше такава екстра.