Ще разведеш половината форум с този пост. :-)
Sent from my D6603 using Tapatalk
Ще разведеш половината форум с този пост. :-)
Sent from my D6603 using Tapatalk
Направо ги разведе.Машинката е поръчана вече монтажа е след две седмици .Ще пиша как се представя.
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
Лека профилактика на Саньо ,че скоро има рожден ден ,10г
Привет на всички.. Реших след над 11 години вярна служба Осаката да я заменя с японски инвертор втора употреба. Помещението ми е около 21 кв.м. и кубатура около 52 куб. метра. Има хубава пвц дограма изложението е югоизток и е добре изолирано. Местоположението е Варна. В магазина който посетих ми предложиха Hitachi RAS-G22T. Лично аз харесах Hitachi RAS-NF225 мислейки си логически, че по-голямото число означава по-голяма мощност, но те ми казаха,че този който те ми препоръчват е по-добър. Нямам идея кое е вярно тъй като има само ейроглифи, а аз още не съм научил китайския за да започна японския. Ще се радвам ако някой ми обяснивъобще за какво става въпрос и ще ми вършат ли работа някой от тези климатици?! Между другото, този който аз харесах е със 100 лв по скъп и това допълнително ме разколеба. Ще се радвам, ако някой даде компетентно мнение.
Доколкото разбрах си от Варна. Поразпитай коя е най-читавата фирма за К2У в града и се насочи към тях. Тези при които си ходил май не са. Питай ги за машина с номинал на отопление 3.5-3.6 kW. Тези Хитачита са с максимум 4 и нещо, но при температури -5-10 гр. ще работят на максимум и пак може да не е достатъчно. Нека ти предложат машини с 28 в модела или други с номинал на отопление 3.5-3.6 kW, запиши точно моделите и пусни в тази или по-добре другата тема за климатици втора употреба. Има хора, които ще ти кажат повече неща за машините и ще те посъветвам. Можеш и сам да се справиш като намериш японските сайтове и използваш Гугъл преводач.
Благодаря за съвета.Видях, че това Хитачи което те са ми предложили е с номинал 3.3KW. Малко ми е трудно да се ориентирам с тези ейроглифи. Без да искам вчера неумишлено влязох първоначално в темата за нови Хитачита и там колегите почти ме разубедиха да не сменям 11 годишен климатик с 12, че и нагоре. Днес утре трябва да реша какво да правя, защото ремонта на помещението ме притиска от време. Око нямат машини с такъв номинал който ти ми препоръчваш, но и да не са с вътрешно тяло по широко от 80 см. ще се насоча към някой нов Дайкин в сиапазона 1050-1100 лв.
Дайкин в диапазона 1050 -1100 лв.не си заслужава,много често размразяват.Ако си си намерил нов на 100v.с подходящи параметри за тези пари взимай.
Този пост е редактиран от necata2; 11-10-17 в 13:26.
Dobroman, моделите които са Ви предложили не са с номинал 3.3 kW...На Вас Ви трябва нещо с подобни параметри:
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.9 ~ 4.8), 10922 BTU (3072 ~ 1382)
Консумирана електроенергия: 600 W (115 ~ 1065)
COP: 5.33 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.5 kW, 11946 BTU
Консумирана електроенергия: 940 W
Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.0 kW, 10239 BTU
или с подобни:
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.9 ~ 4.8), 12287 BTU (3072 ~ 16382)
Консумирана електроенергия: 710 W (115 ~ 1180)
COP: 5.08 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.5 kW, 11946 BTU
не са чак толкоз зле ,просто не познават мерните единици .. ако очакваш да ти препоръчат нещо ще ти предложат 12-14ка с 22-25 в името .. но ако си запознат с японските машини да си го оразмериш сам - имат сносни и нови и втора ръка
Алекси, това с мерните единици е много разпространено и в Пловдив. Веднага се сещам за поне 3 фирми с които съм имал досег, а колко са само Господ знае. В сайтовете на някои фирми машините почват от 10 BTU.
Този пост е редактиран от radostinr; 18-10-17 в 12:45.
здравейте,от 2 дни съм с fujitsu as-v28w-w,обаче не мога да хвана цаката с перката,духа си както иска-силно слабо,хич не ме слуша.дистанционното е AR-RDA1J,дали е оригиналното.А и търся някакъв превод на дистанционното,ако имате идеи.
Здравейте!Може ли някой да ми даде малко инфо за Фуджицу AS 288-NE5 /или по-малък от същата серия/ ,не толкова като параметри ,а по-скоро като начин на работа,ниво на шум,дефрости и т.н. Дано да има някой колега с преки впечатления.