Страница 10 от 188 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Съвет при избор на климатик

Предполагам, че скицата е вярна/не си я правил ти/ и там пише 23.94м2. При тази ситуация, имаш обем от 62м3, изолация-?, - една добра 12ка мисля че ще се справи.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2013

7 см. е изолацията, стериопор. Има изолация и на пода/тавана, но не е ясно точно колко е дебела. Квадратурата излиза наистина колкото на чертежите, значи около 62м3, както каза колегата по-горе.

Стената откъм терасата е външната стена с източно изложение, всички други стени са вътрешни.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

В твоя бюджет, според мен, сa Панасоник Е12NKE-3 и Sharp 12GHR.
    Ako решиш по нагоре, то тогава Fuji 12LT, Dajkin FTXL35G, Panasonc NE12MKE-3, Toshiba 13 Daisekai6.

PS. Потърси Fuji 12LDC - ако все още може да се намери и на добра цена.
    PS2. Японките втора употреба са също някаква алтернатива.
    Този пост е редактиран от tony34al; 21-01-13 в 14:14.

5. Тук е от
    Jan 2013

Добре, благодаря много за мнението.

Какво ще кажете за този тип климатици:

Daikin FVXS25F Подови климатици | Климатици Vimax

(не конкретизирам марка/модел, просто такъв тип)

Дали са по-ефективни от климатик поставен горе на стената?

6. Member Аватара на Synthy
    Тук е от
    Feb 2011

За отопление, всичко, което е на пода е по-ефективно в сравнение с това на стената.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Няма да се вместиш в бюджета с подови клими. Ама ако си склонен да извадиш още 200-300 ще ти кажем, какво да си вземеш.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

При така показаната схема на обзавеждане, не виждам добри възможности за подов модел.

10. Тук е от
    Jan 2013

Да, горе долу това ще е схемата на обзавеждане с дребни промени, няма много варианти за вместване на такъв климатик наистина. Иначе може да препоръчате модел, а аз ще помисля дали може да се вмести някъде.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Заинтригувания по мое мнение трябва да избирате между:

1. TOSHIBA Ras 16 SKV2-E (вмества се напълно в бюджета)

2. Sharp AY/AE-XP12GHR (вмества се в бюджета)

3. Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6 (+300 лева над бюджета), но най-близко до идеалния вариант(консумация/отопление) за хола

4. LG CS18AQ.NC0/S18AQU.UC0 (вписва се в бюджета, най-мощният е от всички изборени в моят отговор).Може би е с най-шумното външно и вътрешно тяло, но в тази стая от 24 квадрата ще работи на минимум дори в големите студове -15 градуса, което означава минимум шум.Подходящ е ако в помещението(хола) хола не се спи.Дори и да се спи обаче ако не се чувствителни към монотонен шум подобен на шума от нов тих асансьор мисля, че няма да ви пречи изобщо, особено ако около вас има шумове които да "заглушава"-например от лаещи кучета през нощта.

ЛГ-то ще може да топли хола до 26 градуса спокойно и да отваряте към коридор и спалня през всички месеци на зимата когато температурата е над -8-9 градуса.Тошибата ще топли добре хола и ще "отвръща" въздуха коридора и спалнята настроен на 26 градуса до -5-6 градуса външна температура, след което ще трябва да затваряте врата на хола , за да може да се стопли хола, а ако намалите температурата на 21-22 градуса може и да успее да отвърне въздуха в останалата част от апартамента, но не е добре да го мъчите ако видите, че не смогва.

Останалите климатици ще се справят на 26 градуса зимата настроени до -7-8 градуса външна температура, но само за отопление на хола, тоест със затворена врата към другата част на апартамента.През преходните сезони-есен и пролет може да се отваря към други помещения, при положение, че не се задават темпратури по-високи от 25 градуса.

По принцип спалнята си е за отделен климатик с номинал 3.8 кв при желана температура 26 градуса вътре.

П.П. Това жилище ми прилича на жилищата в затворения комплекс до река Марица(гребния канал) където са с(или поне имаха преди 18 месеца) бариера и охрана.Ако е там влагата и мъглата зимата от реката ще е най-големият "причинител" на дефростите.И собствениците на който комплекс "продаваха" на непросветените или поне се опитваха да продават паркоместата(очертани и означени с номера в различен цвят плочки/павенца) за около 3500€ всяко едно.
    Този пост е редактиран от justify; 22-01-13 в 18:16.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от interested Виж публикацията
    Да, горе долу това ще е схемата на обзавеждане с дребни промени, няма много варианти за вместване на такъв климатик наистина. Иначе може да препоръчате модел, а аз ще помисля дали може да се вмести някъде.
    Слагай една подова Нокрия и си гледай кефа.
    П.С. И да не е подова пак става.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сашо ти каза, ама ако питаш мен му се обади да сложи машина и да ФИРКАШ после. Кефти 16кв/м кефти 25кв/м.

Giggio панасоаника няма как да лази от 16 до 25кв/м през врата.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от vankoto Виж публикацията
    Giggio панасоаника няма как да лази от 16 до 25кв/м през врата.
    Не съм и твърдял подобно нещо. Човекът дава 3 машини, на които се е спрял и аз споделих моят избор. Всеки сам избира, защото и парите и машината са негови...

16. Тук е от
    Jan 2013

Благодаря на всички за мненията и препоръките. Да, апартамента се намира в Марица Гардънс.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

В тези апартаменти, доколкото имам спомен, има заложени тръби за климатизатори. Мислиш ли да ги използваш или не? Голяма е вероятността да не съответстват на машината която ще закупиш, а и като знам как са полагани, аз не бих рискувал да ги използвам.
    И още един съвет - извикай техник да направи оглед, преди да вземеш решението.

18. Novice
    Тук е от
    Jan 2013

Здравейте!
    Искам да купя два климатика за отопление.
    Става въпрос за отопление на първи етаж от къща, с площ около 40кв.м и кубатура около 90 куб.м. На етажа има две стаи по 14 кв.м, коридор 3 кв.м и баня около 6 кв. м. Искаме да сложим във всяка стая по един климатик като при отворени врати да се затоплят и коридора и банята.
    Дограмата е нова, PVC, с стъкло 4 сезона, двоен стъклопакет. Общата площ на прозорците е 8 кв.м.
    Има изолация на вътрешна изолация от 3 см. фибран на външните стени на стаите. Таванът е гредоред, без изолация, отгоре има още един етаж, койте не е обитаем.
    Стаите са с изложение ЮИ и ЮЗ, на северната страна на къщата е разположена банята и коридора. Стаите се използват за кухня и спалня-дневна. Ще се ползват целодневно и двете, защото имаме малко дете и няма да се затварят врати.
    Ако е полезно като информация в момента не се живее в къщата и без никакво отопление от началота на сезона вътре температурата е 6-8 градуса в стаите.
    Климатиците ще се ползват и за отопление и за охлаждане.
    Температури на работа от -20 до +40.
    Бюджет за двата климатика е 2500-3000лв.

Благодаря предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 188 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе