Страница 9 от 188 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Става дума за хола, нали. За темп. които искаш от 9ките LDCто е много добро и ще свърши работа. А и има екстри, които са хубави и полезни. Дали ще го намериш обаче?
    С другите 9ки не бих се занимавал.
    От 12ките Панасоника, но виж Mega, предлагаше Нордик модела на много добра цена. Можеш да погледнеш и Шарп: Климатик Sharp AY/AE-XP12GHR доста добра машина с външно 37кг. и вътрешно 10кг. и мощен компресор.
    Този пост е редактиран от tony34al; 19-01-13 в 01:35.

2.  

3. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

здравейте.Ще се взема климатик за всекидневна 18кв,на 14етаж без изолация,пвц дограма,вътрешен апартамент,пълзящ кофраж западно изложение .През деня вратата ще е отворена към коридора 10кв.Желана температура 22-23гр.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Градът е Бургас.Насочил съм се към МЕ GE35VA,Тошиба 13SKV2-E,Панасоник 12NKE-3.Според вас кой е по-добрия избор.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Аз заложих на Панасоника.:D

5. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от Giggio Виж публикацията
    Аз заложих на Панасоника.:D
    И какви са ти впечатленията от него?

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Александър, машината е добра. Няма да съжаляваш с покупката, ако машината е правилно оразмерена и монтирана качествено.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Много добри. В студа беше топло и сметката ми за ток е с около 25 лв. разлика (всичко вкъщи е на ток). Има си трески за дялане, но както каза Александърс няма да съжаляваш!

8.  

9. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Панасоника заради по добрите характеристики като минимал,номинал и максимал или заради по-доброто изпълнение като качество -компресор,тишина на работа,совтуер

10. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    Панасоника заради по добрите характеристики като минимал,номинал и максимал
    За изпълнение и друго трябва да каже някой колега,който монтира,поддържа и т.н.

Виж също и това:https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post602038
    Този пост е редактиран от Giggio; 20-01-13 в 19:54.

11. Тук е от
    Jan 2013

Съвет при избор на климатик

Здравейте,

Бих искал да се посъветвам с вас относно избор на Инверторен климатик. Спецификациите, за помещението, в което ще се постави климатика са:

1. Жилище
    2. Основно отопление през зимата, лятото през по-горещите дни може и да се включва за охлаждане, по принцип избягваме.
    3. а) ~30 кв.м., 2.60 височина, излиза ми 80 кб.м.
    б) Ново строителство. PVC дограма, за самия стъклопакет не съм сигурен, понеже нямам данни
    в) ~4.5 кв.м. са прозорците г/д
    г) Изложението е източно, от страната на прозорците, като от другата страна е коридора във входа
    д) 3ти етаж - не е последен
    е) бокс кухня около 3.5 кв.м. + хол
    ж) Апартамент

4. Пловдив, до Алати
    5. Като за начало 22-23 градуса, да има възможност до 25-26 градуса
    6. Изолация има на стените (всъщност е 1 въшна стена, за таван и под не съм много сигурен, ново строителство е имат си изисквания там но дали това влиза като изискване не съм запознат.
    7. 2 лаптопа, фурна, аспиратор, хладилник, котлони
    8. Около 1500-1800 лв., максимум 2000лв.
    9. -20/+40
    10. Screenshot.png

Имам съпруга

Ще се радвам да ми препоръчате марка/модел към която да се насоча.

Благодаря предварително на всички за препоръките/съветите, които биха дали.

Поздрави,
    Кирил

12. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Отговор: Съвет при избор на климатик

Като гледам тая скица и първото дето се сещам , че трябва да си измериш размерите на помещението . Ако това ти е предоставено от строителя тези квадратури 100 % са заедно със стените което променя квадратите доста , и най-вероятно помещението ти е 25 кв и това променя сметките . Казвам го защото при 25 кв си взимаш климатик висок клас примерно това Fujitsu General ASYG12LTCA~AOYG12LTC - Климатична техника - ЕР ... . При 30 кв си взимаш най-ниския клас от следващия размер Mitsubishi MSZ-GE50VA~MUZ-GE50VA - Климатична техника - ЕР ЕС ... ... Или с други думи мери

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Освен точния обем, друго важно е и каква е изолацията на сградата.Едно е 4-5см, друго 7-8см. Ако жилището е ново строиелство, би трябвало тези данни да са ти предоставени. Тези неща са важни, щото може би си точно на границата, както е казал колегата по горе. Може да минеш и с добра 12ка, но може и да трябва да се качиш на 15ка или бюджетна 18ка.
    Най добре ще се прецени заедно с фирма и след оглед на място и точни параметри.
    Аз бих избирал между Fujitsu General ASYG12LT; 12LDC -ako може да се намери!; Dajkin FTXL35G; Panasonic E12NKE-3; PAnasonic- E15NKE-3. Проблема е, че всички тези модели са или на тавана на бюджета ти или го надскачат.
    Ако можеш да си позволиш повече от 2000лв. вземи една Нокрия14 и ще си спокоен, без тънки сметки относно кубатури и изолации. Ще можеш да поддържаш и 25С в доста студени дни!
    Другия вариант е някоя 18ка от неяпонските марки за по малко пари, с неясни параметри и неясно бъдеще...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2008

и според измери го защото ако е 30кв трябва да е колкото се може по мощен примерно SHARP AY/XP 12 GHR или PANASONIC CS/CU-E12NKE3

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ако помещението е 80м3, тия две машини могат да се справят евентуано само при изолация от 10см. Ако човека после не може да стопли/той иска 23-25С/, как ще му помогнеш?

17. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

В 30 кв не бих сложил нито един от посочените ... Нека си каже точно квадратите първо и изолацията , съседи и т.н.

18. Тук е от
    Jan 2013

Сега ще проверя точно колко квадрата е помещението, но като гледам квадратите от скицата май са точки. Ако се ориентираме по паркета за хола и плочките за кухнята като квадратура бяха (по спомен, понеже нямам точните размери пред мен):

18.5 паркет за хол
    7.5 плочки за кухнята

Т.е. около 23 квадрата - 60 кубичестки метра. За изолацията ще попитам строителите да кажат какво точно е слагано и колко е дебелината.

Все пак ще я проверя тази информация и ще пиша пак, за да е сигурно и да не ви губя само времето
    Този пост е редактиран от interested; 21-01-13 в 13:14.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 188 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе