Страница 20 от 188 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Да модела се даржи очудващо добре за сега пак и за тези пари си е добро предложение Имам сложен такъв на възрастен човек в стая около 10 квадрата без никаква изолация с 100 г дограма настроен е на 28 и саму скрили дистанционото дане го бара и от време на време посещавам дядото и ми каза че е доволен каза че топлел добре работи деноношно.Размразяваси добре няма лед в тавата и аз самия се изненадах но го видях с очитеси.И е доста тих.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от turboie Виж публикацията
    Да модела се даржи очудващо добре за сега...
    Имам сложен такъв на възрастен човек в стая около 10 квадрата без никаква изолация с 100 г дограма настроен е на 28...
    Е то остава с 4kW номинал и 10м2​ стая да не стопли...

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Съвет при избор на климатик

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Найн, найн и найн(или 3 пъти НЕ-както казва ББ).Защото и 25 квадрата да са отново ще "умреш от студ" с който и да е от тези 2-та климатика.

По-горе изразих мнение което поддържам и към настоящият момент.

Към гореизборените може да се добави още един климатик: HITACHI RAS/ RAC 50 FH7 .

Тези(фирма) вече те "баламосват", че не се внасяли(или нямало внос) и сериозно върху коректността/честността им към теб се замисли ,
    преди джоба ти с някоя сериозна сума да "изгори" ...
    И така, ако искаш ти всеки ден на колене да ти "благодари" от препоръчаните климатици избери,
    ако искаш ежедневно да дърпа твоите уши , то се засили и някой от посочените от теб климатици закупи ...

justify, да вземеш да издадеш стихосбирка с римите. Ще дръпнеш с депозита напред.

5. Тук е от
    Jan 2013

Здравейте,

искам да благодаря на всички за съветите при избора на климатик В крайна сметка реших да вложа малко повече, за да си заслужава наистина. Спрях се на този модел:

Toshiba Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai5 , ХИПЕРИНВЕРТОРНИ

Надявам се, че е добър вариант

Благодаря отново на всички и успех!
    smqnab одобрява това.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Най добрия в момента. Поздравления!
    Mega одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Добър избор поздравления . Много внимаваи как и кои ще го минтира , че да не прецакат любимия ми климатик ( за европеиския пазар ) Има тема за монтажа прочети какво трябва да направят и им стои на главата . И да пишеш после да кажеш как е !

8.  

9. Тук е от
    Jan 2013

Ще го монтират фирмата, от която го купих Може ли линк към темата за монтажа да я прегледам, че не успявам да я намера.

10. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    София

Здравейте на всички.Искренно бих искал да ми помогнете и предложите нещо истинско по възможност 100% Японски (хиперинвертор) с естествено висок КОП и минимална консумация на ток като няма да го спирам целият отоплителен сезон както съм с климатика в спалнята които е Корона 2-ра употреба и съм супер доволен вече 4 години взет от Александър Щерев.
    Предоставям пълната информация за моят хол в които без климатик се поддържат 19 градуса

Балкона е с югоизточно изложение...

• втори етаж
    • има топлоизалация на целият апартамент от 6 см. стиропор с добра плътност 15-18 на Баумит,а материалите са цялата система на Теразид
    • 5-камерна дограма на Алупласт с троен стъклопакет 32мм.
    • на тавана има каменна вата Rockwool Airrock ND - плътност 50кг/куб.м 5см с коефициент на топлопроводимост λD 0.035 и равен таван от гипсокартон
    • самият таван е с размери 6.70 x 3.48 = 23.31кв. м. Височината от готов таван става 2.40см. или 55.95 куб.м.
    • климатика съм го заложил по средата на хола на по 3.35см. от 2-те страни,ако това е от значение и съм пуснал тръбите ...липсва само климатика...

Мисля да съм бил детайлен и изчерпателен. Вече 5-6 месеца издирвам верният климатик било 2-ра употреба,но да е по нова година.От тази година вдигнах бюджета с много усилия до 1700лв. За огромно мое съжаление вече никой не вкарва Корона.Ще ми се да има по възможност да има мек старт да не прави нон стоп дефрост;добър топлообменник и филтрираща система която да пречиства цигаренят дим.Искам нещо изпитано от вас което имате в къщи и знаете всичко за него.За моят които е 9-ка плащам не повече от 20лв. на месец и при -15 миналата година се справи отлично.Мисля,че номинал 3.0-3.6 k/W ще е добре за тази квадратура.
    Искренно Ви благодаря предварително!
    Този пост е редактиран от EVERLAST; 11-02-13 в 01:29.

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

купил си нещо от САШО и питаш във форума.....................Я БЪРЖЕ МУ ЗВЪННИ

12. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Това може да звънеш дали го имат http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=190 . Страно ми е само защо 1 ден струва 1100 а на другия 1450 после е 1300 и сега пак 1450 . Може да са различни броики в различно състояние кои знае ... Иначе машината е адски добра .

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Everlast - "гледайте" да е с максимална мощност над 6.5кв, дори около +/- 7кв, за да има все пак малък резерв.А номинала, ако е качествен климатик може дори да е с означение на 9-ка да отоплява по-добре и от 15-ка/18-ка .

gnf - в днешни дни, когато тока от на хората краката обувките събува,
    и народа както в недалечната 1997 година се забунтува,
    няма кой за рими пари да плати,
    защото трябва енергодружествата изедници да омилостиви,
    в противен случай жена му с развод "ще го надари",
    без изобщо с него да се церемони,
    а бързо, бързо друг и платежоспособен с ласки и милувки ще покори,
    и така светлото си бъдеще ще изгради,
    само и само (цензура) на топло да седи ...
    И не я интересува изобщо, че някой като мен стих след стих реди,
    първом и най-важно в живота й е депозита му да провери
    има ли в него достатъчно под палмите на юг да отлети,
    когато когато Малък и Голям Сечко студените зимни дни един подир друг зареди ...

Този пост е редактиран от justify; 11-02-13 в 14:05.
    bobovo, total666 и EVERLAST харесват това.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2013

Здравейте на всички,
    моля за помощ от всички специалисти във форума
    Накратко ,става въпрост за къща .Доста мислих относно избора за отопление:термопомопа въздух-вода с подово или климатици. Спрях се на варианта с климатици. И така поротерм тухли 25 см., с 10 см . каменна вата,пвс дограма с троен стъклопакет-40 мм.,тавани кнауф с 5 см. вата.
    И така накратко хол с трапезария с кухн. бокс-цялото около 60 кв. Избор- подови климатици 2 бр. Въпрос – MITSUBISHI Heavy SRF/ SRC 50ZSX-S и FUJTSU AGYF 14 LAC.
    Предлагат ми мулти сплит TOSHIBA RAS-3M26CAV-E. Но се колебая?
    Ако има по добър и евтин вариант казвайте?
    За спалните 3 бр.
    DAIKIN FTXS 35 PROFESIONAL
    TOSHIBA RAS 13 SKVP2 SUPER DAISEKAI 6
    FUJI RSG-12 LEC NORDIC
    MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 352SX

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Колко са големи тези спални? Според мен за спалня са подходящи 1,2 и 4. На Хевито, предполагам си объркал буквите - ZJX-S:rolleyes: За размисъл може да прибавиш и МЕ FD35. Като двете Мицубишита са най-тихи, ако държиш основно на това де:rolleyes:

17. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Колко са големи тези спални? Според мен за спалня са подходящи 1,2 и 4. На Хевито, предполагам си объркал буквите - ZJX-S:rolleyes: За размисъл може да прибавиш и МЕ FD35. Като двете Мицубишита са най-тихи, ако държиш основно на това де:rolleyes:
    Едната спалня е около 30 кв.м.,другите 23-24 кв.м.
    Дайте идея за подови добри? Холът с трапезарията и кух. бокс-около 55 кв.м

MITSHUBISHI,FUJI,TOSHIBA ???

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Големички са спалните:rolleyes: За "малките" 12-ки за 21-22 градуса, ако искаш 24-5, слагай 18-ки, понеже си в къща. За "малко по-голямата" задължително 18-ка от горните модели или 14-ка Нокрия. Това, като ориентир, иначе задължително фирма за оглед и преценка.

За подови, Дайкин са добри, като цена/параметри.

За "малките" спални може да погледнеш и Toshiba 13PKVP- малко по-шумна /вътре/ е от другите предложения, но е много дбра машина и ще пасне добре в по-големичка спалня. Също се огледай за Mitsubishi FH35VE/HZ/, FD35VABH.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 188 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе