Явно го е бъзи не ще!
Принципно няма ограничение в бюджета. То малко е витиевато, но 2 бона са твърда граница, то за тия клими повече .... знам ли.
Здравейте, имам голяма нужда от помощ при избора на климатик,който ще се използва предимно за отопление на всекидневна стая в апартамент /монолитно строителство/ на 5-ти етаж /в апартамента под мен се отопляват/ в Русе. Стаята е с площ 20.5 м² и ~54 м³, две външни стени, югозападно изложение, като прозореца и балконските врати заемат 7.8 м². Дограмата е дървена, изолация няма. В помещението непрекъснато работят хладилник, телевизор и лаптоп. Очаквам да поддържам температура от около 22-24ºC, за което имам бюджет максимум до 2200 лева. Очаквам мненията Ви по въпроса. Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от mark79; 02-10-13 в 21:01.
Предложения:
1. toshiba-ras10skvp2-e-ras10savp2-e-super-daiseikai6
2. Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ ZUBADAN 2013
3. toshiba-ras10pkvp-e-ras10pavp-e-super-daiseikai5.html
Всички с плазма филтър.
Етаж 7 от 8 , панел с външна изолация, дограма: ПВЦ със стъклопакет 4 сезона, вътрешна изолация само на външните стени (стиропор+гипсова шпакловка) другите стени са само с шпакловка, окачен таван с вата, под: естествен паркет (ама не му помня дебелината).... ами това е май.
Сетих се за още един, но е 9-ка, така че избора ми вече е между 4 климатика
Mitsubishi MSZ sf25ve Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE 2013
Относно Дайкин-а, защо не струва, нали уж е от професионалната серия?
Madj0 благодаря за съвета. Явно ще MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE.
Погледнах профила на Mega, но от това, което виждам разбирам, че за съжаление той работи в гр. Плевен. Ще трябва да си намеря някой, който би ми свършил работа за гр. София.
VeleV.Klima прав си. Май наистина съм гледал твоя профил. Нещо хич ме няма тези дни...страшно съм разсеян.
pilot някога напред в бъдещето мисля да сложа врати и тогава коридорът няма да се грее. За това сега ми се иска да не взимам много голям климатик, за да не ми дойде голям когато сложа врати. Пък щом MSZ-FH35VE ще се затормозява само в най-студените дни мисля, че няма да е голям проблем.
Искам да попитам този Климатик Hitachi RAK35PPA/RAC35WPA дали си струва парите в диапазон 1200лв!!
Здравейте,
За един неук варненец какво бихте препоръчали - 20 м2, север, ПВЦ, една външна изолирана стена, 4 ет. от 16 етажа. Мислех си за следните модели:
- Дайкин - FTXs20K - дават го професионален - около 1800 лв - ММС – климатици и климатична техника Дайкин, Daikin air conditioning, Daikin air conditioners
- Дайкин - Подов - FVXS25F - стария модел - за около 2000 лв с монтажа - ММС – климатици и климатична техника Дайкин, Daikin air conditioning, Daikin air conditioners
- Митсубиши - MSZ-SF25VE - 1460 lw -http://climacom.com/files/documents/...F_za_site_.pdf - този е на промоция в момента и е намален с 300 лв.
Други предложения са добре дошли. Ще се ползва предимно за отопление.
Благодаря предварително.