За съжаление няма йонизация, но може да взема един български йонизатор, който не мисля да е по-лош....
За съжаление няма йонизация, но може да взема един български йонизатор, който не мисля да е по-лош....
Йонизатора е евтината част. Плазмата - озонатора е по-скъпата. Точно плазмата седи на входа на топлообменика и убива всичко живо. Йонизатора е на изхода.
Така е, Mega, но някои модели, като PKE серията на Панасоник, имат функцията да връщат изходящия йонизиран (обогатен с озон) въздух директно в засмукването. Става през определен период от време (4 часа охлаждане, мисля), след като го изключиш от дистанционното. Процесът продължава 30 минути, трепе гадините и подсушава питата. Мислих да приспособя обикновени йонизатори да вършат тази работа на старите ми клими, но се оказа много сложно и грозно. Реших си въпроса чрез ежемесечно оросяване с концентриран разтвор на сребърна вода и ежегодна профилактика. Злите езици ме квалифицираха като екзорхист, доколкото си спомням, но им е простено. Слава на Бога, миризмите изчезнаха в Преизподнята...
Здравейте,
Трябва ми помощ с избор на климатик за отопление на хол и кухненско помещение със следните параметри
- в град Бургас
- общо 25 квадратни метра
- общо 65 кубични метра
- пвц дограма
- 4ти етаж, западно изложение
- темепературата която ще се потдържа е 24-26 градуса
- няма изолация
Ето и схема на помещенията
Чудя се между следните модели:
Fuji Electric RSG/ROG-12LEC
Fuji Electric rsg 12lmc
Fujitsu General ASHG 12lmc
Fujitsu 12LMCA
Daikin ftx35jv
Избирал съм ги само по параметри, но и от тях много не разбирам за това ми трябва помощ. Също съм отворен за препоръки на модели, лимита ми е до 1450лв абсолютно най много.
Ще съм много благодарен за всякаква помощ.
Много различни машини си харесал. Поне да имаме избор. Може да погледнеш и Hitachi PAK-35PPA, макар да не вярвам, че която е да е от тези машини ще те стопли както си без изолация.
Според мен нито един от моделите няма да се справи да прави тази температура особенно в тази кубатура. Трябва ти нещо такова http://www.bulclima.com/product/klim...york/evkc-18ds
Един конкретен въпрос към знаещите тук. Кой от двата модела да предпочета и защо при равни други условия? Mitsubishi MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE 2013 или Fujitsu ASYG09LUCA/AOYG09LUC.
Един глас за Fujitsu ASYG09LUCA/AOYG09LUC . Вътрешното тяло е доста солидна изработка и е по голямо , компресора е по мощен , изпитан модел .....
P.S. Може да погледнеш и това MHI SRK25ZJ-S .
И двете машини са със сходни характеристики.ЛУК печели с това, че е с двуредов външен обменник, не знам 25SF с какъв е, предполагам единичен.От друга страна SF може да се приеме, че ще е с малко по-добра сглобка, макар ЛУК да е с по-луксозното вътрешно тяло и с дистрибутор на фреон.Външното на МЕ ще е по-тихо със сигурност.Според мен двете машини са на кантар.
P.S. Компресорите също са на кантар.МЕ е със 550 ватов, 9ЛУК е със 500 ватов.
За тия 9LUC навсякъде пише различно за компресорите ... Изобщо и 3-те им марки са така
А от към шум и икономичност как ще са?
ЛУК е с по-голям КОП, трябва да е малко по икономичен.На най-тиха степен двете машини са 21 ДБ, на следвашата ПЕ-то е малко по-тихо.За компресора данните ги вземам от ДИЗАЙН-ТЕХНИЧЕСКИЯ мануал, но и в другия данните са за 500 ватовия компресор на ПАНАСОНИК.12ЛУК е със 750 ватовия на ТОШИБА.Ама все пак 100% сигурност само на гробищата:rolleyes:.
А дали отново го има случая с преливането на фреон и пукане на пластмаса при тази серия LU?
Предполагам, че донякъде, ако не и нацяло, е избегнато преливането, понеже във вътрешното тяло има дистрибутор на фреона, разделя се на 4 кръга и така влиза във вътрешния обменник.Вътрешното е същото, което се използва в ЛТ серията, та предполагам, че е добре.Все пак ако някой има такава машина, може да ти каже от първа ръка.
Здравейте,
Моля за помощ при избора на 2 климатика, които ще се монтират в следните помещения:
- Хол, трапезария и кухня в едно – 40кв.м. с ПВЦ дограма без изолация, южно изложение;
- Спалня – 12кв.м. с ПВЦ дограма и вътрешна изолация, северно изложение.
Климатиците на които сме се спряли са съответно:
- General Awhz 14LB NOCRIA – за голямото помещение
- General Ashg 07LUCA – за спалнята
Фирма за климатици по запитване ни предложи още 2 варианта:
Вариант 1
- TOSHIBA Suzumi 18
- TOSHIBA Suzumi 10
Вариант 2
- DAIKIN FTX 50
- DAIKIN FTX 25
Какво бихте ме посъветвали, кой от изброените ще е най-подходящ за съответното помещение? Климатиците ще се ползват основно за отопление.
Предварително благодаря!