В диапазон от 2К +/- 100 лева има доста прилични модели.
Примерно - Шарп 12ГХР; Панасоник НЕ-12MKE-Нордик; ЛГ Х-12МВ; Тошиба 13СКВП2-Е; Фуджитсу 12ЛТЦА
Почти съм се спрял на mitsubishi-electric-msz-fh25ve/muz-fh25vehz-zubadan. Като ходихме на оглед с човека от сервиза, той също ме насочи към него и казва, че щял да ми върши работа така, както и MSZ SF35VE. Брат ми също ме разубеждава с мотива, че модела от стандартната серия е с по-голям капацитет и щял да топли по-добре (което според мен се разминава много със сравнението на показателите на двата модела). Цената също не е без значение, защото има разлика от 500 лв. между двата модела и ако наистина вършат една и съща работа, то по-добре да не се дават.
Та въпросът ми е - да дам ли 500 лв. в повече с убеждението, че в студа ще ми е по-топло или да дам 500 лв. по-малко и да се радвам, че не съм се минал.
п.п. понеже виждам, че не съм уцелил мястото, в пост 1674 съм писал предния път
Не си писал за какво помещение става въпрос ... Важно е климатика да е оразмерен правилно . От зубадан версията на климатика няма смисъл , по добре обикновения модел MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE .
https://forum.setcombg.com/attachmen...eraturata.bmp- при -10C Fujitsu-то запазва номинала си от 4кВ При -20 държи малко над 3кВ. Също има доста висок максимум 6,5кВ което предполага добър резерв от мощност на топлоотдаване
Този пост е редактиран от mirandi; 05-10-13 в 00:14.
FH25 е съвсем друга бира в сравнение с SF35. Много по-мощен компресор, повече фреон, по-тежко външно и вътрешно тяло, повече мощност, плазма филтър, насочване на въздушната струя накъдето ти е кеф и т.н. Зубадан/FH..VEHZ/ запазва уж по-добре мощността си от стандартната FH..VE, а и развърта до 6.3 киловата.
Този пост е редактиран от pilot; 05-10-13 в 00:18.
Здравейте! До сега не съм купувал климатик, от няколко дена чета след работа параметри цени и т.н., разбрах някои неща, но се обърках тотално в избора. За това моля за малко помощ. Става на въпрос за стая около 25-30 кв.м стандартна височина спрял съм се на 12ка до 1200лв с монтажа, идеята е повече за отопление и да е доста икономичен, екстрите не ги разбирам много, надявам се някой да подскаже кое е по-важно при избора. Благодаря предварително!