добре ще направя снимки вътре и вън
по малко са кубиците защото чистата височина вътре остава 2,28
добре ще направя снимки вътре и вън
по малко са кубиците защото чистата височина вътре остава 2,28
много ми се виждат тия пари .. тия модели са от 2002г ако не се лъжа малко старички ми се виждат
Не го слушай Алекси - в Шумен тия клими безплатно ги дават.
И на мен ми се видя скъпичко,обаче като знам какви немощни ми предлагаха по хилядарка...исках JDR ,но не можели да намерят.
Моля да ми кажете относно монтажа удачно ли е да се монтират двете тела точно едно зад друго/гледах негов монтаж и бяха нкато 'залепени'през стената/.
Няма проблем да са едно зад друго, стига да са спазени изискванията за тръбен път на машината.
Човек, това е 12 годишен модел, на всичкото отгоре и с фреон R410 !!! Не ти ли обясниха, че при целогодишно използване на това изделие, животът на компресора е около 5 до 6 години, като всеки ден след това е подарък? За същите пари се намират нови модели климатизатори, с реална гаранция и със SCOP, поне два пъти по-голям? Ако имаш все още възможност, разкарай ги, разгледай форума и си вземи нещо свясно.
Успех!
12-годишни климатици на цената на нови!!! Е, нема такова чудо...
Здравейте, имам колебание за закупуване на климатик понеже не съм много на ТИ с тази техника. Искам да отоплявам 17 квадрата и не знам към коя марка да се насоча беше ми предложен дайкин 9-ка за около 900-1000 лв и ценовият ми капацитет се върти там ..
Благодаря ви предварително.
Кубатурата е важна , "КУБАТУРАТА" , а също така изолации на стени , таван , вид дограма , местоположение на помещението , региона в който се намира , желаната температура която очаквате и т.н. докато стигнем до бюджета https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
Този пост е редактиран от mirandi; 24-11-13 в 16:36.
Сигурно цената ви се струва висока,защото изхождате/може би/ от доставната такава.В интерес на истината с офертата на една от големите пловдивски фирми същата двойка щеше да струва със стотина лева отгоре/монтажи+гаранция за 3 години+идване до София 2 пъти/.Смата профилактика не е калкулирана в нито един от вариантите.Наясно съм ,че са стари като години ама...ще си ги гледам докрая,колкото изкарат.
Не знам от какво се изхождат, но със сигурност не е нещо аргументирано.
На твое място бих прежалил и тези 100лв. Може да се окаже че си струват всяка стотинка.В интерес на истината с офертата на една от големите пловдивски фирми същата двойка щеше да струва със стотина лева отгоре/монтажи+гаранция за 3 години+идване до София 2 пъти/.
П.С. На Додо смешките не си струват коментара ми.
@gnf,
Мисля, че не си схванал точно какво се опитах да изразя със забележката за фреона. От профила ти не можах да разбера дали се занимаваш с хладилно дело или не, затова ще те помоля да ме извиниш, ако по-долу съм станал прекалено подробен.
R410 не е "лош" фреон в смисъла, който ти влагаш. Но си има своите особености, които съвсем не го правят панацея или идеален газ. Един от недостатъците му е прекалената летливост, в сравнение с R22, която аз визирах. Изобщо нямам пред вид способността му да пренася топлина. Тази негова летливост поставя много високи изисквания към компресорите, проблем, костващ големи усилия при неговото внедряване. И ако при скрол компресорите проблемът с летливостта не е толкова голям, то при роторните къвсем не е така, особено при тези, осигуряващи нисък енергиен минимум на климатизатора. Тъй като не намерих доказателства, че компресорите на визираните 12-годишни таралясници са скрол, написах горния пост.
Що се отнася до моите клими, някои ползват R22, други R410. Тези, които работят на R410, са съвсем нови, сравнително евтини и с разчет за работа 5 години, с до 95% запазване на параметрите и още максимум 5, със запазване на поне 65% - 70% на параметрите. Единият е дайсейкай на Тошиба, другият е от РКЕ серията на Панасоник за 1500 лева. И двата имат достатъчен запас, за да ми гарантират комфорт през следващите 10 години, дори след характерния срив в производителността и ефективността на компресорите им. Изненадва ме некомпетентността и неинформираността на хора, инвестиращи такива суми в К2У на възраст 3 и повече години.