Здравейте!След вашата помощ при избора на машините от подписа,сега се нуждая се от вашите съвети и мнения при избора на климатизатор за всекидневната,която е в ремонт и ще е готова след 2 седмици.Местоположение - гр.Видин(200м от р.Дунав),3 етаж,предпоследен,източно изложение,само една външна стена с 3 прозореца и балконска врата,18м2,45м3,много добра изолация - външна 10см неопор,вътрешна 2см стириопор на външната стена + 5см каменна вата със средна към висока плътност,естествен паркет,тапети,бюджет 2000-2500лв преди РЕЕКЛ.Освен форумните фаворити Тошиба и Фуджицу,съм се спрял и на един Дайкин,единствено заради дизайна! 1. Вимакс Клима ООД, Инверторен климатик Daikin FTXG25JA/RXG25K ALUMINIUM EMURA, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици -11600бту отопление или Вимакс Клима ООД, Инверторен климатик Daikin FTXG35JA/RXG35K ALUMINIUM EMURA, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици - 13700бту отопление, 2. Хиперинверторен климатик Toshiba RAS10PKVP-E/RAS10PAVP-E SUPER DAISEIKAI5 - 10300бту или Хиперинверторен климатик Toshiba RAS13PKVP-E/RAS13PAVP-E SUPER DAISEIKAI5 - 13700 бту , 3. Хиперинверторен климатик Fujitsu ASYG09LTCA/AOYG09LTC - 11000бту или Хиперинверторен климатик Fujitsu ASYG12LTCA/AOYG12LTC - 13700бту отопление . 1.1. Емура е със съвършен дизайн,няма плазма и несъвършен дефрост,но не срещнах никакви технически оплаквания? 2.1.Дайсекай 5 - нисък минимум,плазма срещу поостарял дизайн и оплаквания за качеството на лагера на турбината 3.1.ЛТ няма плазма, запазва най-голям капацитет на отопление при -10-15. 4.1.много добрата изолация срещу по-висока влажност от р.Дунав(на 200м от външното тяло при пряка видимост),кои машини ще работят по-добре при тези условия?тези с 10-11 000 бту или по-големите им братя с 13700бту.Главно софтуерна ли е разликата между '11 и '13 или и компресорите се различават? Благодаря,предварително !
Тия глупости за лагера на тошибата ги забрави, друг и е дерта. Поинтересувай се и от дайкина и си вземи един от двата.
Този пост е редактиран от forpass; 03-12-13 в 16:06.
forpass,
имаш доста сериозен проблем и той се нарича - бюджет. Само монтажа на 3 или 4 машини е мин. 450-600лв, Колко и какви машини можеш да вземеш за 1400-1600лв, да не говорим за икономичност, ефективност, надеждност и работа под -20С. С този бюджет можеш да отопляваш реално 1 или 2 помещения, но целия етаж - забрави!
Иначе за Пловдив - имаш добър избор на К2У и фирми, които да те консултират. Можеш да ползваш, чрез ЛС и колегите от форума: Aleksandars и ceco.bojkov
Този пост е редактиран от tony34al; 29-11-13 в 07:45.
колега тони, благодаря за мнението.
Този пост е редактиран от forpass; 03-12-13 в 19:47.
Благодаря за мненията!Закупуването,монтирането и последващото сервизиране на 100 волтови машини ми изглежда сложно в гр.Видин,така че се опитвам да избера най-добрият 220волтов вариант.Ок,Дайсекай 5 има проблеми с лагерите,наследника му 7 все още го няма на нашия пазар,колко по-чести са дефростите на Емура в сравнение с Тошибата?Разбирам,че няма много съфорумци с монтирани Емури(колегата алфекс не е писал скоро),някакви отрицателни отзиви за тях?И на каква мощност да заложа 11 бту или 13,7 бту?
Предложете уред за измерване на консумираната ел. енергия- има ги различни от 20-50 лв., но не знам кой е точен?
Макар да е Off-Topic, ще направя опит да помогна с това сравнение : http://www.hiit.fi/files/admin/publi...-tr-2009-1.pdf
Според мен, купи нещо за 20тина лв. За точното....колко да е точен уред на такава цена? Да прави 1-2% грешка. Все пак представа ще добиеш кое, колко ти харчи, пък и ще помериш...ден-два, после ще стои в някой шкаф.
Аз съм си купил едно такова: DSCF8071.jpg
от Конрад за 19 лв по спомен. Има всичко необходимо.
Сега за да не съм съвсем извън темата искам да продължа с питаниците си.
Madj0 смята че:tony34al споделя:Мисля, че 10-ката ще доиде малка за хола.Да, планирам поставяне на 30мм Fibran-L на пода и тавана. А дали е оправдано поставянето на 50мм на тавана?машините, които си избрал са супер, само трябва да сложиш 4 или 5см. XPS на тавана и поне 2-3см XPS на пода!
По принцип не е проблем, вместо посочения от мен за дневната: да купя по-големия Toshiba Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai5 , ХИПЕРИНВЕРТОРНИ, само дето се притеснявам да не стане вече прекалено голям.
Имам и още едно питане.
Каква е причината Toshiba Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6 да е със 150 лв по-евтина от Toshiba Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai5 ?
Виждам, че COP е с 0.32 по-висок на 5тицата, но защо е така след като шеста серия трябва да е по-добра? Логично според мен.
А, още нещо се сетих.
Какъв освен лагера е другият дерт на Тошибата?
Напълно оправдано е поставянето на 50мм. на тавана и го направи, щом не е проблем. Топлината отива на горе и загубите през ст. бетоновата плоча, ако не е добре изолирана са огромни.
Според мен при тази изолация 10ката на Тошиба ше се справи без проблем и 13ка не е необходима. Нали точно за това се правят тези изолации.
Дайсекай 6 е по добър, но от Дайсекай 3! Дайсекай 5 е друга бира, не ги сравнявай така. А това за лагерите ми се струва адски несериозно, за да се коментира!