Страница 150 от 188 ПърваПърва ... 100140148149150151152160 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,236 до 2,250 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от gangstera Виж публикацията
    схема на помещението
    Много е готино това. Дай малко инфо от къде може да се купи такова. Ако може и снимка /става и на ЛС/.
    Mega и mirandi харесват това.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Здравейте!След вашата помощ при избора на машините от подписа,сега се нуждая се от вашите съвети и мнения при избора на климатизатор за всекидневната,която е в ремонт и ще е готова след 2 седмици.Местоположение - гр.Видин(200м от р.Дунав),3 етаж,предпоследен,източно изложение,само една външна стена с 3 прозореца и балконска врата,18м2,45м3,много добра изолация - външна 10см неопор,вътрешна 2см стириопор на външната стена + 5см каменна вата със средна към висока плътност,естествен паркет,тапети,бюджет 2000-2500лв преди РЕЕКЛ.Освен форумните фаворити Тошиба и Фуджицу,съм се спрял и на един Дайкин,единствено заради дизайна! 1. Вимакс Клима ООД, Инверторен климатик Daikin FTXG25JA/RXG25K ALUMINIUM EMURA, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици -11600бту отопление или Вимакс Клима ООД, Инверторен климатик Daikin FTXG35JA/RXG35K ALUMINIUM EMURA, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици - 13700бту отопление, 2. Хиперинверторен климатик Toshiba RAS10PKVP-E/RAS10PAVP-E SUPER DAISEIKAI5 - 10300бту или Хиперинверторен климатик Toshiba RAS13PKVP-E/RAS13PAVP-E SUPER DAISEIKAI5 - 13700 бту , 3. Хиперинверторен климатик Fujitsu ASYG09LTCA/AOYG09LTC - 11000бту или Хиперинверторен климатик Fujitsu ASYG12LTCA/AOYG12LTC - 13700бту отопление . 1.1. Емура е със съвършен дизайн,няма плазма и несъвършен дефрост,но не срещнах никакви технически оплаквания? 2.1.Дайсекай 5 - нисък минимум,плазма срещу поостарял дизайн и оплаквания за качеството на лагера на турбината 3.1.ЛТ няма плазма, запазва най-голям капацитет на отопление при -10-15. 4.1.много добрата изолация срещу по-висока влажност от р.Дунав(на 200м от външното тяло при пряка видимост),кои машини ще работят по-добре при тези условия?тези с 10-11 000 бту или по-големите им братя с 13700бту.Главно софтуерна ли е разликата между '11 и '13 или и компресорите се различават? Благодаря,предварително !

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от stanislav77 Виж публикацията
    Здравейте!
    Здрасти, това или това е твоята машина.
    Успех!
    Този пост е редактиран от gnf; 29-11-13 в 00:34.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Тия глупости за лагера на тошибата ги забрави, друг и е дерта. Поинтересувай се и от дайкина и си вземи един от двата.

6. Тук е от
    Nov 2013

ясно.
    Този пост е редактиран от forpass; 03-12-13 в 16:06.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

forpass,
    имаш доста сериозен проблем и той се нарича - бюджет. Само монтажа на 3 или 4 машини е мин. 450-600лв, Колко и какви машини можеш да вземеш за 1400-1600лв, да не говорим за икономичност, ефективност, надеждност и работа под -20С. С този бюджет можеш да отопляваш реално 1 или 2 помещения, но целия етаж - забрави!
    Иначе за Пловдив - имаш добър избор на К2У и фирми, които да те консултират. Можеш да ползваш, чрез ЛС и колегите от форума: Aleksandars и ceco.bojkov

Този пост е редактиран от tony34al; 29-11-13 в 07:45.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Спокойно скоро ще разбереш за лагера на турбината, че не са митове и легенди. И двата мъркат така, че при пуснат телевизор и хладилник ги чувам вече...

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Тия глупости за лагера на тошибата ги забрави, друг и е дерта. Поинтересувай се и от дайкина и си вземи един от двата.

10. Тук е от
    Nov 2013

колега тони, благодаря за мнението.
    Този пост е редактиран от forpass; 03-12-13 в 19:47.

11. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Благодаря за мненията!Закупуването,монтирането и последващото сервизиране на 100 волтови машини ми изглежда сложно в гр.Видин,така че се опитвам да избера най-добрият 220волтов вариант.Ок,Дайсекай 5 има проблеми с лагерите,наследника му 7 все още го няма на нашия пазар,колко по-чести са дефростите на Емура в сравнение с Тошибата?Разбирам,че няма много съфорумци с монтирани Емури(колегата алфекс не е писал скоро),някакви отрицателни отзиви за тях?И на каква мощност да заложа 11 бту или 13,7 бту?

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Предложете уред за измерване на консумираната ел. енергия- има ги различни от 20-50 лв., но не знам кой е точен?

13. Тук е от
    Nov 2013

Цитат Първоначално публикувано от kaki Виж публикацията
    Предложете уред за измерване на консумираната ел. енергия- има ги различни от 20-50 лв., но не знам кой е точен?
    https://forum.setcombg.com/%D0%B5%D0...%BE%D1%81.html

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Русе

Макар да е Off-Topic, ще направя опит да помогна с това сравнение : http://www.hiit.fi/files/admin/publi...-tr-2009-1.pdf
    Според мен, купи нещо за 20тина лв. За точното....колко да е точен уред на такава цена? Да прави 1-2% грешка. Все пак представа ще добиеш кое, колко ти харчи, пък и ще помериш...ден-два, после ще стои в някой шкаф.
    Аз съм си купил едно такова: DSCF8071.jpg
    от Конрад за 19 лв по спомен. Има всичко необходимо.
    Сега за да не съм съвсем извън темата искам да продължа с питаниците си.
    Madj0 смята че:
    Мисля, че 10-ката ще доиде малка за хола.
    tony34al споделя:
    машините, които си избрал са супер, само трябва да сложиш 4 или 5см. XPS на тавана и поне 2-3см XPS на пода!
    Да, планирам поставяне на 30мм Fibran-L на пода и тавана. А дали е оправдано поставянето на 50мм на тавана?
    По принцип не е проблем, вместо посочения от мен за дневната:
    Цитат Първоначално публикувано от ivodoc Виж публикацията
    Избирам климатици за двете помещения.
    Ориентирам се към тия:
    За спалнята Климатици Vimax, Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZJX-S, ХИПЕРИНВЕРТОРНИ и ХИПЕРИНВЕРТОРНИ
    За дневната:
    Toshiba Ras 10 PKVP-E Super Daiseikai5 , ХИПЕРИНВЕРТОРНИ
    да купя по-големия Toshiba Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai5 , ХИПЕРИНВЕРТОРНИ, само дето се притеснявам да не стане вече прекалено голям.
    Имам и още едно питане.
    Каква е причината Toshiba Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6 да е със 150 лв по-евтина от Toshiba Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai5 ?
    Виждам, че COP е с 0.32 по-висок на 5тицата, но защо е така след като шеста серия трябва да е по-добра? Логично според мен.
    А, още нещо се сетих.
    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Какъв освен лагера е другият дерт на Тошибата?

16. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Цитат Първоначално публикувано от rosen77 Виж публикацията
    Темата е много стара

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Темата е много стара
    Да бе, тя технологията много се е развила за 6 месеца.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от ivodoc Виж публикацията
    .

Да, планирам поставяне на 30мм Fibran-L на пода и тавана. А дали е оправдано поставянето на 50мм на тавана?
    По принцип не е проблем, вместо посочения от мен за дневната: да купя по-големия Toshiba Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai5 , ХИПЕРИНВЕРТОРНИ, само дето се притеснявам да не стане вече прекалено голям.
    Имам и още едно питане.
    Каква е причината Toshiba Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6 да е със 150 лв по-евтина от Toshiba Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai5 ?
    Виждам, че COP е с 0.32 по-висок на 5тицата, но защо е така след като шеста серия трябва да е по-добра? Логично според мен.
    А, още нещо се сетих.
    Какъв освен лагера е другият дерт на Тошибата?
    Напълно оправдано е поставянето на 50мм. на тавана и го направи, щом не е проблем. Топлината отива на горе и загубите през ст. бетоновата плоча, ако не е добре изолирана са огромни.
    Според мен при тази изолация 10ката на Тошиба ше се справи без проблем и 13ка не е необходима. Нали точно за това се правят тези изолации.
    Дайсекай 6 е по добър, но от Дайсекай 3! Дайсекай 5 е друга бира, не ги сравнявай така. А това за лагерите ми се струва адски несериозно, за да се коментира!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе