Страница 170 от 188 ПърваПърва ... 120160168169170171172180 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,536 до 2,550 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. tgn
    tgn е офлайн

Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София

Отговор: Помщ при избор на климатик

12LTCA също е добър вариант
    Aleksandars, Mega и mirandi харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    това е максимална мощност според мене ..
    и според мен е максималната ,но нека го сравним с Super daiseikai 6 13 ка
    Този пост е редактиран от imegogo; 16-12-13 в 18:42.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Много пишете за тия кг ама дори не знаете че LMC е с същия компресор на Панасоник.
    Тия от LMC да бяха взели и останалото от Панасоник, че да съберат поне едно работещо като за хора изделие

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

все пак е по евтин Фуджицуто ,процентно погледнато точно с толкова с колкото е по слабо топлоотдаването му при -15 това са прилични машини ,погледнете някой от евтините модели на Дайкин - наблюдава се и КОП 1 там
    mirandi одобрява това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Тези 2.8 номинал ли са или максимална мощност защото ми се струва че пише Тотална, което е максимална мощност.

Като знам как моето фуджицу-дженерал 12 ЛДЦ работи на 26 градуса настроен вътре с (максимална мощност 3.390киловата при) -15 градуса навън в 14 квадрата спалня си представям този панасоник в 25 квадрата, та дори да приемем 23 квадрата(че те днешните строители доста 'ядат" квадратурата) как ще "работи" при максимална мощност от 2.8кв.при зададени 25/26 градуса.
    Номиналната мощност е 2 kW при -15. Друг е въпроса, че по неизвестни причини, след 20 минутна работа на максимал си остава да работи пак така и не пада на номинал. След дефрост, пак качва на максимал и си стои така...
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 16-12-13 в 20:53.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

все пак е по евтин Фуджицуто ,процентно погледнато точно с толкова с колкото е по слабо топлоотдаването му при -15 това са прилични машини ,погледнете някой от евтините модели на Дайкин - наблюдава се и КОП 1 там
    FTX25 е по добре. Кой е евтиния Дайкин с КОП 1?

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от imegogo Виж публикацията
    и според мен е максималната ,но нека го сравним с Super daiseikai 6 13 ка
    круши с ябълки не се сравняват колега .. дайсейкай 13 е с 1100 лв по скъп ( това е още един сносен климатик ) ако искаш да ги сравним 2 климатика срещу дайсейкая ,по може .. ама няма да ти хареса .. с нищо не блести тошибата при -15 ,примерно 12LТ я размазва тотално и е по евтин
    Този пост е редактиран от Alexi; 16-12-13 в 20:12.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Японците имат един лесен въпрос по този повод. Питат на колко монтирани машини, колко оплаквания има за пукане. Като им кажеш, те поглеждат странно и ти казват. Очевидно проблема не е в машините нали?
    Наистина е очевидно, че проблема не е в машините. Тука отговора е лесен. Обаче няма отговор на много по-важния въпрос- Къде е проблема ? И ако ми кажеш- крива стена или външна неизолирана стена, няма да ти повярвам. На много криви и студени стени има сложени вътрешни тела, които работят без проблем. Та така, моля кажете- Къде е проблема. Прочетох много теми с оплаквания, но отговора на този въпрос не се откри.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008

круши с ябълки не се сравняват колега .. дайсейкай 13 е с 1100 лв по скъп ( това е още един сносен климатик ) ако искаш да ги сравним 2 климатика срещу дайсейкая ,по може .. ама няма да ти хареса .. с нищо не блести тошибата при -15 ,примерно 12LТ я размазва тотално и е по евтин
    точно така тошибата при -15 има капацитет от 1820w (номинал мисля),както казваш разликата е в цената,а тогава с какво превъзхожда панасоника

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

повечето вътрешни тела просто са конструирани некадърно без мисъл в тая насока .. пуканията са доста повече от споменаваните във форума ,просто някои хора не ги чуват а други много ги дразнят ..

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Аз не мога да разбера друго, защо радиатор, телевизор, конвектор, камина може да пукат а някой си е внушил, че климатик не може да пука? Кой е казал, че не може да припуква? Като някой не му поняся и не е добре е нервите да се топли на ТЕЦ? Да, пукането не е даденост, но съм чувал машини от всички ТОП марки да припукват.

ivostoqnov77 , Отдавна нямам за цел да карам някой да ми вярва. Средно технически грамотен човек има отговор от какво и защо пукат машините. Пък ти не вярвай. Аз нямам опит, не слагам климатици и не знам къде има оплаквания с пукане и къде няма. Я да де питам аз - следната ситуация: Къща на село без грам изолация, с дограма дето отмества пердето с 60 см. Климатика на външна неизолирана стена, термометъра дава 12 градуса на нея, когато навън е -2. Стаята под тази седи отворена, защото се сушат луканки в нея/ Машината работи и загрява до 40-50 градуса струята. Разбира се работи над номинал, защото е ледник. Спира за дефрсот и след 10 мин тръгва пак с идеята да догони заданието. Ха кажи ми сега тази пластмаса какво се случва с нея. Пък не ми вярвай после.
    Този пост е редактиран от Mega; 16-12-13 в 21:49.
    imegogo одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Кой е казал, че не може да припуква?
    Много хора от форума го твърдят. А какъв е проблема на Нокриите, а какъв беше проблема на Дайсейкая. Любопитно ми е.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Какъв да е проблема, ти прочете два поста за припукващи машини и реши, че това е даденост? Казвам ти какъв е проблема. Нямат проблем, нито Нокрия, нито Дайсейкай, нито FH ... Ако от топ машини не сте доволни има други начини за отопление. Омръзна ми да споря по този въпрос. Ако ви е по-лесно приемете другото нещо. Всичко пука и е гадно и ползвайте ТЕЦ. На фона на стотици супер доволни двама с проблеми писали и станало чудо. Само от форума има поне 40 човека с Daiseikai, колко се оплакаха, че са на студено или с проблеми?

... а някой замисля ли се по време на дефрост вътрешното тяло до колко градуса се изстудява? Вентилатора не работи за да не охлади помещението? След това сменя цикъла и тръгва горещото. Само идея, една с една ситуация няма еднаква.
    Този пост е редактиран от Mega; 17-12-13 в 01:44.
    Aleksandars, tony34al и mirandi харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Към поста на Мега бих добавил и калпава пластмаса, сглобка на конкретната бройка, монтаж...
    Какво толкова се чудиш на днешната техника?

18. Member
    Тук е от
    Sep 2013

На фона на стотици супер доволни двама с проблеми писали и станало чудо.
    Всъщност на мен ми беше любопитно какъв е проблема на двамата, за доволните е ясно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе