12LTCA също е добър вариант
Този пост е редактиран от imegogo; 16-12-13 в 18:42.
все пак е по евтин Фуджицуто ,процентно погледнато точно с толкова с колкото е по слабо топлоотдаването му при -15 това са прилични машини ,погледнете някой от евтините модели на Дайкин - наблюдава се и КОП 1 там
Този пост е редактиран от dodo_pv; 16-12-13 в 20:53.
круши с ябълки не се сравняват колега .. дайсейкай 13 е с 1100 лв по скъп ( това е още един сносен климатик ) ако искаш да ги сравним 2 климатика срещу дайсейкая ,по може .. ама няма да ти хареса .. с нищо не блести тошибата при -15 ,примерно 12LТ я размазва тотално и е по евтин
Този пост е редактиран от Alexi; 16-12-13 в 20:12.
Наистина е очевидно, че проблема не е в машините. Тука отговора е лесен. Обаче няма отговор на много по-важния въпрос- Къде е проблема ? И ако ми кажеш- крива стена или външна неизолирана стена, няма да ти повярвам. На много криви и студени стени има сложени вътрешни тела, които работят без проблем. Та така, моля кажете- Къде е проблема. Прочетох много теми с оплаквания, но отговора на този въпрос не се откри.
повечето вътрешни тела просто са конструирани некадърно без мисъл в тая насока .. пуканията са доста повече от споменаваните във форума ,просто някои хора не ги чуват а други много ги дразнят ..
Аз не мога да разбера друго, защо радиатор, телевизор, конвектор, камина може да пукат а някой си е внушил, че климатик не може да пука? Кой е казал, че не може да припуква? Като някой не му поняся и не е добре е нервите да се топли на ТЕЦ? Да, пукането не е даденост, но съм чувал машини от всички ТОП марки да припукват.
ivostoqnov77 , Отдавна нямам за цел да карам някой да ми вярва. Средно технически грамотен човек има отговор от какво и защо пукат машините. Пък ти не вярвай. Аз нямам опит, не слагам климатици и не знам къде има оплаквания с пукане и къде няма. Я да де питам аз - следната ситуация: Къща на село без грам изолация, с дограма дето отмества пердето с 60 см. Климатика на външна неизолирана стена, термометъра дава 12 градуса на нея, когато навън е -2. Стаята под тази седи отворена, защото се сушат луканки в нея/ Машината работи и загрява до 40-50 градуса струята. Разбира се работи над номинал, защото е ледник. Спира за дефрсот и след 10 мин тръгва пак с идеята да догони заданието. Ха кажи ми сега тази пластмаса какво се случва с нея. Пък не ми вярвай после.
Този пост е редактиран от Mega; 16-12-13 в 21:49.
Какъв да е проблема, ти прочете два поста за припукващи машини и реши, че това е даденост? Казвам ти какъв е проблема. Нямат проблем, нито Нокрия, нито Дайсейкай, нито FH ... Ако от топ машини не сте доволни има други начини за отопление. Омръзна ми да споря по този въпрос. Ако ви е по-лесно приемете другото нещо. Всичко пука и е гадно и ползвайте ТЕЦ. На фона на стотици супер доволни двама с проблеми писали и станало чудо. Само от форума има поне 40 човека с Daiseikai, колко се оплакаха, че са на студено или с проблеми?
... а някой замисля ли се по време на дефрост вътрешното тяло до колко градуса се изстудява? Вентилатора не работи за да не охлади помещението? След това сменя цикъла и тръгва горещото. Само идея, една с една ситуация няма еднаква.
Този пост е редактиран от Mega; 17-12-13 в 01:44.
Към поста на Мега бих добавил и калпава пластмаса, сглобка на конкретната бройка, монтаж...
Какво толкова се чудиш на днешната техника?