Тоя модел LG E12EK.NSB/E12EK.UA3 го няма в таблицата на енергийна.
Визирах LG D12AK.NSB/S12AK.UL2 ... Екзотика е за мен, защото почти не видях мнения за него, нито във форума, нито някъде в нетЯ.
Парите са си твои ти си решаваш според мен може да се купят други машини от марка която прави само климатици.
Чета за климатици вече няколко дни и все повече се обърквам.
Кой би бил оптималният вариант за мен по горната схема?
Две 9-ки , но с този бюджет нема как да стане , или една добра 12-ка в хола- Fuji Electric RSG-12LUCA и един конвектор в спалнята да помага
--------------------------------------------------
Между другото и LG -то не е лош избор , имам наблюдение над модела от миналата година LG CS12AQ/S12AQU , невероятно тих и коректно поддържащ зададената температура и с плазма ,която при тазгодишния модел е заменена от йонизатор
Този пост е редактиран от mirandi; 09-12-13 в 21:56.
Основното предимство на лг.то за мен е, че е на изплащане без оскъпяване 10х150 и има 5 години гаранция, както и безплатен монтаж ... при тези условия ще мога да си взема и адакса веднага ...
На изплащане навсякъде и всичко може да си купиш. А за петте години ще разбереш след като си прочетеш гаранционата.
А ЛГ -(голдстар) де го забрави?
Здравейте, пише ви една жена тук, след като изчетох три дни доста инфо за покупка на климатик. Поради ограничен бюджет се спрях на втора ръка инвертор. Харесала съм едно САНЬО, ако може да споделите професионално мнение:
Значи, става въпрос за София, панелен блок 4 етаж, среден апарт. Въпросната стая е 18 м2 или 46 м3 с югоизточно изложение, стара дървена дограма, но изолирана, без външна топлоизолации. Какво мислите за този климатик ? Ще се ползва предимно зимата.
Интересува ни дали е икономичен, дали се държи добре при голям студ - или до каква макс.минусова температура е оразмерен, дали е безшумен ? Това основно. Благодаря предварително
1. Японски климатик SANYO SAP-ZK22P
Рециклиран Японски климатик, с превъзходно качество и отлични технически характеристики
Ниво на шум ,консумация на електрически ток,изключително добра работа при ниска външна температура
ПроизводителSanyo СерияSANYO:JAPAN Страната на производствоЯпония Типинвертор Квадратура15 - 20 кв.м. Ценови класот 500 до 850 лв Вътрешно тялоSAP-ZK22P Капацитет на охлаждане, kW2.2 Капацитет на отопление, kW2.5 Консумирана мощност: отопление, kW/h0.460 Консумирана мощност: охлаждане, kW/h0.430 Коефициент на преобразуване: охлаждане(EER), kW/kW5.12 Коефициент на преобразуване: отопление (COP), kW/kW5.43 Тегло(нето): вътрешно тяло, kg10 ФреонR 410A Напрежение/фаза/честота, V/O/Hz100-50/60 Гаранция24 месеца
дидинева, избери си една тема - ще бъде по-лесно за всички. Така или иначе, тази машина е слаба за твоите условия.
мисля си че нема нужда да се пуска един и същи пост в неколко теми едновременно , достатъчен е въпросът постнат в раздела за К2У https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...D1%82-3-a.html