Страница 120 от 188 ПърваПърва ... 70110118119120121122130170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от vancata_85 Виж публикацията
    Иначе ето тук го пише, че никога не спира да размразява Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-281NDR1 NEW SUPER DAISEIKAI :: Термо Клима Варна.
    Ако знаеш и какви вицове разказва това чудо, Славиту ряпа да яде...

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от kkoychev Виж публикацията
    Здравейте,
    Бихте ли помогнали на поредния неразбиращ от климатици да направи правилния избор?
    1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    - жилищно
    2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
    -предимно за отопление, но също и за охлаждане през лятото. Отоплението е с предимство
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    ~дължина 5.57м, широчина 3.2 м, височина 2.6м = ~ 46 куб.м.
    б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
    -PVC двоен стъклопакет
    в) квадратура на прозорците;
    - ~4 кв.м
    г) изложението на помещението;
    - запад-юг, но с преобладаващ запад и лек юг
    д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
    - 4-ти етаж от 5-етажна сграда. Половината от стаята се намира под друга стая на горния етаж, но другата ни половина е под тераса, която няма покрив.
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    - всекидневна с кухненска и дневна част - не са разделени със стена.
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    -апартамент.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Варна.
    5. Каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято 22-25, зима 22-23
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    - Едната дължина на стаята е външна стена-калкан, но няма друга сграда все още построена на него. Едната широчина е с излаз на тераса и има изолация - сградата е от 2008г., не разбирам от изолации, но майсторите казаха, че е добра. Другите стени са вътрешни. На тавана се колебаем дали да сложим изолация, предвид горе-споменатото, че над половината от него се намира открита тераса.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? фурна, електрически плот, микровълнова, аспиратор, пералня, съдомиялна, хладилник, ТВ, лаптоп, рутер.
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик. 1 500 лв. с идеята да използвам намалание от REECL и крайната стойност да е до 1 200 лв. Това е без монтаж.
    9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане? лятото над 30 градуса, зимата до -15 градуса.

Желателно е климатизатора да е с тихо вътрешно тяло, да има йонизация на въздуха и/ или антибактериален филтър.
    ...

Здравейте,
    Тази вечер мина огледа от Вимакс и от всички варианти ми препоръчаха:
    1. Климатик Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013
    2. Вимакс Клима ООД, Климатик Hitachi RAK35PPA/RAC35WPA SUMMIT 2013, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици
    3. Климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013

Хитачи е пред Фуджицу заради по-ниската цена и това, че ти показва консумацията на ток. Иначе Панасоник-а определено го препоръчха най-много.

Оказа се обаче, че ще имаме лек проблем с монтажа и по-точно със съседите, тъй като нашия климатик ще се намира над този на комшиите, а човека от Вимакс, каза че зимата не е хубаво да се слага някакво Г-образна отводняваща тръбичка, защото може да ни замръзне климатика. Затова трябва да си капе надолу, но пък там се намира климатика на комшита-та. Няма друг вариант за отводняване - няма улук по стената... Така че аз измислих просто да кажем на комшиите да си сложат някаква малка плоскост (алуминиева или ПВЦ летвичка) над техния климатик, за да не го заледяваме с нашия.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Нека ти сложат една тава под климатика за да отведат водата встрани от климатика на съседите. Капането на вода върху някаква плоскост ще влоши рязко отношенията със съседа ти.

ПС - А забравих, моят фаворит от тройката е Панасоника. Другите два, според мен не заслужават внимание и....пари.

5. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря за отговора tony34al. А за тази тава - предполагам, че през определено време трябва да се изхвърля водата, която се е събрала? И при условие, че говорим за зимния период, то предполагам, че изхвърлянето на водата ще става по-често, за да не замръзва в тавата?

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Здравейте!
    Търся климатик за стая 28 кв.м . Къща, северозападно изложение, външна излация 5см. стириопор, двоен дървен стъклопакет. Желана температура 22-24градуса.Спрял съм се на следните модели FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC или FUJITSU ASYG-14LEC. Бюджета ми е към 2000хил.лв. Бих приел и други предложения.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от kkoychev Виж публикацията
    Благодаря за отговора tony34al. А за тази тава - предполагам, че през определено време трябва да се изхвърля водата, която се е събрала? И при условие, че говорим за зимния период, то предполагам, че изхвърлянето на водата ще става по-често, за да не замръзва в тавата?
    Не. Тавата е отводнена с тръба, с по голям диаметър, за да не замръзва. Ако има къде да я включиш - най добре, ако не, то поне изведи водата някъде встрани от машината на съседа.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от irin Виж публикацията
    Здравейте!
    Търся климатик за стая 28 кв.м . Къща, северозападно изложение, външна излация 5см. стириопор, двоен дървен стъклопакет. Желана температура 22-24градуса.Спрял съм се на следните модели FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC или FUJITSU ASYG-14LEC. Бюджета ми е към 2000хил.лв. Бих приел и други предложения.
    Според мен идеалната машина ще бъде Тошиба 13 Дайсекай6, но ако не можеш с бюджета, то тогава 12LTCA е добър избор.
    Другото според мен не си заслужава.
    mirandi одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

- - - - - - - - - -

Благодаря за бързия отговор. За 12 LTCA притесненията ми са да не се окаже слаб, и може ли да ми обясниш защо 14 LEC не си заслужава.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Просто LEC е по нисък клас машина. Ако LT не се справи, то тогава за LEC няма никакъв шанс. На данни са почти еднакви, но LEC трябва да ги извади от 8/35кг, а LT разполага с 9,5/40кг.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Ама нали е 14ка. с 5kw номинал.А дали няма да е по добър вариант 18ка .Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE

Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE

12. Тук е от
    Oct 2013

Здравейте.

Семейството реши, че е крайно време да се закупи климатик, въпреки че възможността да се седне на акумулиращата печка, през студените дни, си остава несравним лукс.
    Стаята, която трябва да се отоплява, е 24 кв.м. с PVC дограма, вътрешна топлоизолация и южно изложение. Първоначалният бюджет е около 1300-1400 лева, но при добри аргументи може да се увеличи до към 2000 лева.
    Първоначално се бях ориентирал към климатици Дайкин, но от форума разбирам, че съществуват известни проблеми при по-студените дни от годината. Поразгледах темите и видях, че доста се препоръчват Fujitsu LT, Fujitsu LTCA.
    От Пловдив съм. Ходих до Темпекс, където ми предложиха Fuji RSG12LMCA за 1400 лева с монтаж, ако не се лъжа. От темите във форума възникна подозрение, че по-ниските ценово климатици, като този, няма да се справят достатъчно добре с отоплението. Така ли е наистина? Заслужават ли си 2000 лева за някой от по-горните модели? Ще се радвам, ако някой успее да ми обясни разликата, както и какви са главните проблеми с климатици Дайкин.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ако тъсиш 14ка, виж тогава Нокрия-та Там има доста сила, екстри, но и цена.

Цитат Първоначално публикувано от irin Виж публикацията
    Ама нали е 14ка. с 5kw номинал.А дали няма да е по добър вариант 18ка .Климатик Mitsubishi Electric MSZ-
    Гледам, че имаш сравнително добра изолация и дограма. Къде се занесе с това Митсубиши.
    Всъщност за кое населено място става дума?
    Този пост е редактиран от tony34al; 11-10-13 в 00:45.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Нокрията ми харесва, но от форума разбрах, че има доста силна въздушна струя, а климатика ще се намира на 2 3 метра от канапето на което седим.Притесняваме да не създава голям дискомфорт и да се налага да го ползвам на слаби обороти.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ами стаята ти е 28м2. Всичко зависи от загубите. Ако имаш големи загуби, какъвто и да е климатик ще работи шумно и ще вее повече. Нокрията има бая висок макс, а и номинал. В това помещение не вярвам да работи дори около номинала, най вероятно доста под него, така че не виждам нещо притеснително.

17. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от st.ivanov Виж публикацията
    Здравейте.

Семейството реши, че е крайно време да се закупи климатик, въпреки че възможността да се седне на акумулиращата печка, през студените дни, си остава несравним лукс.
    Стаята, която трябва да се отоплява, е 24 кв.м. с PVC дограма, вътрешна топлоизолация и южно изложение. Първоначалният бюджет е около 1300-1400 лева, но при добри аргументи може да се увеличи до към 2000 лева.
    Първоначално се бях ориентирал към климатици Дайкин, но от форума разбирам, че съществуват известни проблеми при по-студените дни от годината. Поразгледах темите и видях, че доста се препоръчват Fujitsu LT, Fujitsu LTCA.
    От Пловдив съм. Ходих до Темпекс, където ми предложиха Fuji RSG12LMCA за 1400 лева с монтаж, ако не се лъжа. От темите във форума възникна подозрение, че по-ниските ценово климатици, като този, няма да се справят достатъчно добре с отоплението. Така ли е наистина? Заслужават ли си 2000 лева за някой от по-горните модели? Ще се радвам, ако някой успее да ми обясни разликата, както и какви са главните проблеми с климатици Дайкин.
    Не бих казал че FUJITSU GENERAL и FUJI ELECTRIC са от ниската ценова категория . Ето малко инфо относно класифицирането -

Класификация на производителите на климатици по надежност и качество :

Първа група: Най-високо качество и надежност (елитна):

1.MITSUBISHI HEAVY
    2.MITSUBISHI ELECTRIC
    3.DAIKIN
    4.TOSHIBA

Втора група: Високо качество и надежност:
    1.TOYOTOMI
    2.SHARP
    3.FUJITSU GENERAL
    4.FUJI ELECTRIC

Трета група: Средно качество и надежност :
    1.PANASONIC
    2.HITACHI

Четвърта група: Ниско качество и надежност:
    1.CHIGO
    2.MIDEA
    3.HAIER

Повечето търговски марки представени на пазара в България са световно известните производители с достатъчно качествена и надеждна техника. Това са - Daikin (Япония), Mitsubishi Heavy (Япония), Mitsubishi Electric (Япония),Toshiba (Япония), ),Toyotomi (Япония) Sharp (Япония), Fujitsu General, Fuji Electric (Япония),Panasonic (Япония),Hitachi (Япония).
    През 2002-2003 година започна активен пробив на новите за България търговски марки от Китай. Като правило, тези климатици се целят в нишата на ''народните'' марки, до неотдавна заети от LG и Samsung. Това са Chigo (Китай), Midea (Китай), Haier (Китай) и други.

Това е реклама и за нея се наказва!Занапред се въздържайте да давате линкове с имената на фирми в тях или ги тагвайте така, че да не съдржат имена на фирми.
    Този пост е редактиран от justify; 11-10-13 в 11:47. Причина: Непозволена от правилата на форума реклама.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Изолациата е сравнително добра, но пушим и проветряваме често.За Пловдив става въпрос.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе