Здравейте,
Тази вечер мина огледа от Вимакс и от всички варианти ми препоръчаха:
1. Климатик Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013
2. Вимакс Клима ООД, Климатик Hitachi RAK35PPA/RAC35WPA SUMMIT 2013, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици
3. Климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013
Хитачи е пред Фуджицу заради по-ниската цена и това, че ти показва консумацията на ток. Иначе Панасоник-а определено го препоръчха най-много.
Оказа се обаче, че ще имаме лек проблем с монтажа и по-точно със съседите, тъй като нашия климатик ще се намира над този на комшиите, а човека от Вимакс, каза че зимата не е хубаво да се слага някакво Г-образна отводняваща тръбичка, защото може да ни замръзне климатика. Затова трябва да си капе надолу, но пък там се намира климатика на комшита-та. Няма друг вариант за отводняване - няма улук по стената... Така че аз измислих просто да кажем на комшиите да си сложат някаква малка плоскост (алуминиева или ПВЦ летвичка) над техния климатик, за да не го заледяваме с нашия.
Нека ти сложат една тава под климатика за да отведат водата встрани от климатика на съседите. Капането на вода върху някаква плоскост ще влоши рязко отношенията със съседа ти.
ПС - А забравих, моят фаворит от тройката е Панасоника. Другите два, според мен не заслужават внимание и....пари.
Благодаря за отговора tony34al. А за тази тава - предполагам, че през определено време трябва да се изхвърля водата, която се е събрала? И при условие, че говорим за зимния период, то предполагам, че изхвърлянето на водата ще става по-често, за да не замръзва в тавата?
Здравейте!
Търся климатик за стая 28 кв.м . Къща, северозападно изложение, външна излация 5см. стириопор, двоен дървен стъклопакет. Желана температура 22-24градуса.Спрял съм се на следните модели FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC или FUJITSU ASYG-14LEC. Бюджета ми е към 2000хил.лв. Бих приел и други предложения.
Не. Тавата е отводнена с тръба, с по голям диаметър, за да не замръзва. Ако има къде да я включиш - най добре, ако не, то поне изведи водата някъде встрани от машината на съседа.
- - - - - - - - - -
Според мен идеалната машина ще бъде Тошиба 13 Дайсекай6, но ако не можеш с бюджета, то тогава 12LTCA е добър избор.
Другото според мен не си заслужава.
- - - - - - - - - -
Благодаря за бързия отговор. За 12 LTCA притесненията ми са да не се окаже слаб, и може ли да ми обясниш защо 14 LEC не си заслужава.
Просто LEC е по нисък клас машина. Ако LT не се справи, то тогава за LEC няма никакъв шанс. На данни са почти еднакви, но LEC трябва да ги извади от 8/35кг, а LT разполага с 9,5/40кг.
Ама нали е 14ка. с 5kw номинал.А дали няма да е по добър вариант 18ка .Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE
Здравейте.
Семейството реши, че е крайно време да се закупи климатик, въпреки че възможността да се седне на акумулиращата печка, през студените дни, си остава несравним лукс.
Стаята, която трябва да се отоплява, е 24 кв.м. с PVC дограма, вътрешна топлоизолация и южно изложение. Първоначалният бюджет е около 1300-1400 лева, но при добри аргументи може да се увеличи до към 2000 лева.
Първоначално се бях ориентирал към климатици Дайкин, но от форума разбирам, че съществуват известни проблеми при по-студените дни от годината. Поразгледах темите и видях, че доста се препоръчват Fujitsu LT, Fujitsu LTCA.
От Пловдив съм. Ходих до Темпекс, където ми предложиха Fuji RSG12LMCA за 1400 лева с монтаж, ако не се лъжа. От темите във форума възникна подозрение, че по-ниските ценово климатици, като този, няма да се справят достатъчно добре с отоплението. Така ли е наистина? Заслужават ли си 2000 лева за някой от по-горните модели? Ще се радвам, ако някой успее да ми обясни разликата, както и какви са главните проблеми с климатици Дайкин.
Този пост е редактиран от tony34al; 11-10-13 в 00:45.
Нокрията ми харесва, но от форума разбрах, че има доста силна въздушна струя, а климатика ще се намира на 2 3 метра от канапето на което седим.Притесняваме да не създава голям дискомфорт и да се налага да го ползвам на слаби обороти.
Ами стаята ти е 28м2. Всичко зависи от загубите. Ако имаш големи загуби, какъвто и да е климатик ще работи шумно и ще вее повече. Нокрията има бая висок макс, а и номинал. В това помещение не вярвам да работи дори около номинала, най вероятно доста под него, така че не виждам нещо притеснително.
Не бих казал че FUJITSU GENERAL и FUJI ELECTRIC са от ниската ценова категория . Ето малко инфо относно класифицирането -
Класификация на производителите на климатици по надежност и качество :
Първа група: Най-високо качество и надежност (елитна):
1.MITSUBISHI HEAVY
2.MITSUBISHI ELECTRIC
3.DAIKIN
4.TOSHIBA
Втора група: Високо качество и надежност:
1.TOYOTOMI
2.SHARP
3.FUJITSU GENERAL
4.FUJI ELECTRIC
Трета група: Средно качество и надежност :
1.PANASONIC
2.HITACHI
Четвърта група: Ниско качество и надежност:
1.CHIGO
2.MIDEA
3.HAIER
Повечето търговски марки представени на пазара в България са световно известните производители с достатъчно качествена и надеждна техника. Това са - Daikin (Япония), Mitsubishi Heavy (Япония), Mitsubishi Electric (Япония),Toshiba (Япония), ),Toyotomi (Япония) Sharp (Япония), Fujitsu General, Fuji Electric (Япония),Panasonic (Япония),Hitachi (Япония).
През 2002-2003 година започна активен пробив на новите за България търговски марки от Китай. Като правило, тези климатици се целят в нишата на ''народните'' марки, до неотдавна заети от LG и Samsung. Това са Chigo (Китай), Midea (Китай), Haier (Китай) и други.
Това е реклама и за нея се наказва!Занапред се въздържайте да давате линкове с имената на фирми в тях или ги тагвайте така, че да не съдржат имена на фирми.за повече инфо : http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=770
Този пост е редактиран от justify; 11-10-13 в 11:47. Причина: Непозволена от правилата на форума реклама.
Изолациата е сравнително добра, но пушим и проветряваме често.За Пловдив става въпрос.