Този пост е редактиран от Mega; 17-12-13 в 01:42.
И какво излиза, че все пак Фуджитсу-то си е най добрият избор. А след като го спират от производство това не означава ли, че ако нещо се повреди ще бера много ядове с резервните части - и зашо точно си спират толкова успешен климатик?
Е,как защо?Виж му дизайна ,а и на всяка флагман машина рано или късно се появява заместник с подобрени показатели,дизайн и някоя нова екстра(от типа на управление през смартфон). Дайсекай 5 също не се произвежда вече няколко месеци...
Нека и из да кажа моето скромно мнение,като собственик на Нокрия 14 и ЛГ 12ка(евнтин инвертор)!Пуканията на 2 та климатика продължиха точно 4-5 дена от както ги пуснахаме!Повече пукания не съм чул!Малко ми е странно като се оплаквате и наистина пуканията може да са дължат на монтажа......
http://www.klimafrost.com/index.php?...ric-&Itemid=45
Най-накрая се реший и си поръчах този модел. в четвъртък ми е монтажа. Благодаря на всички, които споделиха мнение и опит, дано не съм сбъркал в избора. Ще пиша впечетления след ползването на климатика известно време.
1200 лв с монтажа ,добра цена вече е позициониран както трябва ценово тоя модел
Честито! Със здраве да си го ползваш и много да те топли
Ами да ти кажа честно и на мен ми се стори това нормалната цена, но масово по сайтовете този модел отива поне 1400 лв. с монтаж, а Панасоника е около 1500 лв. и то без монтаж, та не знам. Мисля си и аз че това е добра цена и най-важното - на мен ми пасна на бюджета който бях предвидил.
- - - - - - - - - -
valen79 - месри, и аз се надявам да топли, че основно ще топли детето, пък то си е най-важното за топлене зимата
Здравейте пак от мен след дълго умуване се съобразих с препоръките отправени към мен и от 15 октомври съм собственик на Toshiba RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6
Впечатленията ми са доста добри , топли добре , не шуми както вътрешното така и външното тяло , не замръзва външното тяло ( а два климатика около мен вече замръзнаха ) , сметките за ток за тези два месеца са доста добри тъй като по принцип плащам по 60лв на месец ,а този месец ми е 70лв при положение че заради малката форцирам климатика всяка вечер до 26 градуса защото трябва да я къпеме и най важното е че не дразни астмата ми
Благодаря на тези които ми го препоръчаха
Също така благодаря на Mega от форума за чудесния монтаж който извърши
Честита машина, ще видиш какво може в студа.
Mega, цитирам твои думи, като отправни точки в разговора, а не че питам персонално теб. Въпроса ми е към всички професионалисти във форума. Тука си 100% прав. Обаче ВСИЧКИ радиатори, телевизори, конвектори, камини, имат паразитни шумове. А при климатиците не е така. Ти казваш, че проблем няма. Не мога да се съглася с това. Аз смятам, че проблем има, и бих се радвал да разбера какъв е. Колеги казват причината е в монтажа. Но много общо казано, какво по-конкретно в монтажа. Или причината може да е и в стената. Ако е така, връщам си думите. Или са много и са други. Затова питам. Интересно ми е да разбера, предполагам не само на мен. И ето пак питам запознатите: Ако е по-лесно, ще задам въпроса така- Защо на някои потребители машините са безшумни ? Ще се радвам на технически обосновани отговори. И най-важното- Живи и Здрави !!!
Добре тогава моля Ви да ми препоръчате някоя подобрена версия с висок COPкоефициент, нисък разход на енергия и екстри споменати от Станислав (който изобщо не са задължителни - а ако въпроса е единствено в това, че пука честно казано препочитам да ми пука и да ми върши работа от колкото да не пука, но и да не топли. Плюс, че и четох как се отсртаниава този проблем ... но наистина се дволмя, никои не исказа и мение за Митсубиши - това ли към момента е най добрият избор :
1. General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria
2. Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6
3. Панасоник KIT-E12PKE
Този пост е редактиран от mirandi; 17-12-13 в 18:33.