Страница 28 от 188 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Колеги, давайте идеи. Търсят се два еднакви инверторни климатика да кажем 9-ки със следните изисквания:

1 - по малки външни тела заради ограниченото място, примерно височина около 45/50см. дължина около 70/75 см.
    2 - приятно изглеждащи не много големи вътрешни тела, ако имате идеи за нещо интересно и различно.
    3 - желателно е машините да не са шумни, ще се поставят на тераса на спалня, а за вътрешните тела ще е добре турбините да смъкват оборотите до минимум при достигане на градусите.
    4 - допуска се и вариант с едно външно и две вътрешни тела.

Марката няма значение. Ще се ползват предимно за охлаждане за 12 м2. Цената спрямо модела. Машините да са нови за Европейския пазар. Мерси предварително.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Два броя от Toshiba RAS-107SKV-E3 Avant ​и си готов.

4. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от liubo_ Виж публикацията
    Колеги, давайте идеи. Търсят се два еднакви инверторни климатика да кажем 9-ки със следните изисквания:

1 - по малки външни тела заради ограниченото място, примерно височина около 45/50см. дължина около 70/75 см.
    2 - приятно изглеждащи не много големи вътрешни тела, ако имате идеи за нещо интересно и различно.
    3 - желателно е машините да не са шумни, ще се поставят на тераса на спалня, а за вътрешните тела ще е добре турбините да смъкват оборотите до минимум при достигане на градусите.
    4 - допуска се и вариант с едно външно и две вътрешни тела.

Марката няма значение. Ще се ползват предимно за охлаждане за 12 м2. Цената спрямо модела. Машините да са нови за Европейския пазар. Мерси предварително.
    Почти всички фирми произвеждащи климатици от по-високия клас покриват твоите изизсквания. Невиждам нужда да се хвърляш на скъпо струващите Toshiba RAS-107SKV-E3 Avant предложени ти по-горе ,щом ще се ползва предимно за охлаждане, прегледай предложения на Mitsubishi Elektrik, Daikin, Panasonic.... и др. при теб има възможност да вземеш далеч по-ефтини и също не по-малко надежни машини

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Кое му е скъпото на тези тошиби - базови модели, влизащи в условието на човека предвид размери. Естествено, че може да си вземе и конвенционалки от 300 кинта и после ще се чуди защо тракат и шумят...Предвид факта, че не е посочил бюджет, а има условие за размери. А подобни изрази " ще се ползват предимно за охлаждане" съм ги чувал. После, защо тези машини не отопляват както трябва?!

6. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Кое му е скъпото на тези тошиби - базови модели, влизащи в условието на човека предвид размери. Естествено, че може да си вземе и конвенционалки от 300 кинта и после ще се чуди защо тракат и шумят...Предвид факта, че не е посочил бюджет, а има условие за размери. А подобни изрази " ще се ползват предимно за охлаждане" съм ги чувал. После, защо тези машини не отопляват както трябва?!
    Колега, мойте уважения но климатици Mitsubishi, Daikin, Panasonic, Hitachi и др. в този ред на мисли от подобен клас на цена от 300 с монтажа даже конвеционални все още не съм видял, но ако можеш да ми предложиш ще купя около 100 бр.
    Относно израза " ще се ползват предимно за охлаждане" това си е изискване на човека, и кой какво е чувал не е от значение, а основното е целта за коятао ще се ползва

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Дадох просто пример за машина която е около 1000 лв. и се вмъква в изискването на човека, за размери...Но явно не си ме разбрал. Знам, че от изброените марки няма от 300, но определено приоритет на човека е размер на външното тяло.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2013

За размерите определено е така

10. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Определено размера на външното е повече от значение от класа и марката на машината. За уточнение, климите ще сменят два конвенционални 10 годишни хаера от по 300-тата лева за които споменавате, идеята е да се сменят с инвертори. В рамките на изискванията се побират китайските hisense as-09ur4svnvl, добър дизайн и цената е прилична. Предпочитанието за размера на външното е че стойките на старите са зазидани в изолацията и ще е голяма хамалогия да се променят местата им, ще трябва да се кърти а и има мазилка, просто се отхвърля. В този ред на мисли телата на тошибата идват високи и не се побират, долното ще опре в горното. Ако е едно външно тяло с две вътрешни горните стойки просто ще се отрежат. Какво мислите хайсенса за тези пари бива ли?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Да се сменят стойките не е никаква хамалогия. Но да си избираш климатик по стойките - не го разбирам. В случая поговорката - "Скъп на триците и евтин на брашното", е точно на мястото си.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Клиента казва ясно и точно какво иска за което плаща, пък ако ще и да избира машина в тон с фасадата си, и аз няма да му давам акъл с поговорки, защото ще намери друг като мен и ще ме отпрати, както този преди мен който се е опитал да го убеди в същото което казваш, затова и го е пратил да си ходи. Някой има ли мнение за Хайсенса?

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Някой има ли мнение за Хайсенса?
    Остави си Хайерите.
    Mega одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Отговор: помощ при избор на климатик

Човека е решил да ги смени, няма начин. Ще му ги изместим в другата пристройка на къщата. Не му харесва че бучали и постоянно спирали тръгвали. Като работили му било хладно, като спрели ставало задушно, типично за конвенционалка.
    Впрочем колегата ми каза че е намерил някакви Панасоници на които външните тела са били същите габарити като Хайера, не ми каза точния модел но едва ли има значение, бил към хилядарка единия. Мерси за съветите.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Мерси колега. Доста машини гледах днес, и проблема е че за да се угоди на изискването на клиента трябва външното тяло да не е по високо от 51 см. Така са поставени стойките че ако горния е по голям ще опре в тавана а долния в горния. А на дължина пък ще опрат в стената. Телата на Хайерите са 45 см. високи и 70 см. дълги и при монтажа са оставили само по 5 см разстояние. Само отзад има около 10 см. Ще предложа на човека да си избере измежду тези които могат да се вместят. Бях му предложил да отрежа стойките плътно до стената и върху тях да поставя нови като новите да скрият следите от старите но не се съгласи. Затова остава да изберем подходяща машина което не е кой знае колко трудно, искаше си времето да се потърси. Предполагам че ще се спре на по евтин вариант тъй като тия клими ги пускал чат пат през лятото. Като гледам Хайерите на дали имат 3 месеца работа за тия 10 години.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Клиента казва ясно и точно какво иска за което плаща, пък ако ще и да избира машина в тон с фасадата си, и аз няма да му давам акъл с поговорки, защото ще намери друг като мен и ще ме отпрати, както този преди мен който се е опитал да го убеди в същото което казваш, затова и го е пратил да си ходи.
    Като чета написаното се убеждавам, че сте готови на всичко само и само да вземете парите на клиента, отколкото...
    ...както този преди мен който се е опитал да го убеди...затова и го е пратил да си ходи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 188 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе