Така са му казали, той сам си ги е намерил тия климатици. Ето препратка към инфото от сайта на Зора, и там пише за компресора.
Климатик Hitachi RAS/RAC 25FH6 - Търговска верига "Зора"
Така са му казали, той сам си ги е намерил тия климатици. Ето препратка към инфото от сайта на Зора, и там пише за компресора.
Климатик Hitachi RAS/RAC 25FH6 - Търговска верига "Зора"
с Варна клима трябва доста да се внимава .. наскоро поръчах един от новите им климатици ( не втора употреба а нов ) .. и по точно Fujitsu R28W който и в момента се мъдри на сайта им .. оказа се ,че климатика е с вътрешно тяло J28W - много по нисък клас стар дизайн и без грам екстра ,и е последна бройка .. естествено го отказах и си взех капарото въпреки всичко все още го предлагат и със сигурност ще го продадат на някой който не разбира от тия неща .. разочарован си поръчах FH25VE който в общи линии е по добър от горното Фуджитсу и ще излезе и по евтин с кредит енергийна .. по нашия край няма читави фирми за клими на 100 волта ..
Бях попитал но никой не се включи. Препоръчайте ми два три модела с по безшумно вътрешно тяло. Стаята ми е 12 м2. Предпочитам турбината при достигане на градусите да намалява до минимум за да не се чува. Решил съм да отделя до около 1000 лева. Имам парно така че през зимата ще се ползва по рядко. За марка и екстри нямам претенции, само да е по безшумен и да върши работа.
Здравейте.
Решил съм за село да взема 2 климатика.
Един за Хола и един за Спалнята.
Къщата се намира в град Кърджали.
И става въпрос за отопляване на втория етаж.
Първия етаж пак се отоплява с климатици.
Хола е 3.35 м2 на 3.90 м2
Спалнята е 3.40 на 3.85 м2
Къщата е на тухла четворка , вътрешната стена е с 3-4 см машинна гипсова щпакловка и тапет.
Външните стени се с изолация 8 см стиропор 16 кг/м3
И двете стаи имат 2 външни стени и 2 вътрешни стени и са залепени един до друг.
Двете помещение гледат към Юг/Изток и Св/Изток
Температурата която ще се държи в Хола е около 22 градуса и в спалнята 20-21 градуса. ( За отопляване )
Моля препоръчайте ми 2 климатика.
Буджета ми е около 2500 лв за двата климатизатора.
Този пост е редактиран от Altan; 18-03-13 в 02:50.
Двечки от Fujitsu ASYG-12LE биха били достатъчни. Може малко по-скъпи, но с КЕЕ или да посъбереш още парички и да ги купиш към средата на есента, тъй като настоящия отоплителен сезон вече е към края си.
Успех!
варинат 1:
2 Х MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
варинат 2:
2 Х TOSHIBA Ras107SKV-E3/Ras107SAV-E3
Първият варинат е малко над бюджета, с по-висок минимум на отопление, но е по тихият.
Вариант 2 се вписва точно в бюджета(заедно с монтажа), с по-нисък минимум в режим отопление е, но е малко по -шумен и с по-шумно външно тяло при по ниски външни температури и по-високи зададени вътре температури.
Здравейте!
кой от тези 3 климатика ще ми е най икономичен?
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
TOSHIBA Ras107SKV-E3/Ras107SAV-E3
Fujitsu ASYG 12LE
Този пост е редактиран от Altan; 19-03-13 в 04:43.
Коя от изброените машини ще работи икономично, зависи от теб и от това дали е правилно оразмерена за помещението. Можеш да погледнеш също и този модел Panasonic CS-RE12PKE~CU-RE12PKE-3, както и този Toshiba RAS-10SKV2-E Suzumi Plus
Здравейте, след толкова съвети за втора употреба, най-накрая се навихме и си взехме точно такъв - Fujitsu AS-E 40 S-W, надявам се да сме случили на добра машина и да обслужва подобаващо и двете стаи. Още повече, че и цената е повече от приемлива. Не спирайте да давате съвети, понякога те са безценни........
エアコン : 2007年 Eシリーズ AS-E40S 商品概要 - 富士通ゼネラル JP Това ли е машината ? За колко квадрата е ?
Това е. Хол - 18 и спалня 12, преди бях писала, че тавана ни е 2,70, но се оказа 2,54м. с изолация и дограма. За спалнята ни трябва лятото да е съвсем леко охладена, а зимата да е съвсем леко отоплена.
Този пост е редактиран от valia; 22-03-13 в 15:25.
Ще ви стопли машината . За колко я взехте ?
Страхотно!!!! 1200лв с поставянето.