Страница 18 от 188 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Така като съм тръгнал да питам ... един приятел също се заинтересова от Fuji. Тъкмо си прави апартамента и му трябва да топли хол 47м2 + 2бр спални по 14м2 с външна изолация и дограма, западно изложение. Дали Nocria 18 ще се справи с хола и другите за спалнята коя серия са по читави?

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Според мен за 47м2 трябва тази машина http://www.bulclima.com/product/klim...eral/ashg24lfc за малките примерно този http://www.bulclima.com/product/klim...neral/ashg07lu или този модел http://www.bulclima.com/product/klim...neral/ashg09le

4. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Мисля , че ще е по комфортно и по икономичко с 2 бр по малки климатици в 47 кв , ако има къде да се наслагат толкова външни тела

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от BornToDrink Виж публикацията
    Но вкъщи имам ftyn50fv1b (дето даже конвенционален се води) и след като съм го ползвал 4 години за 30м2/80м3.. не на мен тия за кюмбетата.
    Та за сега FTXN50L за 1700лв с всичко... или ако имате идеи други.
    Е, ти си решил да вземаш нещо, какво да ти предложим друго? Ти искаш хем за 28м2, хем евтино, да топли на -20 и то икономично, как да стане? То, ако имаше такъв модел, няма да има балами да купуват други по-скъпи.
    Вариант ти е японка, втора употреба.

П.С. Tази 9-ка т.е. 10-ка Тошиба на тъста в колко кубика е монтирана? Защото ако са ги подвели относно обема за който е предвидена от производителя, не е виновна машината:rolleyes:
    Този пост е редактиран от pilot; 08-02-13 в 15:29.

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    П.С. Tази 9-ка т.е. 10-ка Тошиба на тъста в колко кубика е монтирана? Защото ако са ги подвели относно обема за който е предвидена от производителя, не е виновна машината:rolleyes:
    Мисълта ми е не, че не топли при минусови, но като му падне ефективността и отива на вятъра.
    При 5* външна и двата топлят, дори малкия може да е по-икономичен, понеже е по-ефективен.
    Но при минус 20 моя Дайкин и тоя Дайсекай ще са на просто различни нива. (и то с 500лв горница за малкия)

Това по повод сметките на 12-ката и 18-ката, че на хартия 12-ката е едва ли не по-добър...
    Може, докато не стане студено... (разбира се поне аз така си мисля.. но и 12-ката е по-скъп).

Иначе не съм си наумил.. напротив.
    Питах коя е най-яката 12-ка за тези пари... И не виждам някой да ми е помогнал в тази насока.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Мислиш ли че точно този ДАЙКИН и този ДАЙСЕЙКАЙ/неизвестно кой модел/ са на различни нива при -20, аз не съм сигурен.Най-яката 12-ица за тези пари е 12 LDC.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Това 24LFC дали ще топли в студовете около -20/-25, а гледам и разхода е по висок от на Нокрията ? ASHG09LE не е ли тея LEC където са?

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

born :
    панасоника от миналата страница ?

11. Тук е от
    Jan 2013

Отговор: Съвет при избор на климатик

Здравейте,

благодаря на всички за мненията дадени до тук. Относно монтажа, вероятно цената ще е горе долу на половина, ако всичко е наред с пуснатите кабели/тръби. Бих искал да попитам какво смятате за този модел:

Климатик Daikin FTXS35J/RXS35J Professional Инверторни климатици | Климатици Vimax

Принципно си бях харесал това фуджицу:

Климатици Vimax, Fujitsu ASYG 12LU, Инверторни климатици и Инверторни климатици

Но за съжаление от него в момента нямало внос и ми казаха нещо от рода на 20 дни чакане, което за момента не ме остройва много.

По принцип със съпругата ми държим киматика в момента у нас на 22 градуса, но живот и здраве когато имаме деца е хубаво температурата е да по-висока, но за тогава смятаме да вземем една допълнителна конвекторна печка, с която да се топли основно, а климатика ако е нужно да помага.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    born :
    панасоника от миналата страница ?
    Да, този е.

PS - в крайна сметка се спряхме на трети вариант.
    Понеже това помещение има вътрешни, немасивни стени и е оградено от друго, по-голямо, което е в същия офис:
    В малкото помещение слагаме LEC да дотика зимата + да хлади лятото, а на есен в голямото слагаме някой колонен или 24-ка+.
    Така при по-студено няма да има загуби заради отоплението на ограждащото помещение и би трябвало да се справя...
    Пък на някой ако му е интересно ще дам матр'ял как се държи 12-ката.
    Днес температурата в малкото беше 12*C. Без да е топлено тази зима.. Надявам се да смогва, но квото стане.
    Този пост е редактиран от BornToDrink; 08-02-13 в 16:41.

13. Тук е от
    May 2010

Здравейте, обръщам се към вас, с молба за съвет. Трябва ми климатик за охлаждане(и евентуално отопление през преходни сезони), за дневна(25м2, 65м3), с изложение изток и юг(гр. София), в апартамент, на 4-ти(предпоследен)етаж, с добра изолация и около 5м2 ПВЦ дограма. Държа най-вече климатикът да е тих, с добри енергийни показатели, без значение инверторен или конвенционален и цена, до около 1000 лв(или малко повече, ако си струва, разбира се). Благодаря предварително.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Първото което си заслужава е това Климатици Vimax, Hitachi Ras/Rac 35FH6, Инверторни климатици ама само за преходните сезони и охлаждане

16. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Отговор: Съвет при избор на климатик

Ще умреш от студ в 30 кв с това ...

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За хората държащи на тишина Mitsubishi electric. Нямам наблюдения върху скъпите модели на Toshiba и за тях не мога да кажа дали и те покриват критериите за безшумна работа без да привличат внимание към себе си по време на работа.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от svetlio_76 Виж публикацията
    Здравейте, обръщам се към вас, с молба за съвет. Трябва ми климатик за охлаждане(и евентуално отопление през преходни сезони), за дневна(25м2, 65м3), с изложение изток и юг(гр. София), в апартамент, на 4-ти(предпоследен)етаж, с добра изолация и около 5м2 ПВЦ дограма. Държа най-вече климатикът да е тих, с добри енергийни показатели, без значение инверторен или конвенционален и цена, до около 1000 лв(или малко повече, ако си струва, разбира се). Благодаря предварително.
    След като търсиш машина до около 1000лв, не би трябало да имаш претенции относно шума и ефективността. Бих ти препоръчал ME GE25VA.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 188 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе