За 9-ки забрави въобще. За 12-ки, може ако свалиш тавана на 2.5. Иначе залагаш на Нокрия или ако имаш пари погледни FD50VA.
За 9-ки забрави въобще. За 12-ки, може ако свалиш тавана на 2.5. Иначе залагаш на Нокрия или ако имаш пари погледни FD50VA.
добре де това няма ли да се справя Климатици TOSHIBA ; RAS-13PKVP-E / RAS-13PAVP-E Super Daiseikai 5; Хиперинвертор или митцубиши fd35va.все пак в момента без изолация ,и със сградната инсталация е 16 17 градуса без да се живее там.
Аз съм с FD35VA в 65кубика, но във Варна и съм супер доволен, никакви проблеми. Обаче в София си е по-студено като цяло+80 кубика, а казваш че и вратата ще отваряш:rolleyes: Tа въпросът е спорен. Ако ще е Тошиба, тази е по-добра за теб 13SKVP2. Може да погледнеш и това FD35VABH-един форумец го беше изпънал в 35м2 и беше доволен:rolleyes: Но, ти си лесен, викни Мега и си готов/ той ще почерпи за рекламата/.
Ако затвориш вратата на хола има шанс да се справи , но ако сега проборят топлофикация и хората от вашия блок вземат решение да го махнат парното изцяло ще умреш от студ . Тази тошиба е за ~ 60-70 кубика помещение А ти говориш за 80 кубика хол + още стая в която да отива топлинка ... та станаха 100+ кубика . Нокрията която ти предложих или FD-то което предложи колегата ще могат да изпълнят твоето изискване дори ако махнете парното .
Аз му казах наскоро, че ще го продаде. Имам положителна енергия и квото кажа - фаща дикиш. Зареден съм с ичкии и мезета, трябва да се организираме някой ден.
Аруба знаиш ли каква кайсиева имам , имам градина с 60 дървета .. само чакам някой да почепя
Адаша, пусни една бутилка по куриер...
Здравейте,моля помогнете ми в избора на климатик за стая 18кв.м таван 2,5м една крайна стена която е остъклена врата и прозорец 5кв.м жилището е топлофицирано ,но не ползвам парно. Колебая се между 9- ка или 12-ка на фуджицу модел lec или ikc , дайкин новият модел NL приемам и други предложения до о 1300лв с монтаж.Климатика ще се ползва основно за отопление както и за охлаждане.
Аз бих избрал 12-ка LEC , разликата в цената между 9/12 е пренебрежително малка,пък и никога не е излишно малко повече мощност.
Значи засега се насочвам към един от тези 2та. toshiba 13skvp2 или mitsubishi fd35vabh. Искам да попитам още нещо.Четох в една тема ,че fd35vabh в режим на охлаждане не включва он/офф ,което означава ли че харчи доста ток в режим охлаждане,дори и да е достигнал до зададената температура и да не е необходимо да работи компресора .Четох за този модел ,че не пада под 800W потребление в режим на охлаждане.Другото ,което е за този модел: след като е снабден с разни нагреватели на външното тяло ,означава ли ,че в режим на отопление при температури от сорта на -15 -20 ,ще си запази кпдто, или ще вдигне много разхода. Мисълта ми е струва ли си тези 400 500 лв отгоре на тошибата. Ако ще запазва икономичноста си при ниски температури ,а тошибата ще вдига потреблението на ток при студено време, май си заслужава инвестицията в дългосрочен план.Все пак ще е основното отопление в основното помещение на апартамента.
Мнения за сензора I-see на митсубишито??Това мисля ,че е един много голям +над тошибата. Вкъщи имам един панасоник инвертор 9ка, който му задавам 19 градуса и след 3 часа примерно в стаята е 23!!!Ужасно е.Понякога искам да спя с включен климатик ,но да е 20 градуса в стаята и с този панасоник това е невъзможно и ме дразни ужасно много.
Слагай новото Мицубиши FH 35 . Аз днес го поръчах, чакам да оправя за около седмица енергийната ефективност и реално климатика ще ми излезе около 2100-2150 лв с всички разходи по такси, лихви и монтаж.