Страница 55 от 188 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Кажете какви са параметрите на хола, как е разположена спалнята спрямо хола, защото тези неща са от значение за да се подбере правилната машина и дали ще се получи желания ефект за охлаждане на тази площ.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Това "мога га го ползвам за отопление", го забрави! Или ще го ползваш или не. За охлаждане всеки климатик става, но за топло, НЕ.
    Трябва да отделиш по-сериозна сума, за да не мръзнеш зимата. Също така, за всяка стая е добре отделен климатик, ако ще го ползваш за отопление. Топллият въздух трудно "завива"...Пиши бюджет и реши точно за какво ще го ползваш.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Nustradin Виж публикацията
    Да, ще е инвертор, мога да го ползвам и за отопление, тъй като изолацията ни е добра и в големите студове температурата не пада под 16 градуса, без да сме пускали отопление. По-скоро ми трябва съвет за това дали климатика да е 12-ка или повече?
    12ka ,14ka .. нищо конкретно не означава ако ще се отопляваш .. гледа се топлоотдаване че някои 14ки са горе долу като маркови 9ки ..

5. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Кажете какви са параметрите на хола, как е разположена спалнята спрямо хола, защото тези неща са от значение за да се подбере правилната машина и дали ще се получи желания ефект за охлаждане на тази площ.
    Холът е 21 кв., стаята е малка кутийка - 9 кв. и е долепена до хола. Връзката е малко антре. Ще отоплявам само хола, въпросът ми е, мога ли да охлаждам двете помещения. За стаята не виждам смисъл от втори климатик, защото е твърде малка, а и както писах сме с бебе и не искам климатик там, където спи. Бюджетът ми е 1500 лв. и молбата ми е за съвет за клас и модел климатик, който да ми свърши работа за гореописаното.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Panasonic CS-E12NKEW~CU-E12NKE-3

mirandi одобрява това.

7. Тук е от
    Jan 2004

Здравейте, май ще ми се наложи да слагам климатици у нас, та почнах да чета.
    Първо марката - тоя Дайкин за пръв път го чух преди няколко месеца, във фирмите много го хвалят, но по форумите - не особено. Преди време си знаех, че най-доброто е Хитачи, Мицубиши... А гледам цените не са много различни. Или гледам различни класове...?
    Конкретно ми трябват една 12-ка и две 9-ки само за лятото за охлаждане, и то за около 24-25С (защото иначе нормално отиваме на 29-30). Блокът е панелен и с изцяло външни стени (само коридорът ми граничи с входа), но е изолиран и отдолу живеят хора и парното мапълно ме удовлетворява за зимата. Най-много в преходните дни докато от Топлофикация още се чудят да пускат или не, да подухат малко и на топло.
    Разбрах, че инверторните са по-тихи, по-икономични, което ми стига за да взема такива. Въпросът е, че искам най-тихото възможно - и за двете тела.
    Коя марка/модел най- си струва парите? Всички ми препоръчват Daikin FTX35J COMFORT и по-малкото му братче FTX25J. Като цена са ми ок, но ако има нещо по-добре за същите пари или около тях, с радост бих взел нещо друго
    И за този кредит енергийна ефективност - вярно ли може да се ползва само ако минаваш от ток - прочетох го в друг форум, ама то и климатикът си е на ток?
    Приемам всякакви съвети. Благодаря

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Тези на които си се спрял са "страшни"...Изглежда тези които ти ги препоръчват са "специалисти". Ако ще взимаш инверторни модели, гледай да са други...
    Kasap, Mega, smqnab и 1 други харесват това.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

patica, погледни Mitsubishi Electric SF серията или Mitsubishi Heavy ZJ-S серията.

11. Тук е от
    May 2013
    Живее в
    Пловдив

Съвет за климатик

Здравейте , нямам си и на идея за климатиците и за това ще питам.
    Трябва ми климатик за охлаждане на хол . Хола е 20 квм, южен изглед, ПВЦ, вътрешна изолация , последен етаж. Повече от 1400 лв с монтаж немога да си позволя за момента.
    От Пловдив съм

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Съвет за климатик

13. Тук е от
    Jul 2011

Здравейте! Имам нужда от малък инверторен климатик. Ще бъде монтиран в спалня - 14 кв. м., около 35 куб. м., югоизточна. Стаята е с външна изолация и 5 камерна PVC дограма. Много не съм в час с темата климатици и ще се радвам да ми помогнете с избора! Гледам промоциите в технопиолис и техномаркет, но цифрите почти нищо не ми говорят Отделени средства - 800-900 лв. за всичко! Ще се ползва предимно за охлаждане, но ще е хубаво да може и да топли през есента и ранната зима ... Благодаря предварително!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Христос Воскресе!
    Погледни този:
    LG S09MH.NW0/S09MH.UW0 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria. Успех!
    Не е задължително да е от "техно"-тата!

16. Тук е от
    Jul 2011

Благодаря!!! Воистина Воскресе!!! Живи и здрави!!! Този LG изглежда добър, но монтажа не е включен в цената Има едно подобно LG на промоция с включен монтаж LG E09EK.NSB/E09EK.UA3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria ??? Гледах и няколко Osaka - има инверторни за по около 700 лв, но нещо май не са добри отзивите за тях?

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Осаките са "най-добрите"...Ужас!
    Цитат Първоначално публикувано от Djonny Виж публикацията
    Ще се ползва предимно за охлаждане, но ще е хубаво да може и да топли през есента и ранната зима ...
    При подобни изказвания, винаги имам едно на ум. В последствие, машината се използва и през зимата и после се задава въпрос - защо машината не отоплява???
    Бюджета който си определил, е крайно недостатъчен за да си закупиш качествена машина. В общи линии, каквото и да вземе за тези пари, трябва да направиш много компромиси. Помисли за малко увеличение на бюджета (знам, че този вариант е труден) или помисли да вземеш дадена машина чрез КЕЕ.
    Иначе, ето ти две предложения, които ако наистина използваш за охлаждане и малко за отопление, ще ти свършат работа
    Toshiba RAS-107SKV-E3, Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 05-05-13 в 12:13.

18. Тук е от
    Jul 2011

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе