Кажете какви са параметрите на хола, как е разположена спалнята спрямо хола, защото тези неща са от значение за да се подбере правилната машина и дали ще се получи желания ефект за охлаждане на тази площ.
Кажете какви са параметрите на хола, как е разположена спалнята спрямо хола, защото тези неща са от значение за да се подбере правилната машина и дали ще се получи желания ефект за охлаждане на тази площ.
Това "мога га го ползвам за отопление", го забрави! Или ще го ползваш или не. За охлаждане всеки климатик става, но за топло, НЕ.
Трябва да отделиш по-сериозна сума, за да не мръзнеш зимата. Също така, за всяка стая е добре отделен климатик, ако ще го ползваш за отопление. Топллият въздух трудно "завива"...Пиши бюджет и реши точно за какво ще го ползваш.
Холът е 21 кв., стаята е малка кутийка - 9 кв. и е долепена до хола. Връзката е малко антре. Ще отоплявам само хола, въпросът ми е, мога ли да охлаждам двете помещения. За стаята не виждам смисъл от втори климатик, защото е твърде малка, а и както писах сме с бебе и не искам климатик там, където спи. Бюджетът ми е 1500 лв. и молбата ми е за съвет за клас и модел климатик, който да ми свърши работа за гореописаното.![]()
Panasonic CS-E12NKEW~CU-E12NKE-3
Здравейте, май ще ми се наложи да слагам климатици у нас, та почнах да чета.
Първо марката - тоя Дайкин за пръв път го чух преди няколко месеца, във фирмите много го хвалят, но по форумите - не особено. Преди време си знаех, че най-доброто е Хитачи, Мицубиши... А гледам цените не са много различни. Или гледам различни класове...?
Конкретно ми трябват една 12-ка и две 9-ки само за лятото за охлаждане, и то за около 24-25С (защото иначе нормално отиваме на 29-30). Блокът е панелен и с изцяло външни стени (само коридорът ми граничи с входа), но е изолиран и отдолу живеят хора и парното мапълно ме удовлетворява за зимата. Най-много в преходните дни докато от Топлофикация още се чудят да пускат или не, да подухат малко и на топло.
Разбрах, че инверторните са по-тихи, по-икономични, което ми стига за да взема такива. Въпросът е, че искам най-тихото възможно - и за двете тела.
Коя марка/модел най- си струва парите? Всички ми препоръчват Daikin FTX35J COMFORT и по-малкото му братче FTX25J. Като цена са ми ок, но ако има нещо по-добре за същите пари или около тях, с радост бих взел нещо друго
И за този кредит енергийна ефективност - вярно ли може да се ползва само ако минаваш от ток - прочетох го в друг форум, ама то и климатикът си е на ток?
Приемам всякакви съвети. Благодаря![]()
Тези на които си се спрял са "страшни"...Изглежда тези които ти ги препоръчват са "специалисти". Ако ще взимаш инверторни модели, гледай да са други...
Здравейте , нямам си и на идея за климатиците и за това ще питам.
Трябва ми климатик за охлаждане на хол . Хола е 20 квм, южен изглед, ПВЦ, вътрешна изолация , последен етаж. Повече от 1400 лв с монтаж немога да си позволя за момента.
От Пловдив съм
Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
тези хора са ти нужни,че са и от филибето
Здравейте! Имам нужда от малък инверторен климатик. Ще бъде монтиран в спалня - 14 кв. м., около 35 куб. м., югоизточна. Стаята е с външна изолация и 5 камерна PVC дограма. Много не съм в час с темата климатици и ще се радвам да ми помогнете с избора! Гледам промоциите в технопиолис и техномаркет, но цифрите почти нищо не ми говорятОтделени средства - 800-900 лв. за всичко! Ще се ползва предимно за охлаждане, но ще е хубаво да може и да топли през есента и ранната зима ... Благодаря предварително!
Христос Воскресе!
Погледни този:
LG S09MH.NW0/S09MH.UW0 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria. Успех!
Не е задължително да е от "техно"-тата!
Благодаря!!! Воистина Воскресе!!! Живи и здрави!!! Този LG изглежда добър, но монтажа не е включен в ценатаИма едно подобно LG на промоция с включен монтаж LG E09EK.NSB/E09EK.UA3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria ??? Гледах и няколко Osaka - има инверторни за по около 700 лв, но нещо май не са добри отзивите за тях?
Осаките са "най-добрите"...Ужас!
При подобни изказвания, винаги имам едно на ум. В последствие, машината се използва и през зимата и после се задава въпрос - защо машината не отоплява???
Бюджета който си определил, е крайно недостатъчен за да си закупиш качествена машина. В общи линии, каквото и да вземе за тези пари, трябва да направиш много компромиси. Помисли за малко увеличение на бюджета (знам, че този вариант е труден) или помисли да вземеш дадена машина чрез КЕЕ.Иначе, ето ти две предложения, които ако наистина използваш за охлаждане и малко за отопление, ще ти свършат работаToshiba RAS-107SKV-E3, Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
Този пост е редактиран от Aleksandars; 05-05-13 в 12:13.
Евентуално между тези два модела се колебая: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...3/R2%28DB%29-S и LG E09EK.NSB/E09EK.UA3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria цената е еднаква???