Страница 57 от 188 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2011

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Тези модели на Панасоник дори не ги одобряват от КЕЕ -REECL и са наследника на YE MKX изключително лошо представящ се зимно време на отопление. Те затова и са все на промоция.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

При Панасоник май 3 означава , че е до -15° . Не си взимай климатик с 23 кг външно тяло, погледни моделите на Хитачи HITACHI RAS/RAC-D10EX3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria външното тяло на хитачито е с 12 кг повече .... По-добре сподели в каква стая ще го слагаш , че после ще е късно .
    Този пост е редактиран от avenger; 11-05-13 в 20:29.

5. Тук е от
    Jan 2007

Здравейте,

Предстои ми построяване на "дървена"сглобяема къща, която ще е прилично изолирана, таван на 2.60м. Решил съм да се отоплявам/охлаждам с климатици.Живот и здраве наесен къщата трябва да е готова, а октомври чакаме и бебе.
    Има 3 спални: една 13м2 и 2х12м2 и хол 26-27м2.
    Имам следните колебания за хола Toshiba RAS-13PKVP-E SuperDaiSeiKai-5 би трябвало да свърши чудесна работа, нали не бъркам? Има ли нещо по-добро за сходни пари?
    За спалните се чудя подов или стенен клима би имало по-добър комфорт? От стенните се чудя дали Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VE биха свършили работа, особено имайки предвид бъдещия наследник? Гледах и MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 25 ZJX-S но не виждам за горе-долу същите пари дали има някакво предимство? Май не видях сравнение м/у двата. От подовите пак за същите пари горе-долу най ми допада като че ли Fujitsu General AGHF09LA но няма плазма, а комфорта би ли бил по-добър, с отоплението по-добре ли ще се справя? Ако е под прозореца срещу леглото май няма смисъл, а срещу работното бюро със стол?
    Гледах и Mitsubishi Heavy SRF 25 ZJX-S, но 26 дб минимум шум ми се струва доста? Един приятел ползва и е доволен Панасоник KIT-E9GFEW/NKE-3, който като цена е супер и има интересни параметри, но май е по-назад от останалите?
    Какво бихте препоръчали вие?

Благодаря предварително!
    Този пост е редактиран от avenger; 11-05-13 в 20:30.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Мисля, че избора ти за хола - Toshiba RAS-13PKVP-E SuperDaiSeiKai-5 - е отличен! За спалните, аз бих взел добри 22ки на 100В, тъй като са с ниски минимуми, имат всички възможни филтри и са тихи. В краен случай и Mitsubishi Heavy SRF 25 ZJX-S е много добър избор. Панасоника няма място в спалнята и не го сравнявай с Mitsubishi Heavy, който е много по тих.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Здравейте, дайте съвет какъв климатик да купувам за следното помещение:

1. 3 х 6 метра , височина - 2,9 м има залепен 5 см стиропор и след това окачен таван, долу гранитогрес
    2. Търговска площ е , под него са мазите на блока , над него първия етаж , ново строителство
    3. Предните 3 метра са витрина и врата - 10 мм стъкло, другата стена от 3 м срещуположна на стъклената е вътрешна
    4. Едната дълга стена от 6 метра е външна и изградена от тухла четворка с външна 6 см изолация от стиропор, срещуположната стена е вътрешна с друг магазин
    5. Изложението западно, градът - студен в северената част на страната
    6. Климатика ще се ползва за отопление и температурата която бих желал да се поддържа е 17-18 градуса. Магазина не е натоварен от към посетители, в смисъл може и час ,два никой да не влезе
    7. Относно ценовата категория бихте ли ми посочили два варианта , до 1300 лв и до 1900 лева - приблизителни
    8. Държа когато зимата прави дефрост, да не замръзва водата, а от тавата пак да влиза в магазина и да се съхранява вътре
    Ох голям пост стана и дано да съм бил изчерпателен.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Нещо средно между двата бюджета: Sharp AY-XP12GHR.
    V_Simeonov и justify харесват това.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това с водата от дефроста няма как да стане да влиза вътре тя си изтича на земята ти ако искаш можеш да си подложиш нещо като кофа примерно

11. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Мисля, че избора ти за хола - Toshiba RAS-13PKVP-E SuperDaiSeiKai-5 - е отличен! За спалните, аз бих взел добри 22ки на 100В, тъй като са с ниски минимуми, имат всички възможни филтри и са тихи. В краен случай и Mitsubishi Heavy SRF 25 ZJX-S е много добър избор. Панасоника няма място в спалнята и не го сравнявай с Mitsubishi Heavy, който е много по тих.
    Привет,

Нещо ми е трудно с орентирането относно 22ките. Може ли малко помощ като какви - цена, модели и от къде в София? Едно бързо търсене показа че май са основно втора употреба или бъркам? И никъде не видях на някой сайт които и да е от моделите, още по-малко цени и характеристики...
    От моите идеи единствено Mitsubishi Heavy SRF 25 ZJX-S ли е подходящ за моя случай?

Поздрави!

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Разгледай ги като примери и виж данните:
    1. Mitsubishi MSZ-JXV228 | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
    2. Panasonic CS-229XB | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.

Най добре е да напишеш едно ЛС на Aleksandars и да обсъдите възможностите. Успех!

От европейските да, Mitsubishi Heavy SRF 25 ZJX-S е наистина добро за спалня, МЕ има много висок минимум. Виж и стенния, той също е добър: http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...k-25zix-s.html
    Всъщност за 12-13м2 спални може би този: http://klimatici.biz/product/80/mits...c-20zjx-s.html е по добър!
    Този пост е редактиран от tony34al; 11-05-13 в 22:37.

13. Тук е от
    Jan 2007

Благодаря Тони!

Почва да ми просветва малко по малко. Аз енергийна ефективност за ново строителство така или иначе не мога да ползвам, та 2-те предложения хващат окото, особено Панасоника като за родителската спалня, макар и с не скромна цена. Ще се свържа с Aleksandars пък и да видим в София какво може да се направи по въпроса...

Решението тепърва предстои
    Този пост е редактиран от avenger; 15-05-13 в 20:21.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    May 2013
    Живее в
    София

Здравейте,
    Имам нужда от помощ относно избора на бюджетен климатик за лятото, който да охлажда две стаи, свързани с широк свод (на практика едно помещение), за което 9000BTU май ще вършат работа. Климатикът ще се ползва предимно за охлаждане, затова и бюджетът е доста ограничен. Колебанията ми, предвид прочетеното във форума досега, са дали да купя нов (Midea, Haier или някое LG) или втора ръка (Fuji, Toshiba, други), както и дали е за предпочитане да търся инвертор, когато става въпрос само за охлаждане.
    От прочетеното в този форум засега клоня към втората употреба, но по сайтовете на фирмите в София не видях много опции, а и повечето далеч надхвърлят бюджета ми.
    Ако някой може да препоръча фирма, която се занимава с доставка, монтаж и поддръжка за София (струва ми се, че повечето от препоръчваните фирми във форума са извън столицата), ще е чудесно.

Та поред по въпросника:
    1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    жилищно
    2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
    Охлаждане
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    21 кв.м; 58 куб.м
    б) вида на дограмата и стъклопакета вид);
    ПВЦ, двоен стъклопакет, КА-стъкло
    в) квадратура на прозорците;
    7 кв.м
    г) изложението на помещението;
    югозапад.
    д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
    4 етаж. тухла.
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    хол-всекидневна
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято
    24-25 гр.
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    вътрешна изолация, Фибран, нямам понятие колко мм е.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
    няма големи консуматори (над 2kW)
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
    около 600-700 лв.
    9. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Две стаи с размери 3m х 3.5m x 2.8m, свързани със свод, широк ~2m. Прозорците са разположени на едната тясна страна (3m) и са с размери 2m x 2.4m.

Ще съм благодарен за оферти и конкретни модели, както и фирма, която читаво да извърши монтирането и следпродажбения сервиз.
    Благодаря предварително.

16. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

ihristov доста ти е ограничен бюджета ето ти няколко модела "конвенционални" над който може да помислиш HITACHI RAS-14GH4 ; LG K-12AH;MIDEA MSY-12HRN1 . Успех в избора.

17. Novice
    Тук е от
    May 2013
    Живее в
    София

да, бюджетът е ограничен, но предполагах, че ще се вместя в ценовите граници на нещо читаво втора ръка с цел охлаждане. Благодаря за предложенията.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Да попитам и аз, да ми препоръчате за отопление на спалня ~18кв - 50куб, дървена дограма, южно изложение,2 етаж на къща, непоследен, 1 външна стена с минерална вата, някакъв инвертор. И за кухня, за предпочитане конвенционален, пак за отопление, 40куб., дървена дограма, 1 външна стена, с минерална вата. Предварително благодаря!
    Бюджета - по принцип в среден, до нисък клас на "марковите".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе