Бюджета е 1200-1300 без монтажа. -
стая - 24кв, - 60 куб.
изолация, ал. дограма, една външна стена(южна).
отдолу и отгоре не се отоплява.
както се предполага, трябва да е много тих
трябва ми и за топло и за студено
Бюджета е 1200-1300 без монтажа. -
стая - 24кв, - 60 куб.
изолация, ал. дограма, една външна стена(южна).
отдолу и отгоре не се отоплява.
както се предполага, трябва да е много тих
трябва ми и за топло и за студено
Този пост е редактиран от operator; 27-04-13 в 00:53.
Аз заложих на Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA за моята спалня, до 19dB(A) шум вътре, с доста тих външен агрегат, но са доста обемни вътрешните им тела. За новият модел (2013), който е след посочения ... имам предвид Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE обаче все още нямам впечатления, освен, че на пръв поглед са с по-компактни размери (на вътрешното тяло). Надявам се да са сполучливи, колкото предшествениците им!
- - - - - - - - - -
Пояснявам, че за твоето помещение ще е нужна 12-ка ... а нейната цена е малко по-висока от приготвения от теб бюджет
хубава спалня 24м2, но не съм съгласен с колегата че ще е нужна 12-ка.
поне аз в моята спалня гледам да поддържам зимата температури от 19 до 21 градуса максимум - 21 вече е много.
някоя доказана 9-ка ще пасне много добре - за GE-25VA съм съгласен
погледни новите кът оути на хитачи малко са над бюджета Климатик HITACHI RAK 25 PXA/ RAC 25 WXA
ако не ти трябват екстрите старият модел : Климатик HITACHI Ras/Rac-25WX8
9-ка -12ка разликата е само в софтуера и половин киловат топлоотдаване на максимум. това специално за това wx8.
Този пост е редактиран от estqwerty; 27-04-13 в 11:04.
За спалня само подов, не създава голямо течение като стенния, но там цените са други.
Общо взето - сведох бюджета до около 1200 с монтажа или:
PANASONIC CS/CU-RE9PKE-3
PANASONIC CS/CU-RE9PKE-3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Климатик - Fujitsu General, ASHG09LE - Инверторен
Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG09LE - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима
Климатик LG E09SQ/E09SQU
Климатик LG E09SQ/E09SQU
Кой от тези трите е най-добър избор? Отворен съм и за алтернативи.
Разлика между 1-вия и 2-рия не виждам ,но ако трябваше аз да избирам бих избрал 2-рия:
Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG09LE - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима
Панасоника дори е с капилярка ..
Здравейте, някой може ли да ми каже разликата между тези три климатика :
1.Toshiba Ras 10 PKVP-E Super Daiseikai5
2.Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA/MUZ-FD25VA
3.Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25ZJX-S
Кой от тях е най-добър за стая 16квадрата при таван 2.55?
Кой ще ми е най-икономочиен ..на -10 градуса в Пловдив?
И кой е по-подходящ за новородено бебе ?
От коя фирма ще ми препоръчате да си закупя климатика ?
Благодаря !
Аз бих заложил на:
3.Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25ZJX-S
Може да разчетеш за климатиците има много изписано във форума . И 3-те модела ще свършат работа ( топ модели са на марките ) . Ако има възможност за подов монтаж защо не разгледаш подовия на Mitsubishi Heavy ( най-голям комфорт създава подовия ) . Ето ти и ф-ма Климатична техника - ЕР ЕС Логистик няма MHI обаче .
Може да погледнеш МЕ FH25 -най-добър контрол на клапитe, тих. И гледай моделите с плазма филтър.
Този пост е редактиран от pilot; 29-04-13 в 12:59.
Не слагай подов, защото бебешока като порасне ще го напълни с какви ли не джунджурии. Що се отнася за климатика и трите са добри. Според мен от изключително значение има мястото на монтаж на вътрешното тяло, спрямо леглото на бебето. Аз си взех предишния модел хиперинвертор на М. Хеви и съм много доволен. Понастоящем сина ми е на 1 година и 4 месеца и не съм имал никакви проблеми с него, свързани и произхождащи от "митовете" как климатиците пречат на бебетата.
Здравейте,
Какъв климатик бихте препоръчали за следния случай? Монтира се в хола, ще се ползва основно за охлаждане, но ми се иска нощем да отварям вратата и да отива хлад и към спалнята. С бебе сме и не искам климатик там където спи, но и жегите не му влиаят добре. Общата площ на хола, малкото свързващо антре и спалнята е 35-37 кв.м., добре е изолирано, с пвц дограма сме, изложението е югоизток.
Благодаря,![]()
сложи хубав щото ще се изкушиш да го ползваш за отопление
Да, ще е инвертор, мога да го ползвам и за отопление, тъй като изолацията ни е добра и в големите студове температурата не пада под 16 градуса, без да сме пускали отопление. По-скоро ми трябва съвет за това дали климатика да е 12-ка или повече?