За +10 градуса външна температура ще се справи с отоплението, проблема е че 98% от потребителите закупили климатика за отопление при +10 градуса външна температура им харесва, забравят за какво точно са го купили и продължават да го ползват и под +5 градуса външна температура и скапват компресора ...
Абсурд да го ползвам за топлене. С парното топля всички стаи защото се обитават, коридора, 2 лири в баните и един или и двата бойлера (имам си в къщи 3 жени лятото и 4 жени зимата). Отдолу са гаражи, а отгоре не се топли. Това с климатик няма да стане, ще ми трябват минимум 3 машини. Отделно като застудее зачестяват токовите изненади. А идеята ми за охлаждането е като станат жеги да го пусна да държи някаква нормална температура 25-27 и да не го мисля. предполагам че може би 15-ка или 18-ка ще е по-добре. обмислям
Аз имам такъв-вътрешното тяло е made in Japan, външното е Чехия.
Този пост е редактиран от justify; 16-04-13 в 12:09.
От посочения линк не е вярна консумацията на Отопление: 1,3-3,4-4,5 kw/конс.0,62 това 0,62 реално е 0.79 .
Здравейте на всички ето че дойде време за нов климатик ,от пловдив съм става въпрос за стая 23кв.м (60куб.м) вътрешна
климатика ще се ползва целогодишно та въпроса ми е препоръчаите добър инверторен киматик(стенен) или може и линк
за добра машина за около 2000лв с монтаж.Мерси предварително.
Тошиба 13 Дайсекай 6. Дайсекай 5 е по добре но е над 2000лв.
Може да прочетеш за кредит енергиина ефективност връщат към 15 % реално бързо става . Още 1 глас за Дайсекай 6 .