Стига да го има едва ли цената ще е много по различна от актуалния модел NKE-3
Toshiba RAS-225GRS - от изхвърлените климатици на 100V. Без да искам излъгах, номинала му е 2.2kW, а минимума отдадена топлина е 0.7 (макс. 3.9). Консумацията му е 0.170~1.015kW. За спанля е кофти, защото се чува духането (или аз съм рпекалено взискателен - преди него се отоплявах с маслен радиатор и сравнявам с него), а и ти каза че не искаш 100V, а и като се спомене употребяван, и повечето хора бягат като опарени Аз лично съм доволен от избора си. С шума от духането се надявам да свикна, но засега леко ме дразни.
От прочитане на доста информация и помоща на съфорумниците започнах да се спирам на някой модели,бихте ли ми улеснили с избирането на един от тях...Или евентуално да ми предложите по добър.
Та спрях се засега на:
1-FUJITSU AWYZ-14LB NOCRIA
2-LG CS18AQ.NC0/S18AQU.UC0
3-Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA
4-PANASONIC CS/CU-E12NKE-3
Ако трябва да повторя ще кажа че ми трябва за отопление главно на трапезария с размери 6 на 3 от град Дупница съм. Искам някаква нормална температура в стаята(под нормална това разбирам диапазон от 22 до 26 градуса)(На 23 градуса ще бъда предоволен) ,тухлен апартамент с една външна стена изолация на стени и таван с гипс-картон с вата + PVC дограма.
... Първата и третата машина ти надхвърлят бюджета и за мен са огромни за 18 квадрата. Ако има нов бюджет, то по-добре мини на високия клас на Тошиба 10-ка или Мицубиши 25-ца или 35-ца съответно. Това е за 18 квадрата.
Е, аз какво обяснявах по-нагоре за висок клас 9/10-ка. Нокрия в 18м2, няма нужда от прахосмукачка
Този пост е редактиран от pilot; 14-01-13 в 01:33.
Колега Александров,
След като гледаш Нокрия14, значи си готов да се разделиш с 2300-2400лв за климатик. С такъв бюджет, аз бих си взел една Тошиба13 Дайсекай 6, хем мощност, хем екстри, хем добри сметки за ток. Успех!
Здравейте.
Моля, дайте ми съвет за избор на климатик за следното помещение: всекидневна, 14,3кв., 36,5куб., югоизточно изложение, втори жилищен етаж (реално трети), нова кооперация,ПВЦ-дограма, двоен стъклопакет,в Бургас, монтаж на труднодостъпно място (ще се сваля стъклопакет), ще се ползва за отопление и охлаждане. Гледах тези два модела на Hitachi в Техномаркет, но бих искал да чуя мнението на по-вещи от мен.
HITACHI RAS/RAC-E10H3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
HITACHI RAS/RAC-E14H3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Този пост е редактиран от Masklin; 14-01-13 в 20:33.
Не сте посочили желана температура.
Иначе от двата климатика по-големият.
Може й LG S-09AT .Също е подходящ.
Грешката е моя. Желана температура за отопление 22-23 градуса. Дали монтажът от Техномаркет е гаранция за качествено изпълнение? За бюджет от около 1000-1200 лв. какви са вариантите?
По-добре се ориентирай към по високият клас машини на Hitachi ако си се спрял на тази марка.
Примерно Hitachi RAS/RAC 35FH6 ,цената с мотажа може би ще излезе около 1200лв. ,но ако държиш на някой от горепосочените вземи по-добре HITACHI RAS/RAC-E14H3. По-мощния климатик си е за предпочитане особенно ,ако разликата в цената е 100 лв.
Нямам предпочитания към конкретна марка. Търся най-качественото решение за цена от 1000-1200лв. Посочих двата модела на Hitachi, защото ги видях в една реклама и исках да чуя друго мнение.
Поръчах си това http://www.**********************/klim...-fh6-1366.html, както ме посъветва колегата по-горе.