Мой приятел преди 2 години си купи 2 Митсубиши-та. Тази година ги сменя с Дайкин, като видя как работят моите.
Здравейте, може ли да ми предложите климатик до 1200 лева, предимно ще се използва за отопление. Стаята е 16 квадрата, има изолация, юг, тухла. Благодаря предварително.
Здравейте,
От около един месец се каня да си купя климатик главно заради жегите. Трябва ми климатик, който главно да изстудява. Реших, че понеже така и така ще давам пари, то по-добре да може и да топли. По принцип се топля на газ през зимата и съм много доволен, но съм решил да отделя около 900-1000лв общо с монтаж за климатик. Помощението, което ще се отоплява е около 30 квадрата. Нова сграда с външна изолация + ПВЦ 4 камерно.Но както казах ми трябва главно за охлаждане + резервен източник на отопление зимата.
Попаднах на следните модели:
Вимакс Клима ООД, Климатик Hitachi RAK25PPA/RAC25WPA SUMMIT 2013, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици
Климатик Panasonic CS-RE09NKX/CU-RE09NKX
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-CS/CU-UE12JKE
Хитачито като чели е по-добро, само че панасоника има повече екстри като гледам.
Бихте ли ме посъветвали какъв климатик да си взема и от къде ?
Този пост е редактиран от Mega; 25-07-13 в 01:00.
За охлаждане му е достатъчен и 12-ка (ако имаиш предвид отопление е друга ). Примерно това Грии . За отопление по-добре да остане на парно, отколкото да подпомага с клима, предвид бюджета.....
Благодаря колеги, но видях, че човека в поста преди мен пита за климатик главно за отопление, а аз търся главно за охлаждане. Като го разгледах ми направи впечатление тази характеристика:
Това означава ли, че мощноста при охлаждане му е само 1,2kW ? Не е ли много малко .. или има грешка.
Ен. разход охлаждане kW Минимален: 0.250, Номинален: 0.700, Максимален: 1.290
Прочетох назад форума и попаднах на този климатик:
http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=12
По-скъп е с 200 лв спрямо Хитачито. Бихте ли ми казали кой е по-добър .... И наистина ли мощноста на Хитачито за охлаждане е толкова малко ?
- - - - - - - - - -
Видях, че нещо съм сбъркал горе..
3,1кВ е капацитета на охлаждане.
Капацитет охлаждане kW Минимален: 0.900, Номинален: 2.500, Максимален: 3.100
И все пак Хитачито или Фуджитсу ASHG12LEC ?
Jordan_KN, за Вашето помещение е необходима машина която да отдава поне 3.0 kW на охлаждане. Определено, 2.5 kW няма да са достатъчни. В случая, 12LEC е по добрия избор. При него има номинално 3.5 kW (параметри при 35°С външна температура и 27°С поддържана в помещението).
Здравейте,
Тези климатици на Грии с компресори на Дайкин ли са ? Дали са много шумни ?
Какво мислите за този Panasonic CS/CU-RE12PKE инвертор NEW 2013. Гледам, че е отговарящ на ErP директива за енергийна ефективност. Дали мога да си взема 20% от парите по тази програма ? Някои правил ли го е ?