Предложения:
1. LG E12EK.NSB/E12EK.UA3
2. HITACHI RAS/RAC-E14HA
3. sharp-ay/ae-x09psr
4. HITACHI RAK 25 PPA/ RAC 25 WPA
Предложения:
1. LG E12EK.NSB/E12EK.UA3
2. HITACHI RAS/RAC-E14HA
3. sharp-ay/ae-x09psr
4. HITACHI RAK 25 PPA/ RAC 25 WPA
Този пост е редактиран от justify; 29-07-13 в 15:41.
Например ХИТАЧИ модели 25FH6, Е10Н2,D10EX3.
Здравейте отново. Кой от двата да взимам:
Hitachi RAK-25PPA / RAC-25WPA
MITSUBISHI MSZ-SF25VE
Здравейте,
Отново да ви попитам какво ще ми препоръчате между долните няколко. Става въпрос за 30 квадрата, хол, нов блок с изолация. Предназначението е главно за охлаждане.
1.Hitachi RAK/RAC 35PPA
2.Panasonic CS/CU-RE12PKE
3.Fujitsu general ASHG12LEC
4.Daikin FTX35JV/RX35J Comfort
Благодаря!
Който ти харесва най много като дизайн.
Ще ми свършат ли работа за охлаждане на 30квадрата или ще ми трябва по-голям... че приятели ми казаха, че тези ще са малки.
За охлаждане ще свършат работа, за отопление не.
За нов блок с изолация и за отопление би трябвало да стават... 30 кв.м в нов блок с изолация би трябвало да имат по-малко топлозагуби от 15 кв.м в неизолиран панелен апартамент...
Като знам какви изолации слагат и как ги правят - лепят 4-5 см на кюфте и отбиват номера за пред администрацията.В случая може и да не е така, не знам.До някакви температури около и малко под 0-та може и да топлят, но надолу ще се мъчат, най-вече № 4.Все пак помещението е около и малко над 75 кубика.
Прекалено много се впечатлявате от квадратурата.
При височина 2.5 м -->
стени, под и таван на стая 15 кв.м = около 70 кв.м;
а на стая 30 кв.м = 115 кв.м.
U на външни стени по наредба за нови сгради 0.35 W/m2K;
U по проект при панелно строителство между 1-1.5 W/m2K (на практика 2-2.5 W/m2K)... да не говорим за старата дограма.
Да уточня, че си говорим по принцип, затова и фирмите за обследване на енергийната ефективност вземат такива пари.
впечатляваме се щото над 10г се топлим с разни климатици в различни жилища и знаем какво става при -15° и надолу трябват 4 киловата те останали 2 ..
Здравейте колеги,
понеже наистина не ми остава време да изчета цялата тема, ще Ви помоля за съвет:
Трябва да взема климатик за майка ми (ще се използва и за отопление, но няма да се разчита на това) която живее в къща, няма изолация, дограмата е дървена, но е качествена и хубава, 30кв.м. Не искам да давам луди пари за инверторни скъпи климатици. Като пример вкъщи (апартамент) ползвам една конвенционална Midea MSV1-12HRN1 и съм повече от доволен от нея. Може ли да ме посъветвате за нещо подобно в този ценови клас до към 700-800лв.
Благодаря Ви предварително.
За тия пари в 30м2 и то къща абсурд да се стопли.
супер доволен си от конвенционална мидея щото не си имал нищо друго ,пълно дърво е тая машина ( без да се засягаш ) много шумен не топли под -5 и харчи адски много ток , дреболии като шумно размразяване на 40мин и т.н. да не ги споменаваме ..