Поздравления за изчерпателният отговор, благодаря!
Поздравления за изчерпателният отговор, благодаря!
За последен път питам за мнението ви... имам колебания между Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE и Mitsubishi Heavy SRK35ZJ-S. Цената е една и съща. COP и EER са малко по-високи при Heavy-to, но Електрика го дават 21 db при отопление и охлаждане, а Heavy - 22 db - охлаждане и 25 db - отопление. Незнам колко са реални тези стойности. Моля посочете кой от двата, че вече ще се побъркам с тези климатици
От тези двете Heavy-то е по-добро.
Още един глас за Mitsubishi Heavy SRK35ZJ-S
Благодаря много за бързите отговори! Надявам се, че на 25 db шум при отопление ще се спи спокойно и няма да дразни
Ако този ти е шумен по тих няма да намериш , и да има ще е адски минимално ...
Mitsubishi Heavy SRK / SRC - 35 ZJ-S или Daikin FTXS35K -Professional ?
Здравейте!
Климатика е за хол 21кв. панелка с изолация. Благодаря предварително за мненията.
И аз също се колебаех и между Daikin-a и MHI. Но К са 2013, аз така и не намерих тазгодишния модел. Навсякъде се продава все още J. Според мен и Daikin-a е много добър, макар че един климатик, за да се види дали е добър или не според мен трябва да презимува една зима, а MHI е модел от 2011 доколкото разбрах и засега отзивите са положителни. COP и EER са много по-добри от MHI, но и цената е различна с около 200 лв в полза на Дайкин. Дизайна е красив. Мисля, че и двата ще ти свършат работа. Крайното решение е твое. Аз вече взех моето и утре го поръчвам Успех!
Определено Daikin! Вярно по-скъп е с 200лв., но отдава повече кв от МХ, а в същото време консумацията му е по-малко. COP-а му е по-голям и шума на вътрешното тяло е 19db срещу 22db за МХ! Това е моето мнение ...
Да и дефроства 4-пъти по често от МХИ -то
Здравейте колеги,
От вчера съм с монтиран Daisekai V RAS-13PKVP-E от Climamarket Варна. Машината изглежда супер и монтажа беше на ниво.
Пуснах я вчера да охлади хола и след като охлади добре стаята до 24 градуса работейки на около 350 вата, смъкна консумацията на 95 w След това работи с тази консумация около 2 часа преди да го изключа. Сега чакам зимата за да видя на какво е способна машината.
Момчетата ми монтираха и нагревател на подовият Дайкин в кухнята, защото на 2-3 пъти зимата ми натрупваше лед и почваше да дефроства начесто.
Малко сравнение да дам между двата климатика - Дайкина е FVXS25S:
- Външното тяло на Тошибата е по-тихо. Не че дайкина е шумен, но когато Тошибата работи на минимум от външното тяло не се чува шум. Все едно не работи. Изумен съм. Не съм пробвал да ги засиля и да видя дали нещо ще се промени, но и това ще стане зимата и пак ще споделя впечатления.
- Вътрешното тяло - Дайкина е по-тих. Не мога да си кривя душата, колкото и да съм влюбен в Тошибата. Тя също е тиха, но Дайкина не се чува когато работи. Сравненията са правени при 24c Auto вентилатор, като Тошо имаше предимство защото в кухнята при Дайкина печеше и предполагам, че се е понапънал да свали до 24 градуса. За функции и екстри не говоря, всеки може да провери каква е разликата между двата.
- Консумация - за един ден не мога точно да определя, но Тошко е в по-голяма стая и в началото дърпа повече от Дайкина. В момента говоря само за охлаждане, зимата ще ги сравнявам при отопление. Дайкина като си стигне градусите забива на 270-280 w консумация, докато Тошибата слиза надолу - както вече казах до 95 w при мен
И едно предупреждение от мен - при наличие на рунтави домашни любимци - дългокосместа котка в моя случай, подовият климатик събира всички косми в себе си. Налага ми се да чистя филтрите на 1-2 седмици иначе се задръства.
Те това е Супер доволен съм и чакам зимата. :D
П.С. Един въпрос - момчетата вакумираха системата с вакум-помпа за около 5 мин. Според вас това достатъчно ли е или са претупали тази работа? При вакумирането следиха манометрите(надявам се, че не бъркам понятията) и казаха, че е достатъчно.
Този пост е редактиран от T_O_B; 21-07-13 в 16:20.
... Зависи от помпата. Има помпи достигат и за 3 минути. Ако са имали вакуумер там се вижда ясно. Аз лично правя на два етапа по 10 мин. с пауза, като моята помпа достига зададените данни за 4-5 минути средно.
... Да ти е честита машината, със здраве да си я ползваш. Като работи зимата без да спира ще видиш как ще свали и шума до минимум. За разхода е ясно, тази машина няма аналог при евро моделите.