NA
NA
Здравейте, трябва ми експертен отговор за избор на климатик. Същия ще се ползва за отопление и охлаждане на спалня от 10 кв.м, ново строителство, гр.Варна, етаж 4/8, ПВЦ дограма с енерджи стъкло, външна изолация. Водещото при избора трябва да е икономичността на климатика, тъй като сметката за ток ще я плаща пенсионер. Бюджета е около 1000 лева с монтажа. Ето на кои модели съм се спрял:
1. Hitachi RAK/RAC 25PPA - 1050 лева с монтаж.
2. Daikin FTXN25L/RXN25L - 1050 лева с монтаж.
3. Sharp AY/AE-X09PSR - 1050 лева с монтаж.
4. PANASONIC-CS/CU-RE9PKE - 900 лева с монтаж.
Склонен съм да подкрепя и други предложения в рамките на тази цена.
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от gogorog; 27-07-14 в 14:29.
Оглеждай се за модел с много нисък работен минимум.
Бе стават, ма комфорта ще е минимален. Какво те плаши клим на 100 волта?
[QUOTE=Kasap;688381]Бе стават, ма комфорта ще е минимален. Какво те плаши клим на 100 волта? [/QUOTE
Плаши ме това, че на майка ми няма как да й обясня, за такъв вид климатик. Все пак е над 60 г. Кажете някой модел от 220 волтовите за този ценови клас.
Аз бих предложил, да увеличите бюджета с още съвсем малко и да помислите за Panasonic CS-RE9QKE.
Здравейте отново, ясно е, че от този двубой отпадна Genaral-а благодарение на съветите на общността. Сега ме занимава въпроса дали Панасоника (RE12QKE) е за предпочитане пред нова оферта - Hitachi RAK 35PPB/ RAC 35WPB. Минусите на Хитачито на пръв поглед са, че е произведен в Китай срещу Малайзия за Панасоника. Значението на мястото на производство - Китай, на Хитачито не ми е известно. Другият евентуален минус за Хитачи е шума при супер тих режим - при охлаждане 22dB за Панасоника срещу 25dB за Хитачито, съответно при отопление 25dB за Панасоника срещу 26dB да Хитачито. Сравнението на режима Low обаче е в полза на Хитачито - 26/27dB (охл./отопл.) срещу 30/33dB за Панасоника (охл./отопл.). Не мога да коментирам тези разлики защото не знам дали супертихия режим където Панасоник има предимство е реално ползваем - в частност при отопление? От друга страна SEER и SCOP на Хитачито са доста по-добри. Дайте съвет, моля. Благодаря отново!
Този пост е редактиран от smateev; 28-07-14 в 11:14.
Най-малкото на този панасоник външното тяло е от по-високата серия, просто вътрешното няма многото екстри и затова цената е такава. В момента моделът е в промоция и е на много добра цена. Супер тихия режим е ОК, при мен климатиците работят главно на него.
MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 20 ZMX-S или Panasonic CS-E07QKEW/CU-E07QKE - 2014 ???
Става въпрос за 2 малки спални 11-13 кв. м., южни, вътрешни, с добра изолация и дограма.
Митсубишито има малко по-добри екстри и се води хиперинвертор - има по-високи EER и COP, но Панасоника има по-нисък минимум, което за моите помещения е важно, а и също има някои впечатляващи екстри (друг е въпроса дали работят както се очаква).
Разликата в цената е 370 лв., но ако все пак Митсубишито си струва тази по-висока цена, а освен това е и по-подходящо за моя случай, ще ги дам.
Много моля за съвет конкретно за избор между тези 2 машини. След много мислене, ровене, четене и т.н. съм категоричен, че ще е една от двете, затова моля да ми кажете вашите мнения коя от двете машини е по-добре за моя случай.